Widok

Praca a dziecko ! Wesprzyjcie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, zastanawiam sie od jakiegos czasu czy nie znalesc jakiejs pracy (dodatkowe zajecie) tak aby do konca nie zwarjowac w tej monotoni dnia dzisiejszego. Siedze z dzieckim w domku od jej urodzenia. Chciałabym sie rozwijac, byc wsrod ludzi ale rozniez chce byc z mała! I jak tu nie zwarjowac. Jestem osoba ktora musi przebywac z ludzmi, pracowac miec odskocznie od rutyny.
Chciałabym byc z mala jak najdłuzej ale czuje ze sie dusze w domu gdzie kazdy dzien jest taki sam i jedyna rozrywka jest spacer w parku badz guganie z maluszkiem. Kocham córeczke nad zycie i chce dla niej jak najlepiej ale wiem rowniez ze dla mojego zdrowia psychicznego potrzebuje pracy. i co tu zrobic... do tego wszystkiego dochodzi opieka nad mala : żlobek czy niania....
I kolejne odglosy sumienia ze obca osoba bedzie z moja krolewna.
Jak tu pogodzic te dwie sprawy?
Wesprzyjcie moze tez to przechodziłyscie.
Chce pojsc do pracy na pol etatu moze nawet kilka dni w tygodniu tylko....
Pomórzcie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kkasia1 czego mi zazdroscisz???????
Opieka nad dziecmi nie wchodzi w rachube mam w domu duzzzeegoo psa :)
IwonaMarcysia, jak ja ci zazdroszczę i gdyby to byłoby możliwe to bym się z tobą od razu zamieniła:).
Ja w domu rozpoczełam kurs Html'u, chodziłam po lumpkach sprzedawałam ładne rzeczy na allegro. Od października - kontynuuje studia. a od 5 dni chodze do normalnej pracy.

Siedząc 3 lata w domu (!) z dwójką dzieci zaczełam się zastanawiać nad otworzeniem dziennej opieki dla dziecka.
Jeśli masz mieszkanie lub swój dom, możesz zostać zatrudniona przez gminę jako opiekunka dla max5 dzieci u siebie w mieszkniu, jesli nie masz wykształcenia pedagogicznego to koniecznie trzeba przejsc szkolenie 160 godzinne plus kurs pierwszej pomocy.
Nie trzeba mieć osobnych małych kibelków czy cateringu, wystarczy aneks kuchenny oraz pokoik dla dzieci, które będą dłużej niż 5 godzin i potrzeba bedzie łózecza wstawić.

Jest to nowy projekt, wiec mało jest info na necie.
Jakbym nie znalazła pracy stałej to bym sie starała o utworzenie takiego dziennego opiekuna :P

pozdr
Powodzenia! Zacznij szukać pracy, która będzie dla Ciebie ciekawa i rozwijająca. Dwa-trzy dni w tygodniu to naprawdę nie cały tydzień od rana do wieczora. Szczęśliwa i spełniona mama to szczęśliwe dziecko :)
Dasz radę!
Mała pewnie mniej przeżyje te kilka godzin z babcią/nianią/w żłobku niż Ty :)
do góry