Widok

Powiększanie ust - proszę o opinie

Czy któraś z pań powiększała usta kwasem hialuronowym w Invicie w Gdańsku? Proszę o opinie lub czy w ogóle poddawałyście się już takiemu zabiegowi? Mam już termin i troszkę się obawiam ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jestem kosmetyczką i wykonuję zabiegi z zakresu kosmetologii estetycznej, w tym powiększanie ust. Sama również sobie wykonuję. Kwas hialuronowy- jeśli jest z dobrej jakości- świetnie nawilży Ci usta, a efekt utrzyma się 9-12 miesięcy. Ważne są również umiejętności osoby, która to wykonuje, musi mieć wizję by nie zrobić przysłowiowego ,,kaczorka''.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 17
A czy Pani KOSMETYCZKA ma uprawnienia do wstrzykiwania kw. hialuronowego?:>
Bo ja kończąc studia wyższe niestety nie mogę robić tego legalnie.
Dziewczyny nie poddawajcie się wstrzykiwania kwasu badz innych wypełniaczy kosmetyczką po kursach,niestety do tego trzeba skonczyc odpowiednia specjalizację medyczną jaką jest medycyna estetyczna.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 12
Aha, przepraszam wyraziłam tylko swoją opinie.
Jeśli mam kogoś polecić to polecam Panią Dr. Beate Imko-Walczuk, jest dermatologiem oraz lek. medycyny estetycznej!
Bardzo solidna kobieta i posiada nie kończącą się wiedzę!!
Zresztą możesz sobie wpisać w Google to znajdziesz większość dobrych opini;)
pS. pani dr. była moim wykładowcą na studiach ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja również polecam dr. Walczuk w Gdańsku. Ostatnio powiększałam usta, a raczej je korygowałam w Gdyni u dr. Piotra Fleszara. Skusiłam się na promocję i jestem bardzo zadowolona :) a co do kosmetyczek to tez zastanawiam się czy mogą takie zabiegi wykonywać?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
A czy mogę poprosić o artykuł prawny, w którym jasno jest określone, że tego robić nie może. Coraz częściej słyszę takie opinie, każdy tylko dyskutuje, a właściwie to nie nikt nie podaje regulacji prawnej.
Może troszkę nie na temat, ale mi się nasunęło- osoby w wieku ok.30 lat zapewne pamiętają czasy czyszczenia manualnego, kiedy w latach 90 używały do tego igieł i również naruszały ciągłość naskórka. Dopóki nie powstaną jasne zasady takie rzeczy będą obecne- z lepszym bądź gorszym skutkiem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Oczywiście są luki w Polskim prawie , i dlatego kosmetyczki/kosmetolodzy podejmują się tego oto zabiegu. również firmy szkoleniowe przyjmują na szkolenia bez problemu osoby nie związane z medycyną. Ale badz co badz jednak jest wyraźnie powiedziane, że wykonywać ten zabieg mogą jedynie lekarze, lub oczywiście kosmetyczki/kosmetolodzy współpracujący z lekarzami. Nie chodzi tu o samo wkłucie igły ale w razie co pierwszą pomoc po zabiegu, podanie odpowiedniego leku lub zastrzyku ,gdyby stało się coś niepożądanego z naszym organizmem.
A tak apropo to również mogłyby wykonywać ten zabieg pielęgniarki, oraz weterynarze.. oni też naruszają ciągłość naskórka...;)
Co do oczyszczania manualnego wykonujemy do dziś nakłuwania ale nie wkłuwamy się głęboko, jest mała różnica po miedzy ostrzykiwaniem a nakłuwaniem.
Także najlepiej na taki zabieg wybrać się do lekarza medycyny estetycznej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Znam salon kosmetyczny, w którym pielęgniarka wykonująca makijaż permanentny znieczulała przy użyciu igły i strzykawki :D Koszmar.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
dlaczego koszmar? magister pielęgniarka więcej wie i umie od kosmetyczki, a igła i strzykawka to jej narzędzia pracy;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
dlaczego koszmar? na pewno pielęgniarka wie jak znieczulić,Koszmar????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kosmetyczka kosmetyczce nierówna tak jak nierówny lekarz lekarzowi. Mam koleżankę, która skończyła analitykę medyczną na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym i otworzyła swój gabinet kosmetyczny, w którym również robi powiększanie ust i wypełnianie zmarszczek - jej klientki są bardzo zadowolone, bo robi to świetnie, a wiadomo, że skończone studia dają jej jeszcze więcej pewności w tym zakresie.

Gdyby ktoś z Was chciał skorzystać to polecam Ewelinę Miodek z Bell Visage - http://www.bellvisage.pl
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja powiększałam sobie usta w Bell Visage. Wyszło piękne - naturalnie, tak jak chciałam. Jestem baaaaardzo zadowolona! :) Nie ma się czego obawiać!

Dziewczyny, polecam! :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
a jaka jest cena?
Powiekszanie ust to zabieg artystyczny jak i makijaz permanentny wiec powinny wykonywać go osoby z wielkim wyczuciem piękna i nie ma znaczenia czy lekarz czy nie! Odpowiedzialność jak we wszystkim jest najważniejsza! Makijazemzemzższsżem permanentnym możemy o wiele bardziej zaszkodzić barwnikiem niewiadomego pochodzenia a kwas jest naturalnym składnikiem skory.o ryzyko powikłań po zabiegu tak samo sie trzeba martwić podczas jakiegokolwiek innego zabiegu kosmetologicznego.
Jak może wykonywać zabieg dobrze Pan lekarz np ginekolog,pediatra itd po 50 który nigdy nie mail doczynienia z pięknem z tworzeniem piękna?????

Dobry kosmetolog-kosmetyczka zdecydowanie lepiej to wykona niż pierwszy lepszy lekarz!!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
W 100% zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Mam wiele koleżanek, które powiększają sobie usta i robią to w różnych miejscach. Jedne u lekarzy inne u kosmetologów ( nie mylić z kosmetyczką) chociaż wiem, że niektóre kosmetyczki są lepsze niż niejeden kosmetolog. Mają usta zrobione bardzo dobrze i w życiu bym nie odróżniła, które robiły w gabinetach lekarskich, a które w kosmetycznych. Do tego po prostu trzeba mieć serce i talent. Może głupio porównam, ale ja od lat staram się ładnie robić paznokcie, żeby robić je zawodowo, ale muszę z przykrością stwierdzić, że nie mam po prostu do tego ręki. Nie umiem dokładnie wyciąć skórek czy namalować ciekawy wzorek. Robię to wszystko długo i mimo chęci - niedokładnie. Pomimo tak długiego czasu "łapania wprawy" nie wychodzi mi to i już, a nie jedna dziewczyna bez żadnych treningów siądzie i zrobi piękne pazurki. Dlatego nie rozumiem poruszenia dlaczego niby lekarz może to robić, a kosmetolog nie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Obowiązujące w Polsce prawo dokładnie określa kompetencje kosmetyczek, kosmetologów i lekarzy.
Wykonywanie zabiegów medycyny estetycznej przez osoby nieuprawnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowej w świetle obowiązującego prawa jest przestępstwem na podst. art.58 ust.2 Ustawy o zawodzie lekarza i jest zagrożone odpowiedzialnością karną.
Posiadane przez np. kosmetologów ew. certyfikaty i zapewnienia o legalności takiego postępowania przez osoby szkolące w celach zarobkowych nie upoważniają do wykonywania zabiegów lekarskich.
Podmioty oferujące szkolenia dla osób nieuprawnionych poparte wprowadzającymi w błąd certyfikatami narażają się na odpowiedzialność karną z Art. 18. § 2. oraz Art. 18. § Kodeksu karnego. Niezależnie od aspektów ekonomicznych i biznesowych tej branży zabiegi te to jednak świadczenia zdrowotne, choć szkoleniowcy-biznesmeni i niektórzy lekarze twierdzą inaczej.
Podaję link do poczytania: http://www.estheticon.pl/nowosci/nie-lekcewaz-zasad-bezpieczenstwa-dbajac-o-wyglad-nie-zapominaj-o-zdrowiu
z poważaniem
Waldemar Jankowiak
wiceprezes PTMEiAA
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9
ale nie ma pojęcia o nerwach pod skóra, pod mozliwoscia narazenia na utrate wzroku itd
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pan Waldemar jatrzy zamiast wziąć sie do roboty? A moze roboty tez nie ma? Nie dziwie sie skup sie chłopie na swojej pracy i klientach a nie wtrącaj do innych jeśli bedziesz dobry w tym co robisz to nie obawiaj sie kosmetologow.Aha no właśnie Jeśli ....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Nie są to świadczenia lekarskie bo kwas hialuronowy to nie jest lek. Kwas hialuronowy w kosmetyce służy do nawilżania i upiększania. Są to zabiegi upiększające a nie lecznicze. Chyba, że ma pan na myśli leczenie kompleksów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
pokaz kobito artykuł prawny ze pies nie moze prowadzić auta, pokaz kobito zakaz topienia zwierząt, pokaż zakaz zakładania dziecku na twarz worka itd..co ty wygadujesz..jak nie ma napisanego zakazu to jest równoznaczne z pozwoleniem???? ot, mądrośc kosmetyczki...załamka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
BZDURA!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
"nie poddawajcie się wstrzykiwania kwasu badz innych wypełniaczy kosmetyczką"

