Widok

Praca w Currenda Sp. z o.o.

Będę wdzięczna za wszelkie informacje dotyczące pracy w tej firmie. Jak atmosfera? Jak zarobki? itd.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 39
do jakiego działu ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
pobijam pytanie , jak atmosfera pracy ?
chciałabym tam złożyć CV ale czytałam na goldenline niepochlebne (raczej) opinie
interesuje mnie dział w którym się testuje oprogramowanie : )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 52

Firma bez perspektyw. Kierując się opiniami o tej firmie, wyrażanej wśród użytkowników oprogramowania wytworzonego przez nią, można przypuszczać że jest to firma w której panuje chaos i jest to firma bez żadnych pespektyw. Ludzie którzy tam pracowali mówią o tej firmie: kasa taka sobie, nerwowa atmosfera , zatrudnieni tam pracownicy zostali wyłowieni z tzw. łapanki brak wiedzy merytorycznej, . a i rządzi ten kto szybciej się dopcha albo lepiej donosi.
popieram tę opinię 338 nie zgadzam się z tą opinią 7
praca beznadziejna, starsi pracownicy właściwie utrzymują tą firmę, nowi zatrudnieni od jakiegoś czasu -brak wiedzy.Ludzie zarabiają tak sobie. (...) Firma miała perspektywy parę lat temu. Dzisiaj raczej już nie. Ogólnie nie polecam (...) W ogóle nikt nie zwraca uwagi na pracę tylko zwraca się uwagę: tego lubię a tego nie. Dlatego niektórzy nieźle się obijają, aby inni mogli harować. (...)
popieram tę opinię 342 nie zgadzam się z tą opinią 7
Niektórzy mówią (oczywiście klienci Currenda), że współpraca z tą firmą to jak "worzenie się z nieboszczykiem". Myślę że nie warto ale z tego co słyszałem dużo ludzi daje się nabrać na to, że to prężnie rozwijająca się firma o stabilnej sytuacji finansowej itp. itd.
popieram tę opinię 314 nie zgadzam się z tą opinią 4
kiedyś była świetna atmosfera pracy, teraz można ją określić jako "korporacyjną" czyli dbanie o swój interes
popieram tę opinię 222 nie zgadzam się z tą opinią 5
To prawda kiedyś atmosfera była super teraz to nawet nie pseudo korporacja a głęboki PRL. Nowa kadra zarządzająca nie ma pojęcia co robi. Swój brak kompetencji i wiedzy rekompensuje sobie wielogodzinnymi spotkaniami gdzie w elitarnym gronie wmawiają sobie że są bogami branży IT oraz że kiepska kondycja spółki to spisek czepialskich klientów, wrogów firmy i kryzysu finansowego.
Oficjalne informacje o stanie firmy przypominają sprawozdania z realizacji planu pięcioletniego. Wmawiają że jest super ale nie trzeba być geniuszem biznesu by widzieć że firma raczej się zwija.
Praca za kogoś to raczej norma. Tylko osoby dobrze żyjące z "władzą" godzinami mogą wystawać na papierosie oraz włuczyć się bez celu po firmie uprawiając propagandę sukcesu oraz kult jaśnie panującego wodza.
popieram tę opinię 423 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zgadzam się -praca tam jest tragiczna 80 % pracowników narzeka na obecna kadrę(dyrektor, asystentka itp...) tylko szkoda że nie mają odwagi stanąć przed prezesem i powiedzieć mu prawdę.Może wtedy sytuacja by się zmieniła. Do wyboru są dwie obcje wchodzić w tyłek i udawać że się lubi dyrektora " analiza najważniejsza"-wystarczy zacytować lub śmiać się z żartów blondyneczki-asystentki i wypalać z nią fajkę za fajką.
Jeśli bedziesz pracowac uczciwie i się nie integrować wtedy możesz sie pożegnać lub liczyć na to,że kiedyś wyjdzie na jaw niewiedza dyra
popieram tę opinię 368 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jeszcze niedawno sytuacja finansowa była więcej niż stabilna i firma dobrze rokowała. Programiści dobrzy oczywiście zarabiali przyzwoicie ale wiązało się to z częstymi wyjazdami. Nie wiem jak teraz to wygląda ale zrezgnowałem pomimo dobrych dla mnie warunków właśnie z powodu częstych delegacji.
PS. Powalające były "kompetencje" marketingu :).
popieram tę opinię 152 nie zgadzam się z tą opinią 7
Marketnig skladał się kiedyś z profesjonalistów, kontakt z tym działem był przyjemnością, ale cóż zmieniła się władza zmienili się pracownicy. Można powiedzieć jaki Pan taki............
popieram tę opinię 166 nie zgadzam się z tą opinią 9
Mało wymagający/a jesteś odnośnie profesjonalizmu. Poza tym wystarczyło wejść na stronę Currendy żeby sprawdzić, że głównozawiadujący w marketingu jakoś się nie zmienił, chyba że adres mailowy jest przechodni :).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 239
Dla mnie miarą skuteczności czy jak kto woli profesjonalizmu marketingu/sprzedaży to fakt ile przynosi kasy. Ładne strony internetowe, akcje promocyjne, rozdawanie gadżetów, nowe nagrania na centralce itd można sobie w d... wsadzić jak za tym nie idą pieniądze w innym wypadku to czysto akademickie ćwiczenia i odciąganie od realnej pracy. Brutalne ale prawdziwe. Amber Gold też miało fajne logo profesjonalną stronę, korporacyjne nastawienie na obsługe klienta tylko zabrakło zdroworozsądkowego podejścia do biznesu. To dotyczy również innych działów. Dział IT nie jest po to by udowadniać że klient jest idiotą i sobie wymyśla różne rzeczy tylko po to by robić dobre systemy informatyczne. Do swobodnej oceny zostawiam jak kiedyś było a jak jest teraz.
popieram tę opinię 192 nie zgadzam się z tą opinią 3
exxxe nie wiesz co piszesz, kiedy pojawiła się nowa strona internetowa Currendy, i gdzie masz na niej umieszczone dane głównozawiadującego marketingu???
popieram tę opinię 147 nie zgadzam się z tą opinią 7
Sprawdziłem jeszcze raz - faktycznie danych o których pisałem już nie ma, pisanie z pamięci bez sprawdzania w "świętym necie" wywołuje takie reakcje jak Twoja. Możliwe, że w marketingu są nowe osoby i ich umiejętności są dyskusyjne, co nie zmniena faktu, że jeśli pozytywnie oceniasz poprzednich pracowników marketingu to ja podtrzymuję swoje zdanie na ich temat :).
A co do pojawienia się nowej strony nie wypowiadam się bo firma ta już nie leży w kręgu moich zainteresowań i nie śledzę ani nie będę śledzić zmian, postępów ani ewentualnych błędów tejże firmy jak i też byłych i obecnych pracowników. Napisałem o tym jak odbierałem pracę tamże. Czyli nie narzekałem - praca jak każda.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 271

