Widok

Praca w Polskapresse

Witam,
zastanawiam się czy wysłać tam CV. Z tego co zauważyłem to długo pracownika(ów) poszukują. Czy ktoś z was brał udział w rekrutacji? Jeśli tak to proszę o informację jak ona wyglądała. Mam wrażenie, że ciężko jest się tam dostać.
Jestem zainteresowany tym ogłoszeniem: http://www.pracuj.pl/praca/stazysta-ds-marketingu-internetowego-gdansk,oferta,4246607
Treść tego ogłoszenia pojawia się na wielu portalach od kilku miesięcy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie szukają młodego jelenia, któremu starczy podstawa w wys. max. 1000 zł lub goła prowizja bez podstawy. W końcu to staż, znaczy praca za pół darmo. Nie dziwię się więc, że nie mogą nikogo znaleźć - ludzie zaczęli się w końcu cenić. W tej specyficznej branży (marketing / reklama) na kasę można czekać miesiącami, ale tak już jest i raczej nie nastąpi od razu radykalna zmiana na lepsze (należy się nastawić na powolną ewolucję mentalności marketingowców). Z kolei gdy już otrzymasz kasę jest ona godziwa i przy oszczędnym trybie życia starczy Ci na długo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znajomy tam pracował. Dostał pracę po znajomości tak jak większość jego kolegów z działu. Nie ma się co dziwić że tak długo szukają pracownika. Rekruterzy też muszą sobie zarobić. Mają płacone od rekrutacji. Raportują później, że tyle osób zrekrutowali i nikt się nie nadawał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Ile za sprzątanie? (57 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

Praca Niemcy (8 odpowiedzi)

Ludzie podajcie dalej informacje żeby uwazać na pana który przedstawia się jako Jarosław Bielecki...

do góry