Widok
Akurat w DE jest taki dziwny układ że aby mieć pracę trzeba mieć zameldowanie, a aby coś wynająć trzeba mieć zatrudnienie ...
Nie pytaj się mnie dlaczego tam tak jest, ale tak jest i o ile pracodawca lub ktoś bliski nie pomoże się tam zahaczyć i zdobyć meldunek to może być problem i z pracą i z mieszkaniem na wynajem
Nie pytaj się mnie dlaczego tam tak jest, ale tak jest i o ile pracodawca lub ktoś bliski nie pomoże się tam zahaczyć i zdobyć meldunek to może być problem i z pracą i z mieszkaniem na wynajem
Dlaczego obrażacie kogoś który w dobrej wierze dał 250zł za załatwienie pracy. Widać bardzo jej potrzebował. Być może był naiwny, popełnił błąd, ale chciał pracować. Niestety takich złudnych ogłoszeń, cwaniaków żerując na na ludzkich nieszczęściach, jest o wiele wiecej niż uczciwych ogłoszeń. Sam tego doświadczam.
Pracy nie da się kupić, jak chce pracować to raczej chce sprzedawać pracodawcy swój czas. Inaczej istniały by sklepy z możliwością sprzedaży/kupna pracy za pieniądze i majętni mieli by lepiej;D. Nie za bardzo rozumiem co on chciał kupić. Możliwość porozmawiania z pracodawcą? Przecież mógł nie spełnić oczekiwań, albo jego mogły nie zostać spełnione, więc za co tu płacić? Oszustów jest bardzo wiele, ale jest internet który nie zapomina:).
Jak ktoś jest debilem to trzeba otwarcie o tym mówić. Takie rzeczy to się działy jak wchodzilismy do UE, jeden drugiemu sprzedawał nie istniejącą robotę, że niby zjeżdża do domu i może odstąpić fuchę na zmywaku itp. Prawie 15lat w EU a Polacy dalej łapią się na kupowanie pracy od przypadkowo spotkanych osób na dworcu autobusowym w Berlinie.
nawet jeśli ktoś jest debilem czy innym ułomkiem lub niepełnosprawnym w jakimkowiek zakresie
to nikt nie ma prawa tego wykorzystywać, w żaden sposób
I nie ma obowiązku pomagać słabszym ludziom ale nie można ich też krzywdzić
tylko dlatego bo możesz, Ty też możesz dla kogoś okazać się słabszy i co wtedy?
to nikt nie ma prawa tego wykorzystywać, w żaden sposób
I nie ma obowiązku pomagać słabszym ludziom ale nie można ich też krzywdzić
tylko dlatego bo możesz, Ty też możesz dla kogoś okazać się słabszy i co wtedy?
Wyjechałem do pracy parę lat temu http://dlawiktorii.pl/poszukiwanie-zatrudnienia-w-hamburgu/ nie mam zamiaru zmieniać bardzo dobre zarobki.