Widok

Praca CCC

Hej! czy ktoś pracuje w tej firmie? Jak wam się pracuje?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Heh, czyli profesjonalnych szkoleń też nie zapewniają.
Zapomnij o tych pytaniach otwartych - i tak nie jesteś ich w stanie prawidłowo użyć bo nikt ci nie powiedział po co one są.
Po co jest obsługa w sklepie? Żeby ułatwić klientom zakupy. Wystarczy że będziesz traktować klientów tak jak ty sama byś chciała być traktowana podczas robienia zakupów w tym sklepie.
Chodzenie za klientem ma też inny aspekt. Chodzi o to by klient miał wrażenie że obsługa czeka w gotowości by mu pomóc jeśli zaistniała by taka potrzeba.
A zakaz siadania i opierania się o regał przy klientach jest do tego samego - by klient nie odniósł wrażenia że jesteś tam za karę i masz go w nosie....
Dobry manager wiedziałby jak zrobić żeby i pracownik i klient był zadowolony, tylko że ccc nie zatrudnia profesjonalnych managerów.
A tak serio to robi ci się dobrze zakupy w sklepie gdzie na twarzy obsługi maluje się głód i cierpienie od wielogodzinnego stania?
Bo mi nie, i od dawna już nie robię tam zakupów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pracuje w CC w Gdańsku już jakiś czas , nikomu nie polecam tej pracy, pracujesz albo na 6,5 godziny gdzie nie przysługuje Ci żadna przerwa i modlisz się żeby cię wypuścili zjeść o ile trafi się na dobry dzień kierownika, albo jesteś na 10 godzin gdzie przysługuje Ci 15 minut plus dodatkowo 5 minut na którym nie można nic na prawdę zrobić, zaplecze połączone z magazynem nie ma lodówki, mikrofalówki, wszyscy trzymają wszystko w jednej szafce buty kurtki torebki także masakra. Co do rozmowy kwalifikacyjnej miło sympatycznie, potem było gorzej szkolenie pracownika z BHP było krótkie i mało zrozumiałe o wszystko musiałam się dopytywać np gdzie jest gaśnica, już 1 dnia zostałam rzucona na głęboką wodę z pracą z klientem co informowałam na rozmowie że nigdy nie robiłam takich rzeczy nie było szkolenia jako takiego jak podejść do klienta żeby nie patrzył na nas wilkiem tylko w kółko miałam powtarzane żeby się nie bać i żeby nie zadawać zamkniętego pytania na które klient może odp Tak lub Nie, i żeby jeżeli dojdzie do wybrania butów wskazać otwartą ręką pufy, poza tym każdy klient jak się potem zorientowałam traktowany jest jak potencjalny złodziej każdy! czy to matka z dzieckiem czy to starszy Pan każdy!! a ty masz go pilnować i snuć się za nim bo jak coś ukradnie to jest to potrącane przy inwentaryzacji każdemu z premii!! co do szkolenia z kasy przeszkolona zostałam po miesiącu obsługi klienta na sklepie. Nie można się oprzeć o regał czy są klienci czy ich nie ma jeżeli Ci nogi mdleją od stania bo dostajesz reprymendę od kierownika że tak nie można. także jeżeli ktoś ma alternatywę to lepiej nie iść do CC.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie jest odjęte od wypłaty za kradzieże, ale mogą zabrać do 85% premii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hey. Pracowałam wyzysk na 12 godz masz możliwość raz zjesc. Musisz pilnować klientów, bramki nie piszczą są wyłączone,za kradzieże masz odjete od wypłaty.
Ogólnie w Gdańsku jest mafia ludzi do wyzyskiwania innych.Ja jestem b.dobrze poinformowana.Ludzie z tego Gangu są w każdej instytucji.A prawo polskie jest tak ułożone ,aby osobie na którą nastawią sieć "do wykończenia"to nigdzie nie wygra.Dlatego są tak małe zarobki w firmach z dużą sprzedażą i zyskami ,bo część pieniędzy jest przelewana na osoby ,które nie muszą pracować.Nie starczyłoby etatów w Polsce dla wszystkich,więc wymyślono taki sprytny sposób.Czy to sklep spożywczy ,czy odzieżowy ,obuwniczy ,a też wszystkie znane nam piekarnio-cukiernie.Robią sobie zabawę w Likwidację osób.Mają niesamowity dar,o którym niewiedzą ludzie ,normalni,zwyczajni.Mają w swych szeregach nie tylko kierowników.Są to osoby bez sumień i bezwzględne.Ja jestem w samym jądrze tychże.
TAK JEST W KAŻDEJ SIECI HANDLOWEJ :(
Również tam pracuje naprawde nie polecam to jakas masakra jest .. uważają sie za ne wiadomo co to by był za sklep , a tak naprawde to tylko sklep sieciowy z buciorami ...
zwykle największą bolączką są kierownicy - przygłupy, którzy nie posiadają kompetencji a oszczędzają na pracownikach by od okręgowego otrzymać pochwałę i liczyć na bonusa. a kierownik wiadomo zna się na wszystkim a najbardziej na kierownikowaniu- zwłaszcza jeśłi stał się nim po znajomości.
Dlugo pracowalas w ccc w Gdyni?
Pewnie chodzi o rudego
Wszystko się zgadza zarobki jak by Ci w twarz chcieli napluć do tego użeranie się wieczne z kierownictwem m.in. zostań dłużej nawet do 16 godzin na nogach te zmiany grafiku wieczne gnębienie psychiczne, zwracanie za skradzione rzeczy istny obłęd i bark poszanowania dla pracownika istny syf.

Uwaga jeśli kiedyś przyjdzie wam do głowy tam pracować to szybko wybijcie sobie to z głowy bo będziecie żałować do końca życia.

A jest to istny syf banda ludzi z góry którzy wykorzystują i nic więcej a buty buty też nie nadają się do niczego

Pozdrawiam Malwinkę W.
Praca w ccc fajna? Pracować możesz nawet kilka lat bez podwyżki. Najniższa krajowa i często np: 3/4 etatu... Na sklepach nie ma ochrony, straty potrącane są z premii pracownika, i ciężko powiedzieć co i za co "zapłaciłeś" bo żadnych kwitów na to nie ma. Wieczna rotacja bo za 1000 zł z groszami nikt dłużej nie chce tam pracować. A do tego wciskanie ludziom drobnicy przy kasie (jak masz słabe wyniki to góra jest niezadowolona) dystrykty co d*pę wyżej mają niż sr*ją, tajemnicza klientela itd... Jak lubicie być niewolnikami za 1000 z groszami to ten wyzysk jest dla was...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Powiem tak: pracowałam w CCC Centrum Riviera w Gdyni i ogólnie super. Ciężka robota, ale nadrabia wszystko atmosfera. Kierownictwo jest naprawdę miłe, nic nie robi za plecami i chętnie pomoże. Na wesoło! Jedynym mankamentem jest faktycznie kierownik regionalny. Zawsze robi jakieś szopki i podgląda nas na monitoringu. Brawo, chyba musi mieć nudne życie. Niech tylko wie (mam nadzieję, że to przeczyta) żę to właśnie przez takie zagrania spada ciągle w rankingu regionalnych. To on zatruwa atmosferę. Mam nadzieję, że jego dni są policzone na tym stanowisku.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
jest...tylko się boją albo im się nie chce bawić w sądy,albo nie chcą widzieć "kogoś" :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam niema nikogo takiego?
A co to? Nie ma jeleni na rykowisku? Co za pech
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A co ? Szukasz jeleni?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hej czy jest tu ktoś kto sadził się z CCc, były pracownik, osoba źle traktowana, wyrzucona za zwolnienie lekarskie?
Polecam wizytę u psychiatry
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podejrzewam, że osoba którą objezdzacie, (kierownik G.B?) zarabia zdecydowanie więcej niż piszecie bo widać, ze jest na stanowisku menagerskim. Ciiężko uwierzyć, ze piszecie prawdę? Tym bardziej, ze z zasady na takich forach wypowiadają się frustraci, osoby normalne mają swoje życie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Praca

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

do góry