Widok

Powiększony gruczoł piersiowy u 8 latki?! Pomocy co to jest?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj zauważyłam u mojej 8-letniej córki , że jeden "cycek" ma mocno powiększony. Taka kulka jakby i córka mówi, że ją to troche boli. Czy to może byc zmiana jakaś po przyjmowaniu antybiotyków( 9 dni) ? Czy może iśc do lekarza po skierowanie do endokrynologa czy kogokolwiek innego?
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
smigaj do lekarza pierwszego kontaktu. corka klezanki miala 2 latka i powiekszone piersi. wyslali ja do endokrynologa. co dalej bylo nie wiem, ale jest dobrze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
może być na tle hormonalnym , duzo dzieci tez ma tak przez hormony zawarte w kurczakach :-(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja pamietam,że jak szłam do komuni czyli miałam jakieś 9 lat to tez tak miala i sie okazało,że zaczynaja mi piersi rosnąć:). hehe kto by pomyslał,że tak szybko.
Wyglądało to podobnie jak u Twojej córki. Moja mama tez ze mna była u lekarza, nigdy nic nie wiadomo co może oznaczac taka zmian. Nie wykluczone ze konieczna bedzie wizyta u endokrynologa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Marti spokojnie - podzielam zdanie rybalon - tez o tym słyszałam że jeżeli dziecko je dużo drobiu może się pojawic takie "coś". Ale oczywiście konsultacje u lekarza - konieczne
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka, obecnie 12sto latka jakieś 2-3 lata temu miała również jakby gulkę w piersi.
Poszliśmy do lekarza pierwszego kontaktu, tan dał nam skierowanie na USG piersi ( We Wrzeszczu na Grunwaldzkiej wykonują je dzieciom ) i okazało się, że to normalne, że dziewczynie zaczynają piersi rosnąć i powiększają się gruczoły, ale kazała kontrolować i sprawdzać, czy nic nie rośnie większego.

Moją córkę to troszkę pobolewało, teraz już jest spokój, wyrosły dwie rodzynki pod dywanem ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja o ile dobrze pamiętam (a lat trochę minęło :-) ), miałam tak samo. Moja mama też się denerwowała ale pediatra uspokoiła ją, poprostu rosnące piersi :-)
www.naszekobiece.fora.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie mart sie to nic powaznego duzo dziewczynek tak ma, mojej bratowy cora po prostu miala zrobic tsh kontrolowac ten hormon i tyle, wyrastaja dziewczynki z tego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Też mam takie coś ale wiem że mi rosną piersi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

do góry