Widok

Prosty odcinek szosy-gdzie?

Czy ktos sie orientuje, gdzie w okolicy naszej aglomeracji znajdę prosty, ok. 20 km odcinek szosy do przeprowadzenia testów?
Wszystkie jakie znam albo są poprzecinane górkami;) albo skrzyżowaniami (ze światłami lub bez).
A potrzebuję znaleźć prosty, w miarę spokojny i płaski kawałek szosy.

Pzdr.
T.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe zapomnij o 20km prostej....to nie jest wielkopolska...co chcesz testowac?
mysle jednak ze 6 km w zupelnosci wystarczy, jesli wiesz o czym mowie:]
LT - czasówką na podstawie Friela ;-)
No właśnie, Wiesia mnie przejrzała;)
Gdzie nie jeżdżę to i tak muszę sie podczas tej czasówki zatrzymać lub zwolnić (np. Żuławy - ładne płaskie drogi ale co kawałek wieś po drodze) i plan wyznaczenia LT bierze w łeb.
6 km odcinek wystarczy? Zawracać trzeba co chwila:(
Pzdr.
T.
> No właśnie, Wiesia mnie przejrzała;)
> Gdzie nie jeżdżę to i tak muszę sie podczas tej czasówki
> zatrzymać lub zwolnić (np. Żuławy - ładne płaskie drogi ale co
> kawałek wieś po drodze) i plan wyznaczenia LT bierze w łeb.
> 6 km odcinek wystarczy? Zawracać trzeba co chwila:(

IMO coś na trasie Gdańsk-Elbląg powinno się znaleźć. Wiem, ze jest ona ruchliwa, ale obfituje długie proste płaskie odcinki, a wzniesień w rodzaju wiaduktów jest kilkla zaledwie. Trzebaby samochodem podjechać dalej niż za Przejazdowo .
Zdecydowanie polecam Żuławy albo Mierzeję Wiślaną; proponuje samochodem dojechac do promu ( aby wyniki nie byly zbytnio przeklamane ) a potem z Mikoszewa to juz prosto przez Stegne do Piasków (uwaga na pograniczników ;-) albo jaszcze lepiej na Elbląg ;-) O wioski po drodze to bym się nie martwił, no chyba że zamierzasz przekraczać 50 ;-)))
Pozdrawiam arek.
Jest mnostwo takich miejsc..
1. rozgrzewka z Gd. na wyspe Sobieszewska, potem zaczynasz 17km petle objezdzajac cala wyspe ulicami Turystyczna, Boguckiego, Przegalinska
2. kawalek za Pruszczem Gd. : Stanislawowo, Milocin, Cedry Wlk, Trutnowy, Grabiny, Stanislawowo - tez 17km
3. j.w. Wislina, Ledowo, Grabowo - tylko 7, ale caly czas prosto i bez zadnych skrzyzowan
aha, i jeszcze jedno mi wpadlo do glowy: ul. Sztutowska, Plonska az do Wislinki - 8km, nie ma tam miejsc w ktorych musialbys sie zatrzymywac
pozdr.
Dzięki znam tą traskę - ale w paru miejscach trzeba zwolnić, przejścia dla pieszych, skrzyżowania - samochody wjeżdżając z prawej potrafią wymusić pierwszeństwo. Ale do rozważenia;)
Pzdr.
T.
m. napisał(a):

> 1. rozgrzewka z Gd. na wyspe Sobieszewska, potem zaczynasz 17km
> petle objezdzajac cala wyspe ulicami Turystyczna, Boguckiego,
> Przegalinska

I chyba rzeczywiście to jest najlepszy wariant:) wieje jak cholera co prawda tam, ale można spokojnie jechać bez obaw o hamowanie:)

> aha, i jeszcze jedno mi wpadlo do glowy: ul. Sztutowska,
> Plonska az do Wislinki - 8km, nie ma tam miejsc w ktorych
> musialbys sie zatrzymywac

Dzięki! Czas ruszyć na testing;)

Pzdr.
T.
czy styczen do dobra pora na takie testy...?
A czemu nie? Dla mnie dobra - akurat jestem po pierwszych tygodniach treningu podstawowego - w końcu to sezon przygotowawczy a chce wiedzieć jak organizować kolejny etap treningowy.
Przed sezonem powtórzę testy i będę wiedział na czym stoję.
Pzdr.
T.
Trenujcie, trenujcie :) pozdr
spróbuj na odcinku Kazimierz do Pierwoszyna (dawne zapasowe lotnisko Babie Doły) , zasłonięte od wiatru, właściwie żadnych przejść , mały ruch, no chyba że jesteś szybszy od MIG-a 21 to wtedy kicha...
To jak zrobisz te testa, to napisz prosze jak Ci poszlo.
Mnie lekko nieprawdopodobne wyniki wyszły jak na okres "po roztrenowaniu".
A gdzie robiłaś testy i jak?:)
Może nie do końca się prawidłowo "roztrenowałaś";))
Pzdr.
T.
Odcinek fakt, nawet spokojny, można jechać bez zatrzymania - tylko te płyty betonowe :( nie da rady wg. mnie się tam ładnie rozkręcić, zawsze lekko zjeżdżam na brzeg tych płyt - są tam jakby bardziej gładkie (przez to że częściowo przysypane piachem) ale to powoduje ostrożniejszą jazdę i redukcję prędkości. Trzeba tam uważać na drobiazgi mogące przebić oponę (szkło, kawałki jakichś drutów, śrubki itp drobne badziewie) które nierzadko tam leży po obu stronach.
Pzdr.
T.
Wiesia, napisz mi prosze co to za test i na czym polega? No i kiedy pogonisz Szafraniec :> pozdr
Również przyłączam się do prośby, bo chętnie bym zobaczył w jakiej jestem formie w porównaniu do innych:-)
Michu...testy testami, mozna sie podbudowac, ja jednak wole weryfikowac forme na wyscigach :)
do góry