Widok

Praca w Pwc

Zastanawiam się nad złożeniem aplikacji tam. Macie może jakieś doświadczenie z pracą w tej firmie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ostatnio przedstawiciele PwC byli obecni na Absolvent Talent Day. Mieli tam obszerne stoisko gdzie można było usiąść, wypić kawę i zapytać o pracę u nich; przedstawić swoje CV (w wersji multimedialnej na tablecie lub papierowej); uzyskać rady jak prowadzić własną firmę itp. Oferowali jednak głównie staż dla studentów tłumacząc, że za proces rekrutacji stałych pracowników odpowiada centrala w W-wie. O pracy u nich mówili oczywiście w samych superlatywach co wydało mi się od razu mocno podejrzane. Spróbuj znaleźć opinie o nich na branżowych portalach pracowniczych, ale może być to trudne jeśli PwC żąda od swoich pracowników podpisania tzw. klauzuli poufności.
To zależy na jakie stanowisko chciałabyś lub chciałbyś kandydować. Praca w administracji (obsługa recepcji czy biura) czy w audycie (zaczynasz od asystenta). Biuro - nie polecam, asystent - tak, dużo szkoleń, praca od rana do wieczora w sezonie ale można się dużo nauczyć a jako osoba rozumiem młoda i niemająca jeszcze rodziny i dzieci to dasz radę. Zarobki ok, ale musisz wziąć pod uwagę to, że o 17 stamtąd na pewno nie wyjdziesz.
pensja na start 3500brutto po 3 mies 4tys brutto :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to za ww. kwotę (te 4 tys. brutto rzecz jasna, bo 3,5 to norma) można już żyć bez problemów czy starczy do pierwszego :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak masz kredyt i rodzinę na głowie to nie starczy. A po pracy nie ma już żadnej możliwości dorobienia sobie bo siedzisz cały czas w pracy a w weekendy masz również szkolenia. Albo jak klient jest daleko to na projekt wyjeżdżasz w niedzielę, aby rano już zacząć pracę. Generalnie jest tam również duża rotacja, kończysz kursy -podpisujesz, że w trakcie kursu się nie zwolnisz albo oddajesz za szkolenie, a potem ludzie szukają spokojniejszej pracy. Podziel też to wynagrodzenie przez 12 godzin dziennie - wychodzi wtedy przeciętnie, tylko logo firmy ładne.
UWAGA: pozycja w CV znanej wielkiej firmy niekoniecznie pomaga w szukaniu nowej pracy (pewnie pracoholik, dużo chce zarabiać i wszystko już wie, więc co my mamy mu/jej zaproponować).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
~Daria - nie można tak klasyfikować ludzi !!! To że ktoś pracuje w dużym, międzynarodowym koncernie automatycznie oznacza, że jest pracoholikiem bez życia rodzinnego ?? Zastanów się nim coś podobnego palniesz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
To zdanie przyszłych pracodawców, którzy potem przeglądają CV takiego pracownika. Wiem bo sama to przechodziłam, najpierw praca w korporacji a przy zmianie - problem. Trzeba było się trochę namęczyć, aby znaleźć pracę poza dużymi korporacjami i tyle.

Widzę, że nigdy nie pracowałaś lub pracowałeś w dużej korporacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No nie pracowałem i nie chcę pracować dla żadnej zagranicznej korporacji. Obejrzałem (parokrotnie) film pt. Korporacja (dla niektórych kultowy) i wiem dzięki niemu jak działa chyba prawie każdy koncern. Pracowników szeregowych traktuje się jak baterie z określonym czasem ważności, a o awans ciężko i to tylko do pewnego pułapu (zjawisko tzw. szklanego sufitu). Pracowałem (dosyć krótko) jedynie dla Orange jako pracownik zewnętrzny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Praca

Własny biznes - jak się reklamować? (188 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Życie za granicą to też nie bajka... (49 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

do góry