Widok

Problemy ze sklepem ram.net czyżby wyłudzenie?

Witam,

22.08.2010 złożyłem w firmie ram.net zamówienie na kwotę 2239,56 zł
jeszcze w ten sam dzień dostałem maila, że zamówienie zostało przyjęte do realizacji i proszą o przelew i potwierdzenie- tak też zrobiłem. Przewidywany czas dostarczenia na 27.08.2010. Dziś mamy 31.08.2010 i żadnego odzewu od sklepu. Napisałem do nich 2 maile i napisałem na gg, żadnego odzewu. Próbując się do nich dodzwonić można się zdenerwować: (jesteś 6 w kolejce a później Cię rozłącza) i można tak w kółko. Mój numer zamówienia 119142.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety u mnie też zadziałał syndrom niskiej ceny i teraz od 3 tygodni nie mam towaru ani pieniędzy.Pozorne oszczędności zostaną stracone na korespondencje ,adwokatów itp. Nie wierzę w ani jedną pozytywną opinie na temat tego sklepu,wszystkie wydają się spreparowne. Wydaje mi się,że sklep jest zorganizowaną grupą do wyłudzania pieniędzy i przygotowuję pozew sądowy w celu aresztowania wspólwinnych kradzieży moich pieniędzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
I co, wiele się zmieniło przez te 4 miesiące ? Zabrał mi Pan pieniądze i nie chce oddać towaru.Chyba wie Pan jak to się nazywa w języku prawnym ? Za to grozi 8 lat. I mam nadzieję że stanie Pan przed sądem i odpowie za tą działalność
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
Przyłączam się do wątku. Ja po dłuuuugim oczekiwaniu otrzymałem towar ale.... niekompletny i teraz mam problem z odzyskaniem pieniędzy za niewysłane części
Co najgorsze jedna z wysłanych części nie działa poprawnie i chciałbym ją zareklamować ale strach cokolwiek do nich wysłać bo przepadnie i sprzęt i kasa :/
Czy ktoś wie o toczących się w stosunku do nich postępowaniach ?? Bo chętnie bym się przyłączył.
A doświadczalnie potwierdziłem - większość opinii albo jest moderowana albo dodają sobie sami żeby mieć wysokie noty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam! I ja również od 03 grudnia oczekuję na zapłacony towar. Niestety bez skutku. W zumi Ramnet podaje inny numer telefonu - tam można dzwonić (58) 347-62-00 i nie jest to infolinia.
To jakiś horror. Zamówienie z 6.12, ani widu, ani słychu. Co z tym zbiorowym pozwem?
Też mam problem z zamówieniem. Jak u Was?
RAMnet to kompletne DNO ich słowo i obiecanki są g.....warte to już 12 (dwunasty) dzień od rezygnacji z zamówienia i czekania na zwrot pieniędzy , policja jest już powiadomiona a UOKiK też , jednostronna dyskusja z wami znudziła mi się , jeśli sami nie umiecie sobie poradzić to policja i prokuratura wam pomoże, nie omieszkam także powiadomić innych instytucji które też wam pomogą , trzy tygodnie czekać na realizację zamówienia (mój przelew pracuje na waszym koncie (cwaniaki)

--
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludzie z Gdańska powiadomcie policję o tym sklepie bo to co tam się dzieje to kryminała
Dokładnie to samo - zamówienie złożone 19.12.2010 r. do dnia dzisiejszego 11.01.2010 r. kompletna cisza. Odpowiedź na anulowanie zamówienia - też cisza. Zastanawiam się nad zgłoszeniem na Policję.
Czy ktoś otrzymał od nich kasę po anulowaniu zamówienia?
Bardzo żałuję że wcześniej nie zapoznałam się z tymi opiniami. najpierw czekałam 3 tygodnie na przesyłkę, teraz muszę się bujać z uszkodzonym sprzętem który mi przysłali bo nie potrafią załatwić reklamacji a kontaktu z nimi nie ma.
To nie sklep, to piaskownica z nieodpowiedzialnymi małolatami
Oczekuję na realizację zamówienia 12 dni,
brak kontaktu telefonicznego (prócz automatu od kilku dni nikt nie odbiera połączeń),
brak kontaktu e-mail,
permanentne ignorowanie klienta,
strach pomyśleć o realizacji reklamacji,
totalna amatorszczyzna,
nie dziwi fakt, że sklep jest pomijany w ogólnopolskich rankingach na najlepszy sklep internetowy,
Jeśli nie chcecie mieć problemów to trzymajcie się od RAM.net-u z daleka,
niech was nie omami konkurencyjna cena produktów bo nie będziecie mieć okazji się nimi nacieszyć,
przestrzegam przed tym sklepem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JA również czekałam cierpliwie na przesyłkę. Zapłaciłam przelewem 02. 01.2011, miała dojść 12. 01. 2011. Dzisiaj mamy 22. 01. a przesyłki nadal nie ma. Wysyłałam do firmy jak i Państwo- e-maile, kontaktowałam się drogą komunikatora gadu-gadu, dzwoniłam. Niestety- bezskutecznie. Zupełnie ignorują klienta. Nie odpowiadają. A telefon, jak piszecie- z pewnością- jest dodatkowym źródłem dochodu-35 gorszy brutto za minutę- bez możliwości dodzwonienia się. Można na nim spędzić kilka godzin, tracąc jedynie własne pieniądze i czas. Zrezygnowałam dzisiaj ((drogą e-mail) z zamówienia z żądaniem zwrotu pieniędzy. Zbyt wiele jednak nie oczekuję. Pewnie pieniędzy nie odeślą.
Zastanawiam się tylko (czytając wasze opinie) z kim właściciel firmy jest związany , w jakich kręgach obraca się, że pomimo tylu nieuczciwości jego firma widnieje dalej na rynku, a on nadal jest bezkarny. Przecież piszecie, że zgłaszacie ów fakt oszustwa, zarówno na policję, jak i do UOKiK. Ja także nie zamierzam bezczynnie przyglądać się temu. Ale na ile nasze pojedyncze pozwy i zgłoszenia będą w stanie coś zmienić?????
dot. zamówienia 147262
Najgorszemu wrogowi nie życzę stresu na jaki trzeba się nastawić w transakcjach z ta firmą. Terminy realizacji zamówień podawane na stronie fikcyjne, a już informacja typu: czas dotarcia do naszego magazynu-1 dzień roboczy od złożenia zamówienia to kpiny z klienta!!, utrudniony kontakt - uzgodnienia nie mają pokrycia w rzeczywistości. To ma być partner w biznesie, to jest przedszkole nie radzące sobie z organizacją, wykonywaniem umów. Pieniądze przelane niezwłocznie, za to z rozmowy(raz mi się udało dodzwonić i email) nie widzę szans otrzymania towaru.Kwota zakupu ponad 5 tys, środki częściowo pochodzą z dofinansowania na rozpoczęcie działalności, z których muszę się rozliczyć w określonym czasie. To nie dziecinada. Odpowiedzialności nauczą tylko konsekwencje finansowe, ja z tytułu poniesionych strat występuję na drogę sądową !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystkich poszkodowanych działalnością firmy Ram-net proszę o zgłoszenie się do Wydziału dw. z Przestępczością Gospodarczą KMP w Gdańsku (siedziba w VIII Komisariacie Policji w Gdańsku ul. Kartuska 245) tel.(0 58) 321 68 22. Czym będzie więcej zgłoszeń tym szybciej zrobią z tym porządek.
Zamówienie nr: 147564
Kwota, ok 1600PLN.
Zamówienie: 17.01.2011
Przelew: 18.01.2011
Przesyłka wciąż nie wyszła z magazynu: 31.01.2011 (2 tygodnie po terminie)

Liczne kłamstwa przez telefon, "automatyczne" maile o treści:

"witam,

czekamy jeszcze na dostawę, przepraszamy za opóźnienia, ale dołożymy wszelkich starań, żeby zamówienie zostało wysłane jak najszybciej."

Ogólnie tragedia :(

email: irek1717 at gmail.com
Cześć,
Rzecznik konsumenta w Gdańsku 58 323 70 11, dzwońcie!!!
Pani bardzo konkretnie mówi co i jak, ewentualnie można również kontaktować się z Inspekcją Handlową aby jakąś kontrolę zrobiła.
rzecznik konsumenta mówi wprost - nic nie możemy zrobić - sprawę kierować do policji, prokuratury lub wprost do sądu cywilnego. problem w tym, że jest to niezły cwaniaczek i zamówienia są realizowane a zanim te instytucje raczą ruszyć nieruchawe dupska to najczęściej jest już po sprawie.
Wystarczy udowodnić jakieś straty poniesione z tytułu niewywiązywania się z terminów zamówienia, tak sądzę. Nie we wszystkich przypadkach policja może coś zdziałać. Wtedy kiedy chcesz zwrotu pieniędzy, anulowałeś zamówienie itd. w innych przypadkach pewnie tylko przyjmą zgłoszenie, nie znam procedur.
sklep ma 30 dni na realizacje zamówienia potem mogą poinformować o trudnościach, jeśli odstępujesz od umowy to maja 7 dni na oddanie pieniędzy przy czym za każdy dzień nalezą się odsetki - tyle teorii. w praktyce może to trwać o wiele dłużej. policja zbiera dowody przesłuchuje zgłaszającego krzywdę i szefa sklepu. a w takim przypadku ram.net mówi mamy dozo zamówień, opóźnienia ale wysyłamy - znacie ta śpiewkę ;) policja nie jest władna zamknąć sklep, mogliby aresztować właściciela tylko za co? prokuratura też będzie miała ciężko dopatrzyć się przestępstwa. a w sądach sprawa zanim będzie osądzona to mnie z pół roku a jak pan ram.net będzie się uchylał to ze dwa potem apelacja, egzekucja i okaże się, że nie ma z czego bo nic nie ma. przykro mi.
do góry