Widok
Proktolog na NFZ
Cześć, nie jestem kobietą tylko facetem ale dział "Zdrowie" więc chyba może być :) Mianowicie szukam proktologa przyjmującego na NFZ w Gdańsku lub bliskich okolicach, sam nie mogę nic znaleźć, w Intermedica na Lema 21 taki specjalista już nie przyjmuje mimo informacji na stronie internetowej (dzwoniłem). Wolałbym proktologa-kobietę niż mężczyznę ale większość to pewnie właśnie mężczyźni więc nie będę aż tak wybrzydzać. Gdzie tacy specjaliści przyjmują na NFZ? Poratuje ktoś?
Zarejestrowałem się tam właśnie, poradni proktologicznej jako takiej tam nie ma ale jest chirurg który się tym zajmuje i trzeba się rejestrować do poradni chirurgicznej, termin bardzo przystępny - jeszcze na ten miesiąc, czego absolutnie się nie spodziewałem bo jak dzwoniłem jeszcze gdzie indziej to proponowali październik ;P
Byłem i jestem już po rektoskopii, wyszły jak się spodziewałem hemoroidy. Pan doktor bardzo w porządku, nie ma się czego obawiać. Niestety zabieg który mógłby mi pomóc (gumkowanie metodą Barrona) nie jest refundowany przez nfz. koszt zabiegu (sesji) - 300pln, a w moim przypadku potrzebne by były 3-4 sesje. Więc z dolegliwościami będę musiał póki co żyć dalej. Mój kraj taki piękny...