Widok

Pożegnać się czy olać

Na imprezie poznałam faceta pobawiliśmy się od razu mi wpadł w oko, ale nie chciałam podać swojego numeru. On za to dał mi swój, ja nie zadzwoniłam.
Po dwóch dnia on zadzwonił znalazł mój nr.
Zaproponował spotkanie na kawę a ja się zgodziłam... było miło kulturalny, inteligentny facet dobrze wykształcony, mający swój dobrze prosperujący biznes -Żonaty. Ja też w związku bez męża.

Utrzymywaliśmy kontakt smsy krótkie telefony ;często pisał o sexie i o spotkaniu w hotelu. Wiedziałam o co mu chodzi właściwie mi też o to...
On coś wymyślił ze ma spotkanie służbowe w hotelu żebym przyjechała na kawę... bałam się ale pojechałam. Czułam się trochę dwuznacznie do niczego poważnego tam nie doszło... Powiedziałam mu ze sexu to raczej szybko nie będzie... Mniej się odzywał... Ja się zauroczyłam.
Umówiliśmy się w klubie dużo alkoholu i trochę popłynęliśmy z emocjami.
Były krótkie spotkania i sex ..On niby chętny ale czułam dystans,. JA niby chciałam zabawy ale trochę się zaangażowałam. Trwało to ponad miesiąc.On w końcu zerwał kontakt po prostu przestał się odzywać... W sumie ok nie wiązałam z tą znajomością przyszłości ale trochę mi smutno ze tak bez słowa.
Tydzień milczenia napisałam smsa czy złożył śluby milczenia czy żyje odpisał ze żyje i ze się zdzwonimy .Nie zadzwonił

Chciałabym mu podziękować za miłe chwilę ze miło mi było go poznać, głupio tak bez pożegnania kończyć taką fajną przygodę.
Wiem ze mnie zlał, ze się zabawiał ja tez przeżyłam fajne chwile
Nie chcę być natrętna ale też dziwnie tak bez słowa..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 23
No właśnie o tym mówiłam.
Jak sobie babka poużywa to od razu ladacznica.
Jak sobie facet poużywa to nikt go o rozwiązłość nie oskarża.
Gdzie sens, gdzie logika?

Czy się to podoba czy nie, żyjemy w czasach gdzie kobieta nie jest meblem i ma swobodę decydowania o sobie.

Jeśli będzie miała ochotę przespać się z całym oddziałem, to to zrobi.
To jest wyraz wolnej woli również w sferze intymnej każdego z nas.

A że ten Pan z wątku ma mało ikry i nawet odpowiednio nie umiał podziękować za miło spędzony czas, no cóż..zabrakło klasy.
Dżentelmen by się pożegnał.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nic dodać , nic ująć Kocio. Brawo !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Olac chama i buraka... i więcej się z takmi prostakmi nie zadawac..
Dla jasności. Nie pochwalam zdrad ale obwinianie za ten stan rzeczy jednej strony ( czyt. kobiety) jest bardzo krzywdzące i płytkie. Najpierw walnijcie się mocno w pierś i szczerze zastanówcie czy nie pożądaliście "zajętej" kobiety a potem wykrzykujcie te swoje farmazony .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po coz sie bic od razu po cyckach Inko.
Toc od zawsze wiadomo, ze najlepsze, sa cudze zony i to bez pukania sie w glowe. :)

Tak 25-40 lat

Kazdy to wie.
Tylko, ze nie kazdy koles sie przyzna.
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
I wszystko jasne . To kto teraz rzuci kamieniem ?
Tam kamieniem.
W temacie powyzszym, najwiecej sie rzuca walizkami i ciuchami z Balkonu dziewiatego pietra ;))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Święty...
Dłuugie spadanie ;)
Niechby tylko ostrzegali. Niewinny może zginąć.
Od dzisiaj trzymam się od wieżowców z daleka.
nie popieram takiego zachowania niezaleznie od plci, jak dla mnie to takich facetow powinno sie kastronac, wstyd mi za tych frajerow, nazywajacych siebie wiernymi i kochajacymi partnerami, irytujace jest tez powiedzenie o kluczu i drzwiach... czysty szowinizm
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Poczekamy, zobaczymy, na razie mówisz z punktu widzenia małolata. Ciekawe czy za 10 lat podpiszesz się pod swoimi słowami ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
co ma wiek do tego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pogadamy za 10 lat. Albo za 20 :). Uwierz mi, że z wiekiem często zmienia się punkt widzenia ;). Żebyś wiedział, jak idealistyczne było moje wyobrażenie na temat miłości, małżeństwa etc. Czas i doświadczenie potrafią zmienić takie myślenie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
i w tym problem, masz punkt widzenia, ja natomiast patrze horyzontalnie i tym sie roznimy, milosci nie szukam, dzis to tylko seks a bedzie jeszcze gorzej, wiec wole sobie oszczedzic kolejnych rozczarowan
Cynik z Ciebie Niktowski. Mam nadzieję że kiedyś pokochasz.
juz pokochalem i nigdy wiecej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niktuś:)
uczymy sie ..kochac też
porazki mamy ( i tez z czasem okazuje sie ,ze to nie do konca była
porazka)
w kazdej dziedzinie
na polu miłosci tez
skad bysmy wiedzieli kogo chcemy i z kim nam dobrze gdybysmy nie "przelecieli" kilku namietnosci,kikudziesieciu spotkan,,kikuset rozmów
i N-- rozczarowan?

tylko nam sie wydaje z,emamy tak ustalony swiatopoglad za młodu
sciera sie,zmienia,jak granice Polski:)p

https://www.youtube.com/watch?v=Iuxn1Gamazk

podziwiam Twoja postawe i całkowiecie aprobuje
tyleko ,ze sutuacje zyciowe czasem nas kusza jak Jezusa na pustyni:)
a my jestesmy tylko ludzmi ,zdarza sie wdepnac,polizac błotka:(
albo chociaz otrzec ...jak sie kocha mocno tez ciezko ..jakmsie ma zobowiazania
jeszcze ciezej
sa przerózne pogmatwane sytuacje

nie dbamy o ten kregosłup-ale on sie upomni bolem
i to,ze my go naprawiamy tez jest przeciez dobre
nie ma sensu usiasc i płakac i nie wyrzucisz go na smietnik
Agatka zrozumie ,juz zrozumiała,ostra
lekcje dostała po to,zeby dotarło
za lekka nie mogła byc

a facet-zeby on tu był...
pewnie byłabymm zbanowana:)
mzoe tez dostanie od zycia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Chciałabym zadzwonic i podziękować..." OMG!!! Serio? Facet dostał czego chciał, bylas na pewno kolejna z ktora zdradził zone, troche sie zabawił i Cie spuścił na drzewo a Ty chcesz dzwonic i dziekowac?! Masz szacunek do samej siebie??? Do związków nie masz na pewno- to jest jasne.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
'...ale okazuje się ze facet fajny....' Fajni faceci raczej nie zdradzają żon( z reguły ;) )
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trudno jest nie oceniać powyższej sytuacji, porównywać własną moralność z moralnością innych,w jakimś stopniu stawiać się na miejscu Agaty czy zonatego mężczyzny. Potępiamy do czasu gdy nasza moralność jest niczym nie zmącona.Każdy szuka szczęścia począwszy od prostych rzeczy,łatwych nikomu nie szkodzacych a skończywszy na ważnych mających wpływ na nasze rodziny i bliskich ale jest to wciąż dążenie do szczęścia. Nie chce moralizowac choć jest trudno,spotykają nas różne sytuacje życiowe i dokonujemy różnych wyborów wiele z nich jest niemoralnych i dopiero z perspektywy w jakimś stopniu złych ale to wciąż dążenie do zaspokojenia pragnień. Agata stworzyła w swoim życiu ryse na swoim związku, pozwoliła stworzyć ryse na związku mężczyzny/może nie pierwsza/,myślała o sobie to oczywiste gdyż każdy z nas jest samolubny i egoistyczny.Dojście do równowagi moralnej może trwać.Mowie tu i oceniam sytuacje,gdyż mam w jakimś stopniu podobne doświadczenie, można powiedzieć że jestem partnerem/mężem Agaty i wypowiadam się z tej perspektywy.Zrozumienie a także akceptacja sytuacji jest dla niej ważna ale to ona powinna zrozumiec gdzie tkwi jej problem.Umiejetnosc wnioskowania, słuchania własnych pragnień.zmiany i przewartosciowania. Myślimy ze znamy siebie lecz w sytuacjach moralnie konfliktowych z reguły podejmujemy nieodpowiednie wybory.Nikt Ci nie powie i nie wytłumaczy uczuć i powodów postępowania do czasu gdy sami nie znajdziemy się w danej sytuacji a ocena była, jest i będzie subiektywna, obiektywizmu nabieramy po zmianach,zmianie wartości.Nasuwa mi się "każdy z nas ma wiele wilków w sobie -miłość ,odwaga,strach,kłamstwo. .. od nas zależy które nakarmić. "
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry