Widok
Proboszcz !!
Czy również spotkaliście się z a niechęcią naszego Proboszcza do parafian?
Pomijam kolędę, której długo nie zapomnę bo do przyjemnych nie należała, ale po próbie uzyskania dokumentów potrzebnych do zawarcia związku małżeńskiego w innym kościele stwierdzam, że coś tu jest nie na miejscu.
Do tej pory myślałem, że kapłan jest dla ludzi, przynajmniej, że lubi "pracować" z ludźmi i wśród ludzi...
Nasz Proboszcz chyba ma odmienny pogląd ....
Pomijam kolędę, której długo nie zapomnę bo do przyjemnych nie należała, ale po próbie uzyskania dokumentów potrzebnych do zawarcia związku małżeńskiego w innym kościele stwierdzam, że coś tu jest nie na miejscu.
Do tej pory myślałem, że kapłan jest dla ludzi, przynajmniej, że lubi "pracować" z ludźmi i wśród ludzi...
Nasz Proboszcz chyba ma odmienny pogląd ....
Popieram tę opinię. Nasz proboszcz ma tak prymitywne poczucie humoru, że aż niedobrze się robi. Traktuje parafię jak swój własny folwark a parafian jak chłopów pańszczyźnianych. Dawniej to był prawdziwy PROBOSZCZ, ks. Tadeusz Rogatka. Miał klasę, był dobry, skromny i szlachetny i mądry. Pozostawił po sobie pustkę, bo obecny kojarzy mi się z wielkimi skarbonami i klapami na ordery.
Proboszcz Rogatka niech mu ziemią letka będzie , bardzo mile wspomnienia mam , był dobrym pasterzem i myślę że złego słowa nie idzie powiedzieć .Rzyczliwy , zawsze wysłuchał wszystkich , pomocny i co najważniejsze ludziom pomagał bezinteresownie nie jak teraźniejszy gbur który pisze coś o psychice a nie ma i niej pojęcia
Mieszkam na Demptowie prawie 40lat.Czekam na kolende WREDNY PROBOSZCZU.Szkoda ,że nie byłem na ostatniej.Moja rodzina musiała słuchać Twoich wrednych i bezczelnych komentarzy.Jak ktoś nie chodzi do koscioła regularnie to nie oznacza,że jest nie wierzący.Moze musi ciężko zapracować na kolende żeby było co wsadzić do koperty.Ty masz robote na miejscu,ale dla MNIE jesteś szoferem Biskupa.ROGATKA TO BYL PROBOSZCZ.Ten jest juz tylko nastawiony na BUSSINES
Nasz Proboszcz jedyna parafia która ma cennik usług wszędzie jest co łaska, o kolędzie już nie wspomnę jak nie dostał koperty jego kąśliwych komentarzach, nie mówiąc już o tym ze nie chce otworzyć punktu wydawania żywności zęby pomoc parafiana ani nie chce dokładać się proboszczowi z Parafii Jana Chrzciciela z Chyloni do transportu zęby nasi parafianie tez mogli tam korzystać z pomocy tylko musza chodzić i się prosić o pomoc a to głupie 100 zl miesięcznie zamiast sadzić następny krzaczek moglby pomoc ludzia bo to o to chodzi a nie o to żeby parafia pięknie wygladala
ja również popieram że takiego proboszcza powinni wyzucic z parafi bo on zamiast dla ludzi to sam dla siebie ,jak mozna byc takim czlowiekiem ,dla mnie to jest karygodne czy nikt tego nie widzi co się dzieje jakie problemy stwarza ze wszystkim ,tylko liczy sie kasa ....a tak nie nie powinno byc ,dla mnie ta parafia z tym proboszczem nie istnieje ,ja tam juz nie chodze a koledy tez nie przyjmuje a to wszystko przez naszego proboszcza ktory wszystko utrudnia.
Szanowny "doniu",Twoj tok rozumowania wskazuje na to, ze jestes osobba rozchwiana emocjonalnie,cierpisz na zaburzenia psychosomatyczne,masz ograniczona zdolnosc logicznego rozumowania i chyba straciles kontakt z rzeczywistoscia,konieczna wizyta u lekarza specjalisty,najlepiej w Poradni Zdrowia Psychicznego,albo u weterynarza,a moze po prostu nalezaloby Cie utylizowac jak psa........,
No widzisz "maly",nie dosc,ze nie potrafisz merytorycznie odniesc sie do zarzutow,w dalszym ciagu popelniasz koszmarne bledy ortograficzne,to jeszcze uzywasz prostackiego ,knajackiego jezyka,jezyka pelnego nienawisci, a jednoczesnie stroisz sie w "piorka" obroncy wartosci chrzescijanskich,to wszystko stawia Cie w rzedzie ludzi podlych ,nikczemnych,zaklamanych,obludnych hipokrytow-(jesli nie znasz tego slowa,zajrzyj do encyklopedi).Jestes po prostu ZALOSNY !!!!!!
Witaj "kila" , a moze lepiej brzmialoby-"kiła"-prawda?,nie sadzilem , ze ogladasz tak ambitne i wartosciowe programy,jak "chlopaki do wziecia",to w zasadzie wystarczajacy dowod na to, jaka masz orientacje seksualna,ale nie, w sumie to Ty nie masz zadnej orientacji seksualnej, brakuje Ci jaj, wiec nie mozesz byc prawdziwym mezczyzna,a juz napewno nie jestes kobieta,brak subtelnosci,taktu ,no nie, kobieta nie, aha,juz wiem ,Ty jestes po prostu HERMAFRODYTA!!!!.
