Odpowiadasz na:

Przepis na doooobrą rybkę,

1. wybrać się nad jezioro z mężem/kochankiem/bratem/ojcem/śwagrem....
2. wysłać męża/kochanka/brata/ojca/śwagra...na ryby, samej w tym czasie opalanko/pogaduchy...
3. świeżo złowione... rozwiń

1. wybrać się nad jezioro z mężem/kochankiem/bratem/ojcem/śwagrem....
2. wysłać męża/kochanka/brata/ojca/śwagra...na ryby, samej w tym czasie opalanko/pogaduchy...
3. świeżo złowione rybki, wypatroszone i wstępnie oczyszczone (tak robi większość rasowych wędkarzy) "oporządzić" ostatecznie i na patelnię, mniam, mniam, mniam. Do tego piwońko.
A serio : warunkiem podstawowym, by ryba smakowała jest to, by była świeża.
Jest jeszcze jedna taka rybka, o której nikt nie wspomniał, a jest rzeczywiście pyszna : sielawa. W 3mieście niezbyt często można ją spotkać, bo żyje w głębokich jeziorach, ale na Mazurach...Miałam kiedys okazję jeść takie świeżutko uwędzone (zaraz po złowieniu). Polecam smakoszom. Żadne owoce morza nie są w stanie być konkurencją dla takiej świeżej sielawy.

zobacz wątek
21 lat temu
~baja

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry