Widok

Prezent na rocznicę I Komunii

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zostalismy zaproszeni na rocznicę I Komunii. Mąz jest chrzestnym. I zastanawiam sie co kupic, bo dla mnie to jest totalny kosmos, w zyciu nie slyszalam o tym, żeby zapraszac na rocznicę, a tym bardziej, ze z tej okazji kupuje sie prezenty. No ale coz nie obejde tego a prezent kupic trzeba (nie pytajcie...). Tylko co? Dodam ze jest to dziewczynka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
no nie, to przegięcie faktycznie. A co daliście na komunię? ja bym optowała za czymś skromnym.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
no bez przesady. rownie dobrze moze sie okazac, ze bedziecie zapraszani na miesiecznice komunii. i co wtedy?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja nic bym nie kupowała. To przecież Msza św. rocznicowa tylko....no i myślę ze zaprosili Was właśnie tylko na tę Mszę z racji bycia Chrzestnym(to zobowiązuje).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
a moim zdaniem to "taka moda" :) ja po kościele na kawę i torta zaprosiłam gości,którzy przyszli na mszę, były skromne podarunki.... też nie wiem czemu słuzy taka ROCZNICA... powinna być msza z chrzestnymi i tyle
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
na obiad po mszy takze. rodzina jest baaardzo ,,prezentowa,,. najchetniej nic bym nie dawala ale wiem ze bedzie to zle przyjete
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak to dziewczynka to dałabym coś z biżuterii - srebrnej. Stawiałabym na prezent do 50 zł.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też tak uważam. Jakiś drobiazg w zupelności wystarczy. Moje dziecko ma w tym roku taka rocznicę. Myślalam, żeby chrzestnych zaprosić na mszę i obiad do domu, ale chyba tego nie zrobię. NIe chciałabym, aby przynieśli jakiekolwiek prezenty, a widzę, że zaczyna być zwyczajem, że jednak coś dać trzeba.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
może jak dziecko ma jakąś pasje, to piękna książka / album na ten temat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
To na rocznicę chrzestni są zapraszani?
Tak się robi?!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nie wiem czy się robi, czy nie. Nie zwracałam uwagi na zwyczaje, bo mnie to nie interesuje. Po prostu chciałam zaprosić i tyle. Czasami przecież spotykamy się bez okazji. A tu jest okazja, bo dla mojego dziecka to jest wydarzenie. Jednak, jeśliby mieli poczuc się zobowiązani do przyniesienia czegokolwiek, to chyba zmienię zdanie. Muszę to jeszcze przemyśleć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak już to jakiś drobiazg ,ktoś wyżej napisał coś ze srebra ,myślę że małe delikatne srebrne kolczyki to dobry pomysł .

Mój syn też ma rocznicę w tym roku ,ja oczywiście nikogo nie zapraszam mój syn raczej też podchodzi do tego naturalnie żadnych gości dla niego to normalny dzień . Nie znam takiego zwyczaju w moim otoczeniu i w rodzinie nigdy nie obchodziło się rocznicy pierwszej I Komunii Świętej .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój chrześniak też ma w tym roku rocznicę, siostra już zapowiedziała, że nie robi z tego tyt. żadnej "imprezy", na pewno złożę mu jakieś życzenia i to wszystko; w Twojej sytuacji to tak jak piszą dziewczyny - jakiś drobiazg z biżuterii :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli juz uwazasz, ze wypada, to zaloz dziecku darmowe konto na jego nazwisko. i powiedz, ze bedziesz mu co jakas uroczystosc wplacala pewna kwote. z tego tytulu nie poniesiesz zadnych kosztow a dziecko jak skonczy 18 lat zdecyduje sobie, na co ta kwote przeznaczy.
albo wybierz jakies ladne zdjecie z komuni, na ktorym jestes z dzieckiem, powieksz, wsadz w rame i niech sobie gdzies je postawi albo powiesi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

i znowu się zaczyna szaleństwo kominujne :D Kupijecie już quady i laptopy? :P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie, ja w tym roku mam komunię i stwierdziliśmy z mężem, że kupimy miniwieżę https://mp3expert.pl/jaka-miniwieze-kupic/ - myślicie, że to dobry wybór?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fajny pomysł:) Mój chrześniak będzie miał komunię w maju i zastanawialiśmy się co mu kupić. Rower ma, komputer stacjonarny tez... Padło na drona z e-oko.pl myślę ze dość ciekawy pomysł i ze młody będzie zadowolony:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Spadaj na tego drona sama. Ceny z kosmosu. Reklamujesz go na siłę w każdym poście prezentowym.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Reklama tego drona jest już wszędzie, do obrzydzenia
Zresztą już każdy pędzi kupić drona za 5000 lub 10000 zł, no BEZ JAJ!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może aparat fotograficzny? Podobno tego typu prezenty teraz bardzo są w modzie. Widziałam sporo fajnych modeli na e-oko.pl Można coś małego wybrać do 1000 zł, aparat się przyda w domu każdemu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry