Widok

Prośba o poradę gdzie warto mieszkać w 3 mieście

Witajcie
Jesteśmy z okolic Koszalina planujemy przeprowadzić się do 3miasta . Przeglądamy oferty mieszkań - szeregów tylko całe trójmiasto jest tak rozlazłe że trudno wybrać docelowe miejsce .
Bierzemy pod uwagę szkołe średnią (mamy córkę) , pracę dla żony będzie musiała sobie znaleść czyli jej dojazd - odległość . Ja mam pracę w trójmięscie mobilną .Dla mnie nie ma znaczenia miejsce.
Podoba nam się Banino , Kowale Wydaje nam się cena - odległosc w miarę wyważona ,wypośrodkowana.
Przeglądamy oferty w okolicach Rumii ,Dębogórze , Straszyn, Kossakowo ,Żukowo,Bąkowo ,Kolbudy , Pruszcz Gdański tu mamy obawy co do odległości - korków.
Planujemy o szeregu góra dół stany deweloperskie wachają się 280 - 300 tys .W mało zatłoczonym miejscu z bliskim dostępem do obwodnic . Ewentualnie mieszkania typu wspólnota z niskim czynszem .
Będziemy wdzięczni za pomoc nam trudno znaleść złoty środek jeśli chodzi o lokalizacje i niuanse związane z korkami ,dostępem do pracy.
Choć zdajemy sobie sprawę że mieszkając w trójmieście każdy gdzieś dojeżdza po kilkanaście km .
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 29
sprawdz mieszkania na suchym dworze dojazd w godzinach szczytu trochę kiepski ale spokojna i cicha okolica
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ciekawa lokalizacja moze byc na zaspie ul pilotow,startowa i okolice cala komunikacjia blisko polozona skm,autobusy,tramwaj szkola srednia XV LO. warto zobaczyc za 300tys napewno cos sie znajdzie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sumarycznie nie zrozumiałem.
Jakaś "nowopolszczyzna".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
z okolic Trójmiasta polecam Straszyn, Pruszcz Gd., Juszkowo, Rotmanka - kameralnie, spokojnie, dobre połączenie z Centrum Gdańska. W okolicach 300 tys fajne mieszkanie 3 pokojowe spokojnie można kupić. Banino to jest już z tego co pamiętam powiat kartuski, mam tam rodzinę, bez samochodu dla każdego to ciężko z dojazdami. Kowale nie polecam !!! zdecydowanie nie. I Osowa, niby Gdańsk ale wszędzie daleko, w zasadzie bez samochodu ani rusz i długie korki. W samym Gdańsku to ładnie też się mieszka w Matemblewie, las, okolica super, ale ceny mieszkań dosyć wysokie. Na stronie Trójmiasta można przejrzeć oferty mieszkań i cenowo się trochę rozeznać.
powodzenia A.B.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Drodzy państwo,proponuję trochę poczytać gdzie najlepiej mieszka się w Polsce. Od dłuższego czasu ten ranking wygrywa Gdynia. Proponuję okolice Oburza ,Oksywia,Kosakowa czy pobliskiego Dębogórza. Okolica wspaniała trochę na obrzeżach miasta do morza i plaży 10min.do obwodnicy też ok 10min. bez zgiełku i hałasu dużo zieleni i miejsc aktywnego wypoczynku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Bez przesady, ja kupiłem kawalerkę (w sumie to nie sam bo pomogli mi rodzice) za niecałe 200k na Ujeścisku. Fakt, raz na jakiś czas (powiedzamy raz na trzy tygodnie uśredniając) śmierdzi kiszonką z Szadółek ale to nie koniec świata, da się przeżyć. Ważniejsze jest to, że okolica przyjazna , spokojna, nie ma dresów i meneli pod klatkami, czego nie można powiedzieć o niektórych innych dzielnicach ;/ Ujeścisko mogę polecić ze spokojnym sumieniem. Ale nie pchaj się w Osowy, Kowale, itp - za słaby dojazd, no i te korki...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jeśli nie lubicie stać całymi dniami w korkach, to omijać 3city i okolice. A do tego jeszcze nie daj Boże mieć takich sąsiadów co tu siedzą i wypisują te bzdury, to już kanal na maxa. Z dala od tej metropolitalnej wiochy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Córka może u mnie zamieszkać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tylko Osowa. Od ośmiu lat tu mieszkam i nie widzę lepszego miejsca do życia. Jeśli nie chcecie meszkać w betonowych mrowiskach z wiecznym smrodem z ulicy i ze zestresowanymi ludzmi to nie pchajcie się do centrum. Jeżeli chodzi o dojazdy to nie jest tak źle.
Zależy to od rodzaju pracy jaką wykonujesz. Dla korpo niewolników jest problemem dojechać na ósmą. Jeżeli masz mobilną pracę lub wolny zawód to nie ma sprawy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Co to jest "Oburze"?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Faktycznie pamietam kiedys taki napis w Koszalinie "miasto cudow i cieplych numerkow". Za czasow szkolnych mieszkalo sie tam fajnie, pozniej po prostu zrobila sie wiocha i degradacja miasta postepuje do dzisiaj, szkoda, ale podziekowac mozna rzadzacym, dlatego min przenioslem sie do Gdanska, bo tu jest ciekawiej. Nie bardzo tylko rozumiem co jest powodem twojego bolu d*py, znam wielu "rodowitych Gdanszczan", chleja denaturat pod sklepem, no ale byc moze sa i tak dla ciebie szlachetnie urodzonymi obywatelami pierwszej kategorii.

A i za wojewodztwem srodkowopomorskim nie glosowalem. Dziekuje za uwage.
ale nie wszyscy musza do Oliwy :) Poza tym za pare lat moze cos poprawia w temacie. Poza tym jedynym mankamentem mieszka sie swietnie - jest bezpiecznie czysto ladnie i wszsytkie uslugi i sklepy na miejscu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
z pracy w gdyni jezdze z powrotem na osowe a raz w tyg na obluze i na osowej jestem jakies 15 min szybciej ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
mieszkalem w roznych miejscach ale na Osowej jest faktycznie najlepiej do tej pory, ten spokoj i w ogole ladna okolica. Pelna infrastruktura, co prawda spacerowa jest minusem ale nie kazdy musi dojezdzac do Oliwy.
Jest PKM, ja akurat pracuje w Gdyni i tez samochodem nie jest dlugo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam osiedle, na którym mieszkam - Gdańsk - Smęgorzyno. Zobacz na mapie gdzie to. Blisko do obwodnicy, lasy, trasy rowerowe, ale też rzut beretem na Matarnie czy do Auchan. Miejsce jest mało znane, ale każdy kto tu zamieszka mówi, że cudnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziękuję za komentarze szczególnie te szczere , każde ma rózne etapy w zyciu i miło jest posłuchac jakiejś dobrej rady . Przykro natomiast czytać złośliwych bo nikomu pracy nie zabieram. pozdrowienia dla przybyłych do gdańska z innych miast , miasteczek
tak dla tych niedouczonych "ów" to POLSKI zaimek!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dom za 300 000zł - możliwe.... zainteresowanym podaje maila:
trojmiasto@zielonedomy.com.pl
Tam podam wszystkie szczegóły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ozona jeśli zdecydujesz się na Pruszcz Gdański to zadzwoń do mnie- 517420470.
Mam mieszkanie 3 pokojowe 52m2+miejsce w hali garażowej, ogródek i piwnicę - 2lata temu się wprowadzałem.
Było 2+1 a teraz będzie 2+2 więc teraz się buduję a mieszkanie idzie do sprzedaży.
Lokalizacja bardzo blisko szkoły, ogródek super zagospodarowany i miejsce w hali garażowej długie- tzn mieszczą się dwa auta.
Do Gdańska Głównego dojeżdżam w tygodniu w 15minut.
Na obwodnicę bardzo dobry wyjazd.
Jak coś takiego Cie interesuje to dzwoń.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak, ale jest odmienny i w tej sytuacji powinno być "owej działce"...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zaspa

Leszczyńskich (10 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Sea Salt (20 odpowiedzi)

Sea Salt powstanie przy al. Jana Pawła II. Najbliższe otoczenie inwestycji zapewnia dostęp do...

do góry