Jak widać studia wyższe nie dały zbyt dobrego wykształcenia skoro nie umie pani napisać poprawnie jednego zdania. Nie rozróżnia pani "ą"od "om"?
Wstyd dla uczelni, że takiego gamonia wypuściła.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
kosmetyczka i zabiegi z kwasem? jakaś paranoja, chyba nie ma Pani uprawnień, co Pani wie o unerwieniu twarzy? w życiu nie poszłabym do zwykłej kosmetyczki i odradzam takich akcji kazdemu myslacemu człowiekowi. kosmetyczki sa od prostych zabiegów, bo nie maja wiedzy a szkółke pseudokosmetyczną może skończyć każdy nieuk
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
Idz na kosmetologie to dowiesz sie co kosmetolog wie o unerwieniu twarzy.. jesli myslicie za na studiach na ksmetologii uczy sie malowania paznokci to jestescie w bledzie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
To prawda. Ja skończyłam studium kosmetyczne i mielismy mnóstwo zajęć z anatomii, dermatologii etc. Kosmetyczki/kosmetolodzy są niedoceniani. Ja bym spokojnie poszła na kwasy do kosmetyczki (ale robie je sama;p). Jeśli jednak chodzi o zabiegi medycyny estetycznej to ufam tylko lekarzom i to z certyfikatami, aktualnymi szkoleniami. Robiłam usta (u dr Łopuszewskiej) i uwazam, ze to zabieg, który wymaga specjalisty z duzym dosw
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po co chcesz powiększać usta?
Chcesz wyglądać jak czołowe prostytutki świata?
Powiększ sobie usta, piersi, wyssij troche tu troche tam, powiększ pupe i na film xxx jak znalazł. Totalna bzdura tak samo jak tatułowanie wsłasnego ciała. To jest problem psychologiczny braku akceptacji, nie lubienia swojego ciała.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 24
Dlaczego uwazasz ze powiekszanie ust, piersi, pupy to domena tylko pan zwiazanych z branza xxx ? Skad taki poglad na swiat ? Czy zmniejszenie biustu rowniez zalicza dana pania do swiata xxx ? A co do tatuowania wlasnego ciala, kto ma na co ochote :)

Co do powiekszania posladkow, ja rowniez nad tym pracuje tyle ze cwiczeniami rowniez wrozysz mi kariere w branzy xxx ?

