Widok

Problemy na przystankach

Na drogach Trójmiasta Hydepark Temat dostępny też na forum:
Przy okazji zimy wyszła pewna niedoróbka na trasie linii tramwajowej wzdłuż Havla. Perony tramwajowe wyłożono dziwnymi płytami, które w inne pory roku nie sprawiają kłopotu, jednak gdy tylko pojawią się opady śniegu stają się niebezpiecznymi ślizgawkami. Ktoś tu czegoś nie przewidział. A skoro mowa o przystankach to zwrócę jeszcze uwagę na niekonsekwencję koncepcji wiat przystankowych - wiatr może przecież wiać z czterech stron, lecz przeważnie wieje z zachodu bądź północnego zachodu a z nim deszcz i śnieg wpada do wiaty, więc należałoby uwzględnić przy projektowaniu wiat potrzebę osłonięcia wiaty i z czwartej strony a także usunąć z konstrukcji zbędne prześwity, przez które do wiaty wpada wraz z wiatrem deszcz lub śnieg. Jak coś robić to z głową i do końca.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jeszcze raz przeczytaj wszystkie moje komentarze - co innego wiaty z dodatkową osłoną z czwartej strony, a co innego szklane domki na peronach kolejowych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dodatkowo dodam, że wszyscy internauci widzą tylko to co im się pod nos podsunie, i mają pamięć zlotej rybki nie sięgającej dalej wstecz niż 7 sekund. I to widać po komentarzach.
" Jeszcze raz przeczytaj wszystkie moje komentarze - co innego wiaty z dodatkową osłoną z czwartej strony, a co innego szklane domki na peronach kolejowych."

Żeby zamontowanie czwartej ściany miało sens obecne wiaty należałoby poszerzyć a wtedy stałyby się opisywanymi przez Ciebie szklanymi domkami.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
jak juz tak drążycie temat to uwazam ze zamontowanie scianki w tym co jest, ew troche wieksze, to spowodowaloby mase zamieszania w godzinach szczytu + zla pogoda i chec obejrzenia rozkladu(no chyba ze ją by sie na rozklad wykozystalo ale wtedy z przejrzystością bylyby problemy,)...
i pewnie byloby troche jak z tym ze tlok zawsze przy drzwiach a dalej luz tylko nikt sie nie chce od drzwi przesunac ..bo beda trudnosci z wyjsciem...

mi takie wiaty jak sa pasuja , mam jeszcze wlasne ubranie, chodniki tez nie osloniete ;)
a najlepszym wyjsciem bylyby kafejki na kazdym przystanku gdzie przy herbatce(za 1zl) w cieple mozna poczekac na tram/bus.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakie drzwi ? Gdzie tu była mowa o jakichś drzwiach? Może jeszcze kanapę wstawimy i telewizor ?
Więc powtórzę po raz ostatni - najlepszy kształt dla wiaty to drukowana litera G, tyle że bardziej prostokątna.
Tylko znając nasze realia jeżeli już dałoby się zmieścić taką wiatę na przystanku to ludzie w większości i tak staliby w wejściu a część wewnętrzna byłaby pusta. Poza tym na tak zatłoczonych przystankach tramwajowych jak te przy dworcu PKP szeroka wiata znacznie utrudniłaby -i tak już niełatwe - poruszanie się pasażerom.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
W tramwajach przy drzwiach tlum ze trudno wejsc a glebiej miejsca ze w pilke mozna pograc o drzwi w tramwaju/autobusie mi chodzilo - taka analogia.

Inne tematy z forum Motoryzacja

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ???? (151 odpowiedzi)

witam chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ? mam wymagania chcę aby auto miało...

Hyundai ix35 czy Kia sportage (9 odpowiedzi)

witam! zastanawiam się nad kupnem nowego auta. Nie wnikając w szczegóły, które auto byście...

[Gdzie?] Uzywane auto w miare uczciwie? (33 odpowiedzi)

Szukam uczciwego salonu w Trójmieście, gdzie mozna kupic uzywane auto i zostawic w rozliczeniu...

do góry