Widok

Poznaj swoją POŁOŻNA!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
POZNAJ SWOJĄ POŁOŻNĄ! AKCJA SPOŁECZNA W GALERII BAŁTYCKIEJ

Czy chcesz dowiedzieć się więcej o ciąży, porodzie i pielęgnacji noworodka?
Czy chcesz poszerzyć swoja wiedzę odnośnie profilaktyki raka szyjki macicy i raka gruczołu piersiowego?

W dniu 9. maja 2014 roku Studentki oraz Wykładowcy kierunku Położnictwo Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego zapraszają na spotkanie do Galerii Bałtyckiej na poziom -1 (niedaleko kawiarni Grycan).

W programie m.in.:

Nauka pielęgnacji noworodka i postępowanie w sytuacjach nagłych (udzielanie pierwszej pomocy)
 Ciąża przygotowanie, przebieg i najczęściej spotykane sytuacje trudne
 Poród począwszy od niezbędnych rzeczy, które należy zabrać ze sobą do szpitala, poprzez metody łagodzenia bólu porodowego i poszczególne fazy porodu oraz przebieg pierwszych dwóch godzin życia noworodka
 Zasady korzystania z opieki położnej tuż po wyjściu ze szpitala
 Korzyści z uczestnictwa w szkole rodzenia
 Zasady zdrowego stylu życia w okresie klimakterium
 Profilaktyka chorób przenoszonych droga płciową
 Możliwość pomiaru poziomu glukozy, ciśnienia tętniczego krwi oraz masy ciała.
 Rekomendacje dietetyczne.

Serdecznie zapraszamy!

https://www.facebook.com/events/441430959326424/442354225900764/?notif_t=plan_mall_activity
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, będę tam!
Naprawdę warto. Studentki Gumed wspólnie z wykładowcami i położnymi zorganizowały swietna akcję. Moja przyjaciółka się tym zajmuje. Będą liczne gadżety dla uczestnikow, a przy okazji można się dowiedzieć czegos pożytecznego! Szczególnie polecam przyszłym mamom. można się zapisac do skzoly rodzenia, porozmawiać z doradca laktacyjnym!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Co? Gdzie? Kiedy?

Przeróbki krawieckie Gdynia Obłuże, Pogórze Dolne- gdzie? (13 odpowiedzi)

Witam, mam do wymiany zamki w spodniach i kurtce jesiennej macie jakieś namiary na osobę...

Gdzie wynajem busa ? (12 odpowiedzi)

Polecicie jakąś firmę na wynajem busa ? Planujemy pojechać większą grupą do Zakopanego na kilka...

Gdzie skup złomu z dobrymi cenami ? (9 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście znajdę skup metali kolorowych z najwyższymi cenami ? Chodzi mi o miedź ,...

do góry