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam powiększone usta, ale nie w klasyczny sposób, tylko dzięki makijażowi permanentnemu, metodą 3D. Zrobiłam go u Aleksandry Góreckiej i efekt jest bardzo fajny, bo usta są pełniejsze i wydają się większe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja do Gdańska mam za daleko a bardzo chciałabym powiększyc sobie usta bo wyglądam jak chomik ;( w szczecinie byłam na konsultacjach http://www.laserclinic.pl/ i lekarz zapewniał mnie o zadowalających efektach, musze się w koncu zdecydowac, byleby tylko nie przesadzic
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niestety zabiegi medyczne pragną wykonywać kosmetolodzy chęcią zwiększenia swoich dochodów .
W razie powikłań należy jeszcze potrafić poleczyć i mieć ku temu uprawnienia , aby wystawić receptę i podać lek, a do tego już niestety nie mają uprawnień kosmetolodzy.
Po takich nieudanych zabiegach później jest problem i wysyłają do lekarza . A o możliwości zakażeń przy dzieleniu ampułek na kilka pań tak jak to robią kosmetyczki to już nikt nie myśli, jest to czesta praktyka ze wzgledu na obnizenie kosztow zabiegu. Zaden lekarz znajac mozliwe powiklania nie pozwoli sobie na takie dzialania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Po 1. wg ustawy kosmetolog nie może leczyć, a taką substancja wg prawa jest toksyna botulinowa (botox) i tak tego nie mozemy wykonywac. Kwas hialuronowy jest substancja, która występuje naturalnie w naszym organizmie i tu przeciwskazan prawnych nie ma! Jesli chodzi o odwieczna walkę kosmetologa z lekarzami to jest i będzie gdyz chodzi o pieniadze. Kosmetolodzy odbierają lekarzom przepraszam za sformulowanie "czesto zadufanym w sobie gdyz maja dr przed nazwiskiem" klientów. Kosmetolog moze zrobic i powinien dodatkowe szkolenia z pierwszej pomocy i umie zachowac sie odpowiednio w razie wstrzasu anafilaktycznego. Czy lekarz okulista czy stomatolog po kursach bedzie lepiej wykonywał ostrzykiwania kwasem h. niz kosmetolog ktory potrafi zrobic cala analize skory zaproponowac zabiegi i pielegnacje domowa i holistycznie podejsc do tematu? Widzialam już nie na 1 szkoleniu jak lekarz do wypelnien robic demakijaz preparatem do dezynfekcji, a w czasie zabiegu odbieral w rekawiczce telefon. Oczywiscie nie mozna uogolniac i nie wszyscy sa tacy tak jak nie każda kosmetyczka (!!) czy kosmetolog powinna wykonywać iniekcje. Dziekuje za uwage ale nie moglam sie powstrzymac:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja już właściwie byłam zapisana na wizytę u chirurga, ale w ostatniej chwili zrezygnowałam ponieważ trafiłam na http://goo.gl/VocQ85 i dzięki temu sporo zaoszczędziłam to raz, a dwa w sposób naturalny zwiększyłam swoje usta. Mimo, że byłam trochę sceptycznie nastawiona to mile się zaskoczyłam, ponieważ powiększanie ust z tym produktem to genialne rozwiązanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja chodziłam na powiększanie ust do pani Doroty Kozickiej ( tutaj masz nr tel: http://drkozicka.pl/ ). Efekt naprawdę dobry, usta nie wyglądaja tak jak u niektórych naszych polskich celebrytek ale naprawdę naturalnie ( właśnie na naturalnym wygladzie najbardziej mi zależało).Sama przed zabiegiem nie miałam praktyczne ust.Obecnie wygląda to o wiele lepiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam. A jaka cena ? :)
Polecam estetictime , tam powiekszalam sobie usta i szczerze to efekt przeszedl moje oczekiwania. Naturalnie i pieknie Naprawde,
ja polecam Katarzyne Kowalik z esteemedu ! bardzo fajna i profesjonalna pani doktor! i ma certyfikat medycyny estetycznej! warto
to trzeba miec certyfikat ? mi robila kosmetyczka
Czy ktoś z Was powiększał usta u Pana dr Fleszara w Gdyni?
polecam panią Roksane z gabinetu le pink na dabrowie. Sama sie borykałam z checia powiekszenia ust i tutaj jest naprawde swietna specjalistka. polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jaka cena? może ktoś jeszcze poleci dobrą dr lub kosmetolog?
a ja polecam dr Cimaszkiewicz przyjmuje w Epicentrum we Wrzeszczu i ma swój własny gabinet. Byłam już kilka razy i usta są naprawde zrobione super. Nie przesadzone i naturalne, Pani doktor wie co robi . Pozdrawiam :)
\
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Moda i uroda

Zbyt szybko dochodze (16 odpowiedzi)

Witam. Jestem tu nowy. Mam 27 lat, żonę od 2 lat, z którą seks uprawiam od 3,5 roku, ale......

Jadłospis na ładną cerę (18 odpowiedzi)

Wydaje mnóstwo kasy na kosmetyki a jednak jakiś spektakularnych efektów tego wydawania brak. Czy...

lokówka do fal (7 odpowiedzi)

Hejka, szukam dobrej jakości lokówki do robienie hollywoodzkich fal na włosach. czy tego typu...

do góry