Widok

Praca po pedagogice

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Skonczylam studia licencjackie z zakresu edukacji wczesnoszkolnej, a nad magisterka zastanawiam sie nad pedagogiką spoleczna. Mam do wyboru ta albo takze wczesnoszkolna, tak samo jak na licencjacie. Moze ktoras z Was jest w stanie mi poradzic, czy jelsi zrobie magisterke w spolecznej, tak samo moge pracowac w szkole jak gdybym zrobila MSU w tym samym co mam licencjat?
Pomyslalam o tym drugim kierunku ze wzgledu na rynek pracy, zeby postawic na wieksza ilosc zawodow i miec wieksze mozliwosci pracy a nie tylko w szkole i przedszkolu, w dzisiejszych czasach jednak trzeba patzrec na wielozawodowosc, ale jesli to mialoby mi umozliwic prace w szkolnictwie to tego bym nie chciala...
Bede wdzieczna za jakiekolwiek opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jesli będą mieli do wybooru Ciebie z mgr- społeczną i dziewczyne z mgr wczesnoszkolna to jasne, że masz mniejsze szanse, ale teraz normalniepo tym licencjacie bez problemu w szkole możesz uczyć, moja koleżanka uczy w szkole 1-3 i robi magistra z pedagogiki ogólnej i dyrektorka nic nie mówiła, że musi zrobić mgr nawczesnoszkolną.
Pozatym wcale nie tak rposto dostac prace wprzedszkolu niepublicznym po jakiejkolwiek pedagogice. Teraz wiele przedszkoli ma dopłaty i wtedy są okreslone kryteria co do wykształcenia opiekunek i musi byc wczesnoszkolna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam watek
tak, ale czy jak pojde po tym na spoleczna na magisterke i tytyl magistra bedzie ze spolecznej a nie jak w licencjacie wczesnoszkolnej, to moje szanse na prace w klasach 1-3 nie zmaleja?Nie wymagaja dyrektorzy szkol magisterki z tego samego kierunku co licencjat (ped. wczesnoszkolna)??
przynajmniej po tym co ja kończyłam.
a nie prawda :)

Ja robiłam na uniwerku licencjat z wczesnoszkolnej z logopedią.
Wiele moich koleżanek z roku pracuje w państwowych i prywatnych przedszkolach własnie po licencjacie i nikt nikomu nie robi problemów.

Po wczesnoszkolnej (licencjat) mozesz pracowac w przedszkolach i w szkole w klasach początkowych 1-3.

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co wiem, to żeby pracować w porządnym (czyli państwowym) przedszkolu, trzeba mieć magisterkę z wczesnoszkolnej...
radziłabym zostać przy wczesnoszkolnej, a potem jakąś podyplomówkę, żeby poszerzyc horyzonty.
w prywatnym to przyjmują nawet z resocjalizacyjną;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
juz teraz po tym licencjacie możesz pracować w przedszolu lub szkole 1-3, a mgr uzupełniające myśle, że bez problemu możesz zrobić w pedagogice jakiej chcesz, gorzej jesli ma sie licencjat np. z pedagogiki społecznej , wiem coś o tym, bo skończyłam pedagogike ogólną i nie moge ani pracować w przedszkolu ani w szkole
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale jesli to mialoby mi umozliwic prace w szkolnictwie to tego bym nie chciala...
OCZYWISCIE MIALO BYC UNIEMOŻLIWIĆ:) PRZEPRASZAM ZA BŁĄD
do góry