Widok

Prośba o poradę gdzie warto mieszkać w 3 mieście

Witajcie
Jesteśmy z okolic Koszalina planujemy przeprowadzić się do 3miasta . Przeglądamy oferty mieszkań - szeregów tylko całe trójmiasto jest tak rozlazłe że trudno wybrać docelowe miejsce .
Bierzemy pod uwagę szkołe średnią (mamy córkę) , pracę dla żony będzie musiała sobie znaleść czyli jej dojazd - odległość . Ja mam pracę w trójmięscie mobilną .Dla mnie nie ma znaczenia miejsce.
Podoba nam się Banino , Kowale Wydaje nam się cena - odległosc w miarę wyważona ,wypośrodkowana.
Przeglądamy oferty w okolicach Rumii ,Dębogórze , Straszyn, Kossakowo ,Żukowo,Bąkowo ,Kolbudy , Pruszcz Gdański tu mamy obawy co do odległości - korków.
Planujemy o szeregu góra dół stany deweloperskie wachają się 280 - 300 tys .W mało zatłoczonym miejscu z bliskim dostępem do obwodnic . Ewentualnie mieszkania typu wspólnota z niskim czynszem .
Będziemy wdzięczni za pomoc nam trudno znaleść złoty środek jeśli chodzi o lokalizacje i niuanse związane z korkami ,dostępem do pracy.
Choć zdajemy sobie sprawę że mieszkając w trójmieście każdy gdzieś dojeżdza po kilkanaście km .
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 29
To może zamiast Trójmiasta rozważ Lublin. Ja mieszkam w Trójmieście, ale do Lublina wracam bo za nim tęsknie. A mieszkanie w tej cenie kupisz na pewno bo jest tam o wiele taniej. Osobiście polecam Ci ofertę , z której sama zamierzam skorzystać kiedy wrócę. http://chdevelopment.pl/ Najpiękniejsze mieszkania z rynku pierwotnego w Lublinie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
żal mi zupę ściska, że jestem taki mały światowy i że nigdy selebryty nie spotkałem a nie to że mieszkam przy obwodnicy, bo tam nie mieszkam. Po prostu napisałem że każdy niech mieszka tam gdzie go stać i w obecnych czasach branie dodatkowych kilkuset tys zł w postaci kredytu żeby jechać 30 minut krócej jest lekko mało mądre, patrząc na możliwość wypadków losowych w życiu. Ale ty wiesz wszystko lepiej i pewnie szarego człowieka nie rozumiesz. Tzn takiego co celebryty w metrze w NY nie spotkał.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Wolne Miasto. W surowym stania za 300 tys można kupić 50 m z hala garażową. Miejsce spokojne, do obwodnicy blisko i najważniejsze- na wzniesieniu, w razie czego nie zaleje jak ostatniego lata.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
super dzieki !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym na Twoim miejscu szukał czegoś bliżej centrum czy Gdyni czy Gdańska. Kowale, Kosakowo, Rumia, itp. to są obrzeża, wydostać się stamtąd rano to koszmar, a wrócić po południu to drugi koszmar.
I dlatego dziadziuś z PRL-u dołożył się twoim starym (również z PRL-u)
i kupili ci mieszkanko w szeregu - z płyty WIUROWEJ - i jak sąsiad kichnie w Salonie to u ciebie słychać (też w salonie). Ja właśnie tak mam ale mam super wyjście - peerelowski dziadziuś zapisał mi swoje 80 m2 mieszkanko na Żabiance))). (coraz bliżej do luksusu).
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bojano k/Gdyni - północna część, żeby bezpiecznie od S6 (sprawdzić czy działka nie mokra). Wiocha rewelacja, ma wszystko co trzeba, tylko powinien być lepszy transport publiczny (za mało połączeń) aczkolwiek jest i do Gdyni Chylonii etc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Oby dziadek tego nie slyszal bo na jego miejscu by to oddal nrzecz schroniska
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ma ktoś na sprzedaż mieszkanie 2-3 pokojowe we Wrzeszczu za max 120 tys.?
Może być do remontu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widzę, że gdyby na rynku faktycznie pojawiła się oferta sprzedaży mieszkania 2-3 pokojowego we Wrzeszczu za 120 tys zł, to natychmiast znalazłby się kupiec.
Później płacz, wielki żal i pretensje, że państwo nie ochroniło obywatela przed oszustwem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znam osoby, które kupiły 2-3 pokojowe mieszkanie we Wrzeszczu za mniej niż 200 tys. i nie płaczą, także chyba można
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

... a może płaczą byli właściciele tych sprzedanych mieszkań, bo np. komornik sprzedał ich dorobek życia za cenę znacznie poniżej ceny rynkowej ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupiły, ale kilka lat temu.
Ja dwa lata temu kupiłam kawalerkę na Ujeścisku za 100 tys, teraz za 200 nie można znaleźć.
Także w Wrzeszczu za 120, to chyba dawno musiało być.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale to chyba nie wina kupującego, że ktoś się zadłużył...?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie problem, że ktoś się zadłużył. Problem w tym, że wielu czeka z niecierpliwością, aż komuś "powinie się noga". Być może ktoś ciężko zachorował i potrzebije nagle pieniędzy. Czy takie losowe trudności jednych stanowią wystarczające usprawiedliwienie dla ludzi przejmujących za marne grosze majątki osób i tak już i pokrzywdzonych?
Jak juz naprawdę wybierać to tylko Gdynia city albo Sopot. Te cale Rumia, Dębogórze itp to naprawdę dziadiwskie okolice.Wiem,że w dzielnicach taniej.Sama mam mieszkanie z widokiem na morze.Nikomu nie poradzę dzielnicy bo nie ma żadnej extra. Tylko city w miarę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

O, a gdzie masz to mieszkanie z widokiem na morze? Gdzieś na Wrzeszczu albo przymorzu? Moja znajoma polowała na mieszkanie w nowych blokach Studio Morena i zachwalali w biurze, że górne piętra też będą miały widok z okna na zatokę i Hel
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Autorko, jeśli tam gdzieś jesteś zdecydowałaś się na coś finalnie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super miejscem moim zdaniem jest Jasień. Cisza, spokój, dużo zieleni A jednocześnie jak ktoś potrzebuje dostać się do centrum, to cyk na obwodnicę i parę minut wystarczy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dodatkowym atutem jest też wysypisko śmieci niedaleko, które bogactwem aromatów urozmaici nam niejeden letni wieczór. Faktycznie jest parę minut do centrum - o ile dysponujemy helikopterem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Zaspa

Przy Alejach - opinie i oceny (26 odpowiedzi)

Przy Alejach to inwestycja dewelopera LC Corp na Zaspie, w bliskim sąsiedztwie al. Jana Pawła II....

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Leszczyńskich (10 odpowiedzi)

Położenie osiedla gwarantuje dostęp do pełnej osiedlowej infrastruktury i szerokiego wachlarza...

do góry