Widok

Problemowa prolaktyna

Witam,
Na początku roku udałam się do ginekologa, ponieważ opóźniał mi się okres o ponad 2 tyg. Po zleconych badaniach okazało się, że przyczyną był wysoki poziom prolaktyny (3200). Lekarz przepisał mi Dostinex, dawka 1/4 na tydzień. Po zastosowaniu dwóch pełnych tabletek czyli 8 tygodniach, zrobiłam ponownie badania, żeby zobaczyć czy coś pomaga - faktycznie wynik wyszedł 97. Spytałam lekarza czy biorąc taką dawkę nie zbiję jeszcze mocniej poziomu prolaktyny. Dodam, że staramy się z męzem o dziecko i doktor zalecił branie Dostinexu do samej ciąży, żeby uniknąć ponownego podniesienia się prolaktyny.
Czy faktycznie powinnam dalej brać taką dawkę? Czy nie zbiję mocniej prolaktyny??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Twoją dawkę brałam przez ponad 2 lata i mimo to miewałam skoki poziomu prolaktyny. Brałam do momentu zajścia w ciążę. Obecnie nie wiem jaki jest poziom, około 2 mce temu skończyłam ostatecznie kp, wcześniej karmiłam sporadycznie, stopniowo odstawiałam po 5mcu córki. Miesiączki bardzo nieregularne, żeby nie powiedzieć, że w ogóle ich nie ma. Jestem 9 mcy po porodzie. I to mnie martwi. Lekarz póki co nic z tym nie robi chociaż jak sam powiedział w tej sytuacji cykle powinny się już wyregulować :/
Naprawdę nikt nie ma problemów podobnych z prolaktyną?
dawkę masz standardową. Nie rozumiem Twojego pytania - czy chodzi o to, że boisz się, że zbijesz za mocno?
ja też mam taką dawkę, na 5 miesięcy... wiem, że to częste pytanie, ale pytałam lekarzy i każdy mówi co innego. Mianowicie: Czy w momencie zajścia w ciążę tzreba odstawić dostinex od razu???
Mi gin kazał od razu odstawić.

Inne tematy z forum Zdrowie

Gastroenterolog -prosze o informacje (8 odpowiedzi)

a chciałabym się dowiedzieć czy ktoś leczy się u Pani dr Joanny Graczyk ,czy jest to polecany...

Dobry ortodonta (43 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Czy rozmiar członka ma znaczenie (24 odpowiedzi)

czy to jaką wielkość ma penis jest istotne ? czy byście zakończyły związek tylko dlatego, że...

do góry