Ps. Nie zmieniaj swojego nicka,zaczales podpisywac sie jako "maly", wiec miej odwage i badz konsekwentny,co ,brakuje odwagi,no tak ,ta cecha charakteru jest Ci przeciez zupelnie obca.Zycze milej zabawy z moherowym berecikiem.....,
Ps. Nie zmieniaj swojego nicka,zaczales podpisywac sie jako "maly", wiec miej odwage i badz konsekwentny,co ,brakuje odwagi,no tak ,ta cecha charakteru jest Ci przeciez zupelnie obca.Zycze milej zabawy z moherowym berecikiem.....,
doniu chyba nie masz nic wspólnego z Kościołem bo Przecież cennik wisi na korytarzu przed sekretariatem gdzie przyjmuje proboszcz!!! a nawet Chrzest kosztuje!! Hmm Kościół to dom wierzących a Ksiądz jest tylko na posłudze Boga więc nie powinien traktować Kościoła jak własnego kramu, to ludzie tworzą wspólnote a nie On!!
Jeśli nie podoba się wam ten proboszcz to zamiast złorzeczyć mu (jak widziałam w wielu wpisach
) - błogosławcie mu i módlcie się o dobrego pasterza!!!
proboszcza znam tylko ze mszy św na których poza niedzielą staram sie być kilka razy w tygodniu. Na pustkach i w innej parafii. Nie spotkałam sie nigdy z chamstwem o którym piszecie. Może jestem wyjątkiem. Ale nawet jeśli ten proboszcz jest szorstki i wypowiadające osoby poczuły sie urażone to pamiętajcie, że jest to kapłan który sprawuje eucharystię, i nalezy mu sie od tej strony szacunek należny każdemu kapłanowi (i to nawet wtedy kiedy sie go nie znosi), bo przez ręce kapłana mocą ducha świętego dochodzi do przemienienia wina i chleba w najświętszą krew i ciało jezusa chrystusa. Nikt z nas ani aniołowie w niebie nie dostępują takiego zaszczytu jak każdy kapłan. Mówią o tym wszystkie uznane objawienia (m.In św faustyny) , z maryjnymi na czele.
a milusińskich pobożnych i zatroskanych parafian którzy wprost mówią jak 'nienawidzą swojego proboszcza' odsyłam do ewangelii - pan jezus jasno wypowiadał się o tych nienawidzących i nieprzebaczających, którzy nie błogosławią a złorzeczą. Miłej lektury.
) - błogosławcie mu i módlcie się o dobrego pasterza!!!
proboszcza znam tylko ze mszy św na których poza niedzielą staram sie być kilka razy w tygodniu. Na pustkach i w innej parafii. Nie spotkałam sie nigdy z chamstwem o którym piszecie. Może jestem wyjątkiem. Ale nawet jeśli ten proboszcz jest szorstki i wypowiadające osoby poczuły sie urażone to pamiętajcie, że jest to kapłan który sprawuje eucharystię, i nalezy mu sie od tej strony szacunek należny każdemu kapłanowi (i to nawet wtedy kiedy sie go nie znosi), bo przez ręce kapłana mocą ducha świętego dochodzi do przemienienia wina i chleba w najświętszą krew i ciało jezusa chrystusa. Nikt z nas ani aniołowie w niebie nie dostępują takiego zaszczytu jak każdy kapłan. Mówią o tym wszystkie uznane objawienia (m.In św faustyny) , z maryjnymi na czele.
a milusińskich pobożnych i zatroskanych parafian którzy wprost mówią jak 'nienawidzą swojego proboszcza' odsyłam do ewangelii - pan jezus jasno wypowiadał się o tych nienawidzących i nieprzebaczających, którzy nie błogosławią a złorzeczą. Miłej lektury.
Szanowna Nino,księdzu,policjantowi,strażakowi,ekspedientce i bezdomnemu należy sie SZACUNEK. Należy sie absolutnie każdemu,bez względu na profesje,pochodzenie i status materialny.Twierdzenie,że kapłan dostepuje wiekszego zaszczytu niż anioł,wskazuje na fakt, ,ze powinna Pani zmienić lekarstwa.Widocznie te,które teraz Pani bierze,powodują,że traci Pani kontakt z rzeczywistością.Aha,czy szanowna Pani zauważyła,że tutaj jest około 900 NEGATYWNYCH postów na temat proboszcza,czy to nie jest symptomatyczne?
ks.Proboszcz to dobry czlowiek, pomogl w wielu domach, od nas nigdy nie wzial pieniedzy, choc dawalismy ,a i za msze i jakikolwiek uroczystsci nigdy nie uslyszalam ceny. Przykro czytac takie oskarzenia, sadzac po waszym jezyku , nie jestescie chrzescijanami tylko zwyklymi chuliganami. Czlowiek rozsadny swe watpliwosci i problemy zalatwia w cztery oczy, tylko czlowiek o malym rozumku wszczyna sensacje tylko by dac upust swemu nieporadztwu.
Jezus Chrystus jest Panem Chrześcijanina, i przyjmnie Twoje wszystkie problemy. Bog nie chce byś był smutny. To diabeł podsuwa Ci kłody. Chrześcijanin to radosny człowiek kochający Boga i człowieka. My ludzie słabi jesteśmy więc modlitwą sobie pomagamy.Przecież nikt z nas nie jest idealny. Jezus Chrystus jest Panem naszego serca -