Currenda dała kolejne ogłoszenie o pracę - szukają Wdrożeniowca. W ogłoszeniu piszą, że oferują:
- Atrakcyjne wynagrodzenie - totalna ściema !!!!!
- Pracę w stabilnej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku - kłamstwo !!! Currenda właśnie straciła rynek Sądowy więc nie wiem o jakiej ugruntowanej pozycji na rynku myślą. No ... chyba że mówimy o rynku komorniczym - firma stworzona przez komorników i dla komorników.
- Możliwość rozwoju zawodowego i stałego podnoszenia kwalifikacji - śmiechu warte !!!! W tej firmie już nie ma ludzi z wiedzą merytoryczną.
- Miłą atmosferę pracy w młodym i ambitnym zespole - opinie wyrażone wcześniej bardzo dokładnie opisują atmosferę w Currenda !!
(...)
popieram tę opinię 333 nie zgadzam się z tą opinią 4
Prezes nie lepszy - komornik, który gdzieś liznął informatyki i najwyraźniej uznał, że to wystarczy, żeby zarządzać 70-osobową firmą informatyczną. Do tego zajmujący się spółką może z 4 dni w miesiącu, bo przecież musi jakoś obrobić swoje pozostałe biznesy: pracę w samorządzie i swoją kancelarię. Żenada i totalna amatorszczyzna.

Nie mam pojęcia jak przy takim zarządzaniu to mogło się, aż do tej pory kręcić. Chyba tylko dzięki rynkowi komorniczemu, który jako spółka komornicza mająca monopol może traktować jak dojną krowę. Generalnie bałagan (...) - niby jak wszędzie, ale tutaj razy pięć. Kiedyś było podobno inaczej, ale tego nie pamiętają już nawet najstarsi górale. Na szczęście już od kilku miesięcy tam nie pracuję.
popieram tę opinię 252 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie dziwcie się. Currenda już od jakiegoś czasu działała jak klasyczna spółka Skarbu Państwa. Istnieje po to, aby umocnić władzę i dać materialne korzyści tym, którzy akurat rządzą w samorządzie. Monopol na rynku komorniczym powoduje, że nie muszą się martwić o klienta czy o zysk. Wynik zawsze się zrobi - komornicy zawsze zapłacą, bo muszą. Currenda ma 1000 kancelarii jako swoich zakładników. Biznes sam się kręci. Dla nowego Zarządu, który przychodzi wraz ze zmianą układu sił w samorządzie komorniczym, najważniejsze jest więc przejęcie pełnej kontroli w spółce. Nowy Zarząd to więc wymiana całego top menadżmentu - dyrektorów i kierowników. Kompetencje i wyniki mają tutaj drugorzędne znaczenie, choć nie chcę generalizować. Liczy się jednak to, żeby to byli ludzie namaszczeni przez nowego Prezesa. Mierni ale wierni. To co się działo przez minione kilkanaście miesięcy to była prawdziwa masakra. (...)
popieram tę opinię 160 nie zgadzam się z tą opinią 4
Z tą stabilnością spółki bym nie przesadzał. Jeśli rzeczywiście padły kontrakty z Ministerstwem, to firma raczej idzie na dno. Szybko i z hukiem. O ile prędzej nie wejdzie CBA.
popieram tę opinię 260 nie zgadzam się z tą opinią 5
Sami sobie winni. Jak wywala się połowę firmy na bruk to takie są efekty. W Ministerstwie też nie pracują przecież sami idioci. W końcu się połapali. To, że Currenda jest obecna kilkanaście lat w branży nic nie znaczy. Bo doświadczenie to ludzie. Wyrzuciło się ludzi z doświadczeniem to i doświadczenie się wyrzuciło.
popieram tę opinię 273 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry