Widok

Potrącenie pieszego na ruchliwej, osiedlowej drodze

Opinie do artykułu: Potrącenie pieszego na ruchliwej, osiedlowej drodze.

W środę wieczorem na ul. Zeusa w Kowalach samochód potrącił pieszego. Z zapisu monitoringu wynika, że nie zachował zasad bezpieczeństwa i wszedł na jezdnię nie upewniający się, czy może to zrobić bezpiecznie.

Tuż przed godz. 20 w środę na ul. Zeusa w Kowalach doszło do potrącenia pieszego. Mężczyzna wychodził z pobliskiego sklepu i wszedł szybkim krokiem na jezdnię wprost pod fiata seicento. Zdarzenie zarejestrowały kamery osiedlowego monitoringu.

Pieszy w wyniku ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyliczyłem, jechał prawidłowo.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

ty się naucz komentować....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba w emiracie francuskim. To fakt tam po ulicach chodzą święte kozy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak mu pieszy syskoczył z za samochodu to co miał zrobić ? trzeba być bardzo uważnym żeby to zauważyć. 100% wina pieszego. Jechał około 30 co widać na filmie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

poza tym padało, widoczność przez szybę jest wtedy do bani nawet jak wycieraczki działają non stop
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

na filmie widać, ze kierowca jechał naprawdę powoli.

- wyżej ktoś już policzył. nie da sie przewidzieć wszystkiego, zresztą ten pieszy szedł na tyle szybko, że nie miał szans się zatrzymać wcześniej. ja tu widzę i tak znakomitą reakcję- pewnie zobaczył go w ostatniej chwili między szybami.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy bedziesz jechal 20 czy 60 a pieszy wyskoczy Ci za stojacego pojazdu to chodź byś sie zes***to nie wychamujesz

Przeciez to takie proste
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie widać, by jechał za szybko

+ szybka reakcja + krótka droga hamowania.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kierowca nie zabił na szczęście. Będzie jeździł ostrożniej i rozważniej oraz uczył tego innych. Takie jest życie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

prawie 2 metry szerokości to ma większość samochodów

tu są duże przerwy między samochodami. a do tego wtedy oznaczłoby to, ze jechał jeszcze wolniej- jakieś 20 km/h.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Racja. Nawet nie przechodził na słuch. A tak robi masa ludzi, nie biorąc pod uwagę, że może nadjechać hybryda albo jakiś typ na rowerze (albo i skuterze elektrycznym). Nagminne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sa progi zwalniające dosłownie 50 m dalej , a często tu kierowcy zapierniczaja ile fabryka dała. Mieszkam dokładnie na przeciwko żabki i widzę jakie sa akcje . Często hamowanie z piskiem opon, dziecko stach wypuścić przez przejście bo jeden sie zatrzyma a drugi ma to w d*pie i jedzie. Wystarczy jeździć ostrożniej i z rozwaga, a piesi to zapraszamy na pasy kawałek dalej ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

g*wniarz szedł jak wariat

Kierowca jechał przepisowo...ktoś nawet mierzył prędkość jazdy auta ( okolo 30 kmh) - więc czemu piszesz że są siebie warci ?

Pieszy wtargnął na jezdnie za samochodu, stawiam tezę iż w tym wypadku 90% kierowców nie zdąrzyłby odpowiednio zageagować...ja przechodząc przez chodnik rozglądam się czy nie zbliża się do mnie "szalony rowerzysta"

a wczoraj

straż miasteczkowa trzepnęła rowerzystę na drodze rowerowej i to w maciejowej dzielnicy i cisza w eterze. Inna sprawa, że pacany jeżdżą na nieoświetlonych rowerach, często po jezdni. Sam wolę rower od autka, ale światełka i wyobraźnię mam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piesi - obowiązkowo odblaski.
Kierowca - kamerka w aucie, bo w tym wypadku gdyby nie monitoring to kierowca miałby problem się wybronić. Typ (może jakiś synuś sędziego) mógłby znaleźć sobie świadków, że świecił latarką, oczami i był ubrany w kamizelkę odblaskową, a kierowca i tak wjechał w niego celowo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Skandynawia nie jest dla mnie żadnym wzorem do naśladowania.

Wystarczy mi już wszechobecnych dzieci wychowywanych po skandynawsku.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 9
do góry