Widok

Pracownicy ochrony w sklepie firmy Leroy Merlin

Kokoszki Temat dostępny też na forum:
Dziś odwiedziłem sklep Leroy Merlin na ulicy Szczęśliwej w Gdańsku samochodem. Nic nie kupowałem. Przy wyjeździe ze sklepu ochroniarz poprosił mnie na przeszukanie bagażnika mojego samochodu pomimo tego, że przez szybę widać całą jego zawartość i że jeśli nie otworzę bagażnika to nie wyjadę ze sklepu.Po kontakcie z kierownikiem sklepu otrzymałem odpowiedź że jest to standardowa praktyka w tym sklepie. To zabrzmiało jak kiepski żart - działania niezgodne z prawem i kierownicy sklepu twierdzą że "u nas tak jest"? Żart.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żeby cię zatrzymać i przeszukać musieliby mieć do tego podstawę, czyli nagranie z kamer ochrony które wskazywałby na takie podejrzenie. Wyrywkowe przeszukanie i zatrzymanie to nie prawne pozbawienie wolności które jest karane. Ja bym zadzwonił na policję, spisał protokół z zajścia potem poszedł do sądu i zażądał odszkodowania za krzywdy moralne.
Chyba że mieli podstawy żeby Cię zatrzymać, wtedy to zmienia postać rzeczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Usługi i wykonawcy

deska kompozytowa co sądzicie (4 odpowiedzi)

Witam muszę wykończyć taras i zastanawiam się nad taką opcją deska kompozytowa http://dryten.pl...

Altanki, domki na narzędzia, ogrodowe - skąd zamówić? (16 odpowiedzi)

Witajcie drodzy sąsiedzi ;-) Mam gorącą prośbę. Czy ktoś z Was mógłby polecić mi firmę lub...

Pranie dywanu i kanapy - warto zamówić czyszczenie? (7 odpowiedzi)

ok ile kosztuje pranie dywanu takiego 200x160 i średniej wielkości kanapy? Ktos korzystał z...

do góry