Widok

Proboszcz parafii św. Maksymiliana.

Czy ktoś wreszcie się zainteresuje bezczynnością naszego księdza proboszcza. Jest bardzo słabym gospodarzem, zaniedbał kościół oraz jego otoczenie. Najlepszym przykładem może być wiecznie zepsuty od lat zegar na wieży kościelnej, zacieki praktycznie w całym wnętrzu kościoła, bałagan na zewnątrz, brak oświetlenia po zmierzchu. Dochodzą do tego nieustanne i długotrwałe wyjazdy o których słyszymy niemal co miesiąc. Staje się to już niepoważne i monotonne, a trwa praktycznie od samego początku posługi w lipcu roku 2008. Parafianie podczas każdorazowej próby kontaktu z proboszczem są ciągle zbywani i traktowani niepoważnie. Czy tak powinna wyglądać posługa proboszcza? Moim zdaniem na pewno nie. Bardzo tęsknie za czasami kiedy tym kościołem rządził ks. prałat Edmund Skalski. Złote czasy. Serdecznie pozdrawiam.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 63
Jeżeli tobie nie leci na głowę, ani cię nie podwiewa, to po co się tym martwisz, jeżeli Bóg jest wszechmocny, na pewno sobie poradzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak tobie nie leci na cymbał, to co się przejmujesz problemami niebieskimi. Bóg jest wszechmocny, da sobie radę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Uważam, ze Ksiądz Proboszcz tej parafii to kapłan z prawdziwym powołaniem. Potrafi przyciągać ludzi do kościoła. Sama uczęszczam z dziećmi, chociaż należę do innej parafii. Wycieczki, pielgrzymki i wyjazdy mają na celu właśnie przyciągnięcie większej liczby wiernych oraz ich intergrację. Moim zdaniem bardzo cenne.
Moje dzieci dzięki księżom z tej parafii lubią chodzić do kościoła.
Poza tym uważam, że kościół jako budynek jest bardzo zadbany, jednak najważniejsi są ludzie, którzy ten kościół tworzą. Po co tyle jadu?
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 8
Czytam obie wypowiedzi i mam nieodparte wrażenie, że napisały je osoby którym nudzi się w domu i chciałyby Naszemu Proboszczowi trochę więcej czasu zajmować. Drogie Panie. Ks Pałys jest jednym z najlepszych księży którego dane było mnie,mojej rodzinie i moim znajomym spotkać. Nie zgadzam się,że jest niepomocny. Nigdy nie zostaliśmy odesłani z kwitkiem. Zawsze ma czas żeby porozmawiać, i to nie ważne czy w biurze czy po prostu na ulicy. A przecież w kościele mamy też wspaniałych księży wikariuszy.Też pomogą prawda? Organizuje wyjazdy i pielgrzymki? Bardzo dobrze. Nie tylko klepanie zdrowasiek w kościele ma moc modlitwy ale również zwiedzanie i odczuwanie miłości do piękna na tym świecie jest miłe Panu Bogu. Poza tym ks.Proboszcz dzięki temu zachęca do aktywności. Kościół jest zaniedbany?Ale o nowych witrażach to już słowa nie ma. Drogie Panie. Więcej uśmiechu i miłości życzę. Życie jest piękniejsze gdy nie ma w nim zawiści.
popieram tę opinię 72 nie zgadzam się z tą opinią 11
Stanowczo się z Panią zgadzam. Obecny ks. proboszcz Władysław Pałys urządził sobie z tej parafii biuro turystyczno pielgrzymkowe. Zajmuje się tylko i wyłącznie organizacją wyjazdów. Całość spraw administracyjno gospodarczych w tej parafii od dawna leży. Pisano kilkukrotne petycje do Kurii które niestety nie doczekały się odpowiedzi. Obecny proboszcz to kompletna porażka.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 47