Widok

Problem ze stopami

Witajcie.
Mam problem ze stopami w lecie. Cały rok codziennie na noc je smaruje (stosuję kremy apteczne na wyszuszoną skórę i zrogowacenia, a także na pękające pięty), bo te drogeryjne w moim przypadku to strata kasy, robie peelingi żeby moje stopy były piękne, miękkie i nawilżone, - i takie są, ale tylko jak noszę zakryte buty. A latem jak chodzę w odkrytych butach moje stopy - a zwłaszcza pięty wyglądają jak u zaniedbanej baby. Paskudnie to wygląda, a mi ju ręce opadają , bo nie wiem co mam robić. Czy ktoś z Was ma podobny problem? jak temu zaradzacie?może jakaż kosmetyczka się wypowie, albo zaproponuje serię zabiegów. Z góry dziękuję za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
idz do jakiegos wykwalifikowanego kosmetologa na pedicure i rob systematycznie raz w miesiacu. Dobry krem stosuj z dużą zawartoscia mocznika. Ja tak robie i mimo tego ze mam tendencje do rogowacenia to nie jest tak zle. powodzenia:)
Same kosmetyki nie pomogą, musisz zadbać również o wewnętrzną suplementację, to jak wygląda nasza skóra jest odzwierciedleniem tego co się dzieje w naszym organizmie. Czasem jest to również (jak w moim przypadku) taka "uroda"(pomimo różnych zabiegów, jeżeli masz bardzo suchą, atopową). Jeżeli chciałabyś się więcej dowiedzieć jak wzmocnić i nawilżyć skórę od środka to zapraszam na priv (jestem kosmetyczką).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem jak można nawilżyć skóry od środka, widać wiedza kosmetyczna jest szeroka. Nie znam suplementów diety,które pomoga na popękane piety- Belissa? Wit E?
Marne szanse

Zgodze się jednak z opinią,że dobry pedicure u podologa oraz preparaty z mocznikiem w stezeniu do 5% pomogą skóre nawilzyc.
Mam podobny problem z tą różnicą, że pięty mi nie pękają tylko robi się na nich gruba, brzydka skóra. Peelingi, kremy nie pomagają. U mnie niestety przyczyną jest niedoczynność tarczycy + dodatkowo suchość skóry przy tarczycy. Lekarz polecił mi stosowanie suplementów na zatrzymanie wody w organizmie typu Belissa lub Capivit (nawilżenie od wewnątrz). I niestety w moim przypadku akurat na stopy to nie pomaga. Jednak spróbuj, może u Ciebie będzie inaczej. Tylko pamiętaj, że na efekty trzeba trochę poczekać.

Wybierz się też do dermatologa. Niech da Ci receptę na maść robioną w aptece na zamówienie (kosztuje grosze) na bazie wazeliny i mocznika. Maść jest strasznie tłusta przez co dobrze nawilża.

Ogólnie nakładając na stopy kremy nakładaj grubą warstwę i zakładaj skarpetki - lepiej się wchłonie. Spróbuj też kremy Scholla i Neutrogeny, wprawdzie są dość drogie, ale skuteczne.
Wiele kobiet marzy o rycerzu w lśniącej zbroi. Ale większość musi zadowolić się giermkiem
w dziurawych skarpetkach.
Wiedza kosmetyczna jest bardzo szeroka :). Przyczyną popękanych pięt może być np. deficyt minerałów w organizmie. Bardzo często (tak jak pisze Nola poniżej) na suchość skóry ma wpływ tarczyca - czyli również jest to czynnik wewnętrzny. Same kremy przy takim problemie niestety nie pomogą.
Dziękuję za odpowiedź. Myślę, że wybiorę się do kosmetyczki, tylko muszę poszukać takiej co się zna na problemach ze stopam. Oczywiście popytam na forum, bo nie mam pojęcia jaką mam wybrać
całe życie miałam ten problem do momentu kiedy ktos nie polecil mi krem spa z serii avon do stóp
wiem ze to trudne do uwierzenia ale ten krem jest magiczny smaruje pięty raz w tyg przestały pękać i są gładkie jak pupka niemowlaka chyba nic tak dawno nikomu nie polecałam jak ten krem
jesli chcesz dokladną nazwe napisz na e-maila extrablue@wp.pl niestety teraz nie ma mnie w domku i nie pamiętam
Hejka niestety u wielu osob jest zasada im bardziej inwazyjnie zdzierasz naskorek - tym szybciej sie odbudowuje, mialam ten sam problem az mnie siostra zmusila do powrotu do starych metod.

Woda z sola do stop, moczenie godzinke, troche pumkesu -najlepiej wcale, wycieramy grubym recznikiem + masa kremu+skarpety
potarzasz to pare dni z rzedu, w koncu naskorek przestaje tak dramatycznie narastac i piety robia sie gladkie.

Jedna sprawa, musisz to robic na poczatku dosc czesto, codziennie, co 2 dni, potem regularnie raz na tydz przynajmniej.
Ja uzywam kremu Propodia nawilzajacego (w aptekach) ale mozesz tez kupic krem do stop z mocznikiem (apteka OXEDERMIL)

Im wiecej magicznych kremow rozpuszczajacych naskorek,ostrych narzedzi - tym szybciej bedzie ci odrastac. Niestety sporo ludzi tak ma .Bledne kolo. Przetestuj sobie solidnie te metode z miesiac.
POzdrawiam i zycze powodzenia
raz w tygodniu robię peeling na stopy,co 2 dni używam tarki i to wystarczy :)

Inne tematy z forum Moda i uroda

Męskie stringi na plaży i na codzień co sądzicie? (5 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Chciałabym poruszyć dość nietypowy temat, który ostatnio zaprząta mi głowę. Mój...

botox, gdzie polecacie? (26 odpowiedzi)

witam, chciałabym wybrac sie na botox (chce pozbyc się zmarszczek nad brwiami i minicznych przy...

do góry