Widok
Prędkość średnia na A1 - mandaty za bilety...
Witam.
Ostatnio dochodzą sygnały że policja czatuje przy bramkach wyjazdowych z A1 i sprawdza średnią prędkość od wjazdu do wyjazdu z autostrady na podstawie czasu wydrukowanego na bilecie. Na tej podstawie wystawiają mandaty za przekroczenie prędkości. Czy ktoś z użytkowników tego forum spotkał się z taką akcją?
Ostatnio dochodzą sygnały że policja czatuje przy bramkach wyjazdowych z A1 i sprawdza średnią prędkość od wjazdu do wyjazdu z autostrady na podstawie czasu wydrukowanego na bilecie. Na tej podstawie wystawiają mandaty za przekroczenie prędkości. Czy ktoś z użytkowników tego forum spotkał się z taką akcją?
ja widziałem :)
Jechałem z Grudziądza i już prawie przy samym końcu wyprzedził mnie volvo na gdyńskich blachach. Troche dziwne to było bo sam jechałem prawie 150km/h a on tylko śmignął.
Koleś dojechał do bramek, dał bilecik, wyjechał i odrazu w prawo bo tam go policjanci z oznakowanego radiowozu juz wołali.
To było w ten poniedziałek ok. 12:30.
Koleś dojechał do bramek, dał bilecik, wyjechał i odrazu w prawo bo tam go policjanci z oznakowanego radiowozu juz wołali.
To było w ten poniedziałek ok. 12:30.
gość w okienku mnie upomniał żebym jeździł wolniej, to się spytałem jaką miałem średnią prędkość a on odpowiedział że tego nie wie ale wie to policja, która stała w zatoce, bo są podłączeni - cokolwiek to znaczy. ale wygląda na to że te mają zlegalizowane urządzenia które są podłączone do urządzeń a1 i prawdopodobnie mandaty mogą wystawiać...
zalegalizowane urządzenie podłączone do niezalegalizowanego urządzenia nie zalegalizuje pomiaru :)
a swoja droga zamiast wydawać pieniądze na super systemu pomiaru prędkości średniej może lepiej skupić się na ważeniu KAŻDEGO tira wjeżdżającego na a1, bo za parę lat będziemy jeździć po koleinach jak wszędzie...
a swoja droga zamiast wydawać pieniądze na super systemu pomiaru prędkości średniej może lepiej skupić się na ważeniu KAŻDEGO tira wjeżdżającego na a1, bo za parę lat będziemy jeździć po koleinach jak wszędzie...