Widok

Pretensje taksówkarzy do ubrań itp.

Zacznijcie pracować nie naciagać ludzi. Za 3.5 km pięciu taksówkarzy z różnych firm jednogłośnie zawołałalo 45-50 zł. Gdy powiedziałem, że to przesada to polecili mi autobus. Bez komentarza
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tylko Uber pie***ć tych złodziei i naciągaczy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zależy jaka trasa, czy w mieście czy poza miastem, zalezy czy z korporacji która stoi na lotnisku i taksiarz musi odstać swoją godzinę lub dwie żeby dostać kursik...

U mnie pojechałbyś za koło ok 18 zł w dzień i koło 22-23zł w nocy taki odcinek.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uber nie ma licencji, więc jego kierowcy łamią prawo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ja od ostatniego czasu jeżdżę z City Drivers i powiem szczerze, ze maja dość tanio. Plus za płatność karta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

"nie ma licencji" - LOL... G*wno prawda. Debilne - jak zwykle - prawo.
"Twój stary" też nie ma licencji na przewóz osób a Twoją rodzinę wozi.

De facto KAŻDY kto zdał egzamin na prawo jazdy ma taką licencję.

No i chcę zobaczyć jak policja mi udowadnia, że jestem uberem a nie podwożę szwagra :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

-ano ,takci to udowodnia...
"cierpy" zamawiaja "ubra" z np dworzec glowny pks ,na petle swietokrzyska "cierp" jedzie ,a na petli banda "cierpow" z milicja i maja cie...
-szach i mat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co Ty powiesz......

Dopuszcza się przewóz okazjonalny wszystkimi samochodami osobowymi:
albo:
a) prowadzonymi przez przedsiębiorcę świadczącego usługi przewozowe albo zatrudnionego przez niego kierowcę,
albo:
c) po ustaleniu opłaty ryczałtowej za przewóz PRZED rozpoczęciem tego przewozu; zapłata za przewóz regulowana jest na rzecz przedsiębiorcy w formie bezgotówkowej; dopuszcza się wniesienie opłat gotówką w lokalu przedsiębiorstwa

Wystarczy mieć działalność z wpisem o usługach przewozowych - nie żadną licencję :D
I wystarczy mieć taką działalność i zatrudnić kierowców - jak firma UBER
A punkt c (również brany żywcem z ustawy) w zasadzie jest definicją tego jak działa UBER :D

Ale co ja tam wiem...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko że firma uber nie zatrudnia kierowców :)
Zatrudniają partnerzy uberka. Natomiast co do licencji itp. to jest trochę więcej wymogów niż tylko to co podałeś. Ale spoko - spotkamy się kiedyś na świętokrzyskiej lub na westerplatte :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakie są wymogi dotyczące licencji oprócz zapłacenia 200pln?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spotkamy się? Wątpię :D
Nie jestem uberem, ale jak biorę taryfę to tylko uber.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niekaralność, badania, psychotesty, zaświadzcenie o DG, zaświadczenie z zus. Legalizacja pierwotna taksoetru, legalizacja ponowna taksometru, badanie taxi na skp, wpis w dowód rejestracyjny.... Trochę tego wbrew pozorom jest.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie mądraliński uber nie jest pojazdem taxi i nigdy nie będzie to zwykły samochód
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak wozisz babcię i dziadka - własnych - do lekarza, to nie musisz mieć tych wszystkich licencji i badań?!

dziwne.... :|

Czyli...wtedy wystarczy prawo jazdy?

kurka dziwne....

A ja myślałem, że mając prawo jazdy masz jednocześnie licencję - bo prawo jazdy JEST licencją - na prowadzenie samochodu i przewożenie osób - tylu, ile widnieje w dowodzie rejestracyjnym auta :)

dziwne rzeczy piszecie.....

czyli... jeśli kogoś przewożę i nie biorę za to kasy - to jest OK, jak np. podwożę kolegę do pracy codziennie!

ale jak podwiozę kogoś za kasę - to już be fe i jesteś be....

super myślenie!

pozdrawiam Ciebie, barani łbie, jak i durni co pisali to debilne prawo....
co za banda durni... takie rzeczy tylko w polsce... (i w innych DEBILNYCH post-komunistyczno-socjalistycznych państwach)

w piekle kotła w którym smażą się polacy nie trzeba pilnować!
bo jak tylko któryś próbuje spier***lić to reszta zamiast pomagać ściąga go w dół...
takie Twoje myślenie cebularzu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Motoryzacja

Jaki polecacie skup aut powypadkowych? (33 odpowiedzi)

Witam, Wczoraj wracając z pracy wpadłem w poślizg i uszkodziłem auto. Nie opłaca się go już...

Jaka firma na najem długoterminowy samochodu? (12 odpowiedzi)

Jaką wypożyczalnię polecicie na wynajem długoterminowy samochodu? Dodam, ze potrzebuję kilku aut...

Leasing operacyjny a wynajem długoterminowy (12 odpowiedzi)

Mam firmę, która ma małe koszta, a dużo płacę podatku oraz VATu. Zastanawiam się leasingiem...

do góry