Widok
Potrzebuje rady dotyczącej kościoła.
Potrzebuje rady dotyczącej kościoła. Nie wiem na jaki kościół się zdecydować czy na Parafia rzymskokatolicka pw. MB Nieustającej Pomocy i Św. Piotra Rybaka ( REDEMPTORYŚCI) czy na Parafia rzymskokatolicka pw. Św. Antoniego Padewskiego ( FRANCISZKANIE) czy na Kolegiatę przy ulicy ŚWIĘTOJAŃSKIEJ.
Mam do wybory te trzy kościoły. Co byście mi poradzili??????
Mam do wybory te trzy kościoły. Co byście mi poradzili??????
mój problem polega na tym, że byłam w każdym. Mój mąż chce w redemptorystów, moja mama w kolegiacie a ja w kolegiacie lub u franciszkanów.
Bardziej chodzi mi o atmosferę pomiedzy- młoda para- ksiądz.
O kolegiacie słyszałam złe opinie a o Franciszkanach same pozytywy.
Niby błachostka a ja naprawdę mam dylemat
Bardziej chodzi mi o atmosferę pomiedzy- młoda para- ksiądz.
O kolegiacie słyszałam złe opinie a o Franciszkanach same pozytywy.
Niby błachostka a ja naprawdę mam dylemat
Nie chce obgadywac, ale jesli zalezy Ci na dobrej wspolpracy to raczej nie kolegiata.
Mam przykre dosw. z X. Wierzbowskim, a to chyba proboszcz "kompleksu koscielnego" przy kolegiacie.
U Redemptorystów, nie byłam, ale moi Rodzice tam bywali na ślubach i wychodzili zachwyceni.
Para młoda, jednak ma trochę papierkowej roboty do załatwiania, dlatego widzi koscioły od kuchni. W ten sposób z dobrej strony dali się nam poznać Franciszkanie.
Pozdrawiam,
wiesia
Mam przykre dosw. z X. Wierzbowskim, a to chyba proboszcz "kompleksu koscielnego" przy kolegiacie.
U Redemptorystów, nie byłam, ale moi Rodzice tam bywali na ślubach i wychodzili zachwyceni.
Para młoda, jednak ma trochę papierkowej roboty do załatwiania, dlatego widzi koscioły od kuchni. W ten sposób z dobrej strony dali się nam poznać Franciszkanie.
Pozdrawiam,
wiesia
Polecam Redemptorystów - ks. Jacka (Proboszcz), Franciszkanie są fajni, romantyczni i sentymentalni, ale Redemptoryści czasem fajnie umieją cos powiedzieć. Ale trzeba też pamiętać, że jedyną reguła jest brak reguły ;oP Sama myśl, przejdź się i posłuchaj !!! Ważna jest sama osoba księdza,którą wybierzecie, w końcu to On jakoś wszystko poprowadzi.