Widok

Poznam MIłą normalną dziewczyne :)

Towarzyskie Przymorze Małe Temat dostępny też na forum:
Witajcie, jestem tu nowy, mam na imię Adam, mam 23latka jestem z przymorza. Piszę tu ponieważ mam nadzieję że są tu jakieś normalne miłe dziewczyny do poznania, wyjść na spacer, kino, piwo czy coś. Wiele dziewczyn które poznałem patrzyły na wygląd a do piękności mi daleko, patrzały na kase, a niestety nie śpię na niej, ale za to mam małe ciepłe serce, chociaż już dużo wycierpiało... Nie mam nałogu, nie palę, pije mało i okazyjnie. Szukam koleżanki, a poźniej czas pokaże czy coś zaiskrzy.. zostawiam tu mojego maila, adas17l@wp.pl i gg 8301265. Jeśli wygląd nie jest dla Ciebie najważniejszy napisz:) będe czekać... pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może wystarczy być dobrym
piwo jest dowodem na to,że Bóg nas kocha i chce,żebyśmy byli szczęśliwi
tak to jakoś jest w życiu, że często ludzie kogoś oceniają po jego wyglądzie...tak to jest z tymi normami w społeczeństwie, chociaż...

ostatnio usłyszałam o pewnym zdarzeniu, dotyczącym właśnie takiej rozmowy kwalifikacyjnej na kowala artystycznego.

Ktoś mi opowiadał jak to poszła dziewczyna na taka rozmowę, powiedzmy, że ani nie miała wiedzy w tej dziedzinie, ani nie była żadnym facetem z silnymi rękoma, zwykła drobna kobitka, w sumie nie powinna dostać takiej pracy. Ale...o dziwo! Dostała tą pracę, pomimo, że byli inni, którzy powinni z większym prawdopodobieństwem dostać ta pracę. I nie chodziło wcale o jej piękno! Chodziło o słowo. Tak to ten ktoś przedstawił przynajmniej, kto ją przyjmował do pracy, powiedział, że zabłysnęła słowem, urzekła słowem...
Więc nie zawsze chodzi o urodę najwidoczniej, chociaż w społeczeństwie są różne normy i wymagania, jak zawsze, to jednak zależy na jakiego czlowieka się trafi, kiedy i gdzie...
więc jednak
pozory mylą
adam23gda ,nie słuchaj gizma
masz jeszcze szansę
To nie jest tak że ludzie oceniają po wyglądzie, to zwierzęta oceniają po wyglądzie, bo nie mają innej metody;)
To kwestia doboru naturalnego. Wygląd pozwala ocenić geny, a osoba ładna i silna postrzegana jest jako zdrowa. Czyli taka która nie ma wad genetycznych i z którą istnieje większa szansa na zdrowe potomstwo:)

Ja dzisiaj byłem na rozmowie kwalifikacyjnej (jeszcze nie zostałem przyjęty:P) i usłyszałem niemal identyczny tekst, że spodobało się Szefowej to co napisałem w mailu. Wyciągnąłem z niej też jaka była konkurencja - 1500 osób;)
Tylko że ja mam do tej pracy wiedzę, umiejętności i predyspozycję. Przyjmując mnie nie opiera się tylko na słowach, więc cel zatrudnienia zostanie spełniony. W tym Twoim przykładzie zatrudniający może się szybko przekonać że dokonał kiepskiego wyboru. Mógł z dziewczyną iść na kawę, ale zatrudnianie jej było moim zdaniem zbyt dużym ryzykiem popełnienia błędu.

Pozdrawiam

PS: A jej konkurencja była ładniejsza od niej czy brzydsza? Twierdzisz że to nie była kwestia urody, a może jednak w porównaniu z innymi ona była najładniejsza i to uroda zadecydowała;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
On nie lubi dziewczyn, więc nie było takiej możliwości. Dlatego tak powiedziałam, bo takie były fakty.

Dziewczyna już troche czasu tam pracuje, wyuczyła się napewno zawodu, chociaż nie wiadomo na jak długo tam zostanie, bo różnie to bywa, bo jest jeszcze ponoć młoda...

Ale ze wszystkimi to różnie bywa...

Napewno się rzuca w oczy, że ludzie zwracają uwagę w dzisiejszych czasach na wygląd, jedni bardziej, drudzy mniej. Ja jak osobiście bym miała się wypowiedzieć to patrzę na te wszystkie rzeczy wokól, można powiedzieć powiązane i nie powiązane z wyglądem. O to czy ktoś o siebie dba, bardziej chyba o to, jeśli chodzi o wygląd, no i to co ma ktoś w głowie to też się przecież liczy. Ale ludzie to różnie, jedni patrzą najpierw na wygląd inni odwrotnie, najpierw na to co wokół...
A oceniać, to zwykle nie oceniam ludzi po wyglądzie.

ps. chociaz jak mówi się że wszyscy w jakiś sposób oceniają, to może i ja to robię rzeczywiście nieświadomie. Pewnie troche tak, jak każdy, ale staram się oceniac jak najmniej. To na tyle w temacie.
Co to znaczy że nie lubi dziewczyn?
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Spotkałem na swej drodze zawodowej pewnego faceta, gdzie on nie pracował. We wszystkich największych firmach. Myślałem że po prostu musi być niesamowity. I był. W robieniu wrażenia. Jak ktoś ma urodę, to zrobi wrażenie urodą, a jak nie ma to musi się postarać. (powiedział Banderas)
Tak jak PRAWIE wszystko jest podszyte egoizmem, tak prawie wszystko opiera się na sprzedaży. Na sprzedaży siebie. W pracy, w szkole, na dyskotece. Trzeba pokazać, że nie jest się zwykłym proszkiem. Ot co.
wszystko się da sproszkować
a skąd anty ty wiesz że on jest brzydki:)widział ty go;)a biedny to chyba każdy jest w tym naszym polskim kraju.
To znaczy, że nie jest hetero więc nie lubi dziewczyn, ot co.
Po prostu z uwagą przeczytałem jego słowa;)
on tylko mógł tak napisac a prawda może być zupełnie inna.baby lecą na takich skromnisiów.
oni sie tak tylko podszywają;)
Skoro tu pisze i szuka, to znaczy, że na niego nie lecą. Ale miejmy nadzieję, że znajdzie, a może już znalazł, bo namiary na siebie podał.
lubię cyfry i litery
To ciekawie wygląda sytuacja przy pierwszym spotkaniu - dziewczyna ma poważny problem, z jednej strony wygląda bosko, z drugiej cały czas ją okłamywał... co zrobić?
A to coś nowego. Trochę się tym tematem interesuje, a pierwszy raz o czymś takim słyszę.
Jeśli ja jestem hetero to powinienem nie lubić mężczyzn?

Może przyjął ją właśnie dlatego że jest homo. Zamiast przyjąć silnego mężczyznę, który będzie pracował bez koszulki i prężył mięśnie, uderzając młotem raz po raz... to lepiej dziewczynę. Przynajmniej będzie mógł przy niej normalnie pracować.
To nie najął jej bo ładnie gadała, ale przy niej nie miał wzwodu. Zrobił to dla ochrony samego siebie a nie dla dobra firmy.

I chyba musi trochę lubić kobiety, bo inaczej by jej nie wziął przez uprzedzenie do samic.
fabio?
Najlepsze kasztany rosną na placu Pigael?
gdzie?