Widok

Praca w 3mieście z dobrym niemieckim

Witam.
Myślę nad przeprowadzką do 3-miasta. Jak wygląda rynek pracy dla osób z dobrą znajomością języka niemieckiego i oczywiście angielskim?
Mam dwuletnie doświadczenie w turystyce oraz roczne w księgowości (kiedyś też startowałem na młodszego księgowego z niemieckim ale odpadłem w późniejszych etapach rekrutacji).
Przeglądam ogłoszenia, wyglądają ciekawie a jak z płacą???
+3 k można spokojnie wyciągnąć?

Proszę o wypowiedzi osób, które mają jakieś pojęcie i własne doświadczenia.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, w Gdansku jest bardzo duzo ofert pracy dla osób znających bardzo dobrze język niemiecki (C1). W większości sa to korporacje.. Jeżeli znasz tez język angielski na poziomie B1-B2 spokojnie zarobisz ponad 3000netto. Zależy oczywiście od firmy, w jednej wynagrodzenia sa dla wszystkich równe w innej zależne od Twoich kompetencji językowych. W każdym razie nie ma problemu z praca wystarczy spojrzeć na ogłoszenia...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na ogłoszenia, które wiszą miesiącami te same.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokladnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak dobrze ciągniesz pod stołem w kroporacjach to może i nie masz problemu z pracą... jak można pisać takie bzdury i nieprawdę?

Jest bardzo dużo takich firm. Zależy czego dokładniej szukasz i w jakiej lokazlicacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No właśnie, najwięcej tego rodzaju pracy dla niemieckojęzycznych znajdę w Gdańsku, czy może Gdyni bądź Sopocie??
Myślę, że opcja pracy w korpo by mi odpowiadała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdańsk, Gdynia ;)

Musisz przejrzeć sobie ogloszenia.
Najwięcej pracy w korpo jest w Gdańsk ale tu bardzo mocno stawiają na angielski. Chyba Bayer i coś jeszcze ma niemiecki - mogę się mylić, spójrz na ogłoszenia.

Czy to ważne czy praca będzie w Gdańsku, Gdyni czy Sopocie? dojechac i tak musisz.

Są korpo które płacą za dodatkowy j. obcy, czyli jak mówisz po angielsku i jeszcze niemiecku możesz do podstawy dostać nawet 2tyś dodatkowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciek

Hej hej ))) Potrzebujemy osoby z językiem niemieckim i podstawami księgowości.
Tomasz 0048503540066

Inne tematy z forum Praca

Własny biznes - jak się reklamować? (187 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Praca K2 Dystrybucje (33 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

do góry