Widok

Prawdziwe kresowe jedzenie

Pochodząc z rodziny o korzeniach kresowych chlubię sie tym, że potrafię docenić dobrą kuchnię. Muszę powiedzieć, że kuchnia w restauracji Kresowa przypomina tą której smak wyniosłem z domu. Mimo upału i natłoku ludzi Pani Tatiana starała się do wszystkich podejść i wszystkim doradzić. Restauracja ma swój klimat - obiadu u zaprzyjażnionej rodziny. W pewnym moemencie - ponieważ wszystkie stoliki byłły zajęte byłem świadkiem jak właścicielka sama rzuciła sie do kuchni przygotowywać potrawy. Czekaliśmy w sumie ok 30 minut na podanie zamówionych dań, ale smaczne czekadełka - zapiekane pierożki umiliły nam ten czas:) Zresztą ciężko się denerwować jak widać jak właścicielka sama uwija się w kuchni żeby goście jak najszybciej dostali dania (wszystkie stoliki zajęte, stąd pewnie problem)
Polecam wszystkim gorąco :)
Moja ocena
Restauracja Kresowa kategoria: Restauracje
obsługa: 5

menu: 6

jakość potraw: 6

klimat i wystrój: 6

przystępność cen: 6

ocena ogólna: 6

5.8

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe fakty

Kuchnia w restauracji zawsze jest świeża. I potrawy są przygotywane smacznie. Fakt poplamione serwetki i zdarzają się nieczytse obrusy. Ponadto, a co dosyć ważne p.Tatiana (niesamowita aktorka) potrafi wmówić wszystko, aby ktoś zamówił drogą potrawę. Nie łudź się wiec, zwróc uwagę że bedzie przesadnie miła i gadatliwa... Czy jeszcze zabiera napiwki obsudze ?! Czy już zaprzestała takiego zachowania. Nie ma wiec co dawać na obsługę...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak ujuż to ona rzuciła się na zaplecze po % a zabieranie napiwków i dręczenie klenerek to nie zmienna tradycja w tej restauracji ;) pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nadal tak jest i bedzie. Szefowostwo kompletnie nie liczy sie z uczuciami kelnerek, wiele razy doprowadzili swoimi psychologicznymi gadkami, dziewczyny do placzu..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry