Widok

Praca w Mc Donald's

Witam, co na ten temat sądzicie? Warto spróbować jako pierwsza praca? Troche ta historia mnie przeraziła, ale to chyba wyjątek.
http://www.non-sens.pl/news.php?readmore=305
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podobno warunki są bardzo dobre w MC.
Z zewnątrz to moze faktycznie wtglądać jak obóz bo pracownicy zwykle nie mają czasu sie nawet podrapać.
Jedyny minus tej firmy to opinia o niej panująca. Ja np tylko przez to nie nadawał bym sie do tej pracy. Wystarczył by jeden text klienta pieniacza . On by dostał w morde a ja bym wyleciał.
Ale są ludzie nadający sie tam i świetnie dający sobie z tym radę.
Dzięki bogu w mojej pracy nie muszę obsługiwać klientów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może znajdzie sie ktoś, kto faktycznie pracuje bądź pracował... Jakich stawek za godzine można się spodziewać na starcie w Macu? jakiego typu umowę proponują? Czy faktycznie można sobie ustalic grafik "pod siebie"?
z góry dzięki!

P.S. Informacje w stylu "tata, a Marcin powiedział.." mnie nie interesują ;)
Pracowałam w Mc w wakacje, wiec co nieco o tym wiem ;]
stawka to 8 zl brutto plus 50 gr ekwiwalent za stroj (chyba ze dostajesz od nich buty to ci to odejmuja:P) podpisujesz umowe o prace, na poczatku na czas probny, mozesz zglaszac prosby dotyczace grafiku i z reguly staraja sie je uszanowac, jesli przyjdziesz na "telefon" tzn wezwa cie poza grafikiem to dostajesz spora premie bodajze 100 zl (przynajmiej ja tak mialam na franczyzie)
pracowałam w MC w Sopocie parę lat temu, jednak wątpię, by coś się zmieniło poza zarobkami (wtedy było 7 zł brutto/h więc śmieszna kwota). Praca wciąż na nogach, czasem po 12 godzin. Traktowanie człowieka jak maszyny, który nie może poza 20 minutową przerwą nawet nic zjeść jeśli zgłodnieje (a spróbuj nie zgłodnieć przez tyle godzin w zapachach jedzenia). Proszenie się o wyjście do toalety, menagerowie każący otwierać ci usta celem sprawdzenia, czy czegoś nie podjadasz:) No i wyrobił mi się nawyk- nawet jak nie ma nic do roboty to ściera w dłoń i przecieraj, tak żeby klient widział, że ciągle coś robisz. Ale to wszystko do zniesienia, najgorsze były oparzenia. Trzeba się spieszyć i wtedy łatwo dotknąć się o toster albo o grill.
ja bym nie pracowała w McD z prostego jednego powodu TAM ŚMIERDZI! i we wszystkich fastfoodach po prostu WALI STARYM OLEJEM nie wiem jak można tam pracować przesiąka smrodem skóra, włosy ohyda! poza tym kiedyś byłam na rozmowie i zaproponowali mi 5zł/h ha ha ha nie wiem jak jest teraz ale pewnie nie zarobisz na buty :/ i ciągłe latanie jak mucha nad G... ja widzę jak pracują w galerii bałtyckiej te sierotki- wpadły dostały pranie mózgu i nie szukają pewnie nowej pracy, a znałam jedną "kierowniczkę" z Maca to opowiadałą jakim była faszystą jak tam pracowała i się z tego śmiała- sorry nie będę polecać ani próbować
a ja słyszałam ze nie jest tak źle teraz chyba jest to 7 lub 8 na godzinę a w kfc 7,13 na godzinę..najlepiej stać na frytkach wtedy nikt się nie czepia spokojnie sobie smażysz. oczywiście taka praca to dla studentów rozwiązanie bo raczej nie na poważnie.
Ja naprawde pracowałam w wyżej wymienionym w Oliie obok Parku, stawka nie jest zła ale głwnie chodzi o atmosfere którą tworzy kierownik. zastrasza wszystkich... to nie dla mnie, teraz pracukję w KFC i jest git. Posiłki pracownicze: za 2 zł zestaw, znizki, konkursy, fajna atmosfera i motywacja do pracy a w Maku tylko opier....
Ja uważam, ze to standard niestety.
Pracowałam tam 2 lata, powinnam dostać odszkodowanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może frytki do tego?
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał." - Winston Churchill
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry