Widok

Prezent na rocznicę I Komunii

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zostalismy zaproszeni na rocznicę I Komunii. Mąz jest chrzestnym. I zastanawiam sie co kupic, bo dla mnie to jest totalny kosmos, w zyciu nie slyszalam o tym, żeby zapraszac na rocznicę, a tym bardziej, ze z tej okazji kupuje sie prezenty. No ale coz nie obejde tego a prezent kupic trzeba (nie pytajcie...). Tylko co? Dodam ze jest to dziewczynka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
może jak dziecko ma jakąś pasje, to piękna książka / album na ten temat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też tak uważam. Jakiś drobiazg w zupelności wystarczy. Moje dziecko ma w tym roku taka rocznicę. Myślalam, żeby chrzestnych zaprosić na mszę i obiad do domu, ale chyba tego nie zrobię. NIe chciałabym, aby przynieśli jakiekolwiek prezenty, a widzę, że zaczyna być zwyczajem, że jednak coś dać trzeba.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak to dziewczynka to dałabym coś z biżuterii - srebrnej. Stawiałabym na prezent do 50 zł.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
na obiad po mszy takze. rodzina jest baaardzo ,,prezentowa,,. najchetniej nic bym nie dawala ale wiem ze bedzie to zle przyjete
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moim zdaniem to "taka moda" :) ja po kościele na kawę i torta zaprosiłam gości,którzy przyszli na mszę, były skromne podarunki.... też nie wiem czemu słuzy taka ROCZNICA... powinna być msza z chrzestnymi i tyle
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja nic bym nie kupowała. To przecież Msza św. rocznicowa tylko....no i myślę ze zaprosili Was właśnie tylko na tę Mszę z racji bycia Chrzestnym(to zobowiązuje).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
no bez przesady. rownie dobrze moze sie okazac, ze bedziecie zapraszani na miesiecznice komunii. i co wtedy?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
no nie, to przegięcie faktycznie. A co daliście na komunię? ja bym optowała za czymś skromnym.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry