Widok

Proszę o opinię

Witam proszę o pomoc w podjęciu decyzji w sprawie zakupu "następnego" roweru,dotychczas jeżdziłem na Giant Boulder,taki podstawowy xc,nadmieniam że lubię pojeżdzic po górkach,lasach itp jestem w wieku 40-50lat. Po wielu dnach oglądania ofert chyba wybrałbym to:
http://www.scott.pl/produkt/168/513/rower-aspect-910/ś
jeśli chodzi o zakres cenowy to 3600
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
-rometa ogladales?,za do 3600 tez mozna cos wybrac,osprzet porownywalny,jakosc porownywalna itd
Zerknij na Specialized (są zresztą razem ze Scottami w Wysepce w hali Olivii) - mają fajne crossy, znajoma niedawno kupiła i bardzo sobie chwali
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
allegro.pl/mtb-scott-scale-29-elite-xt-slx-3x10-tarcze-recon-i5194308289

Cena podobna, a to dużo lepsza rama i osprzęt. Może lepszy używany?

Nawet carbon:

allegro.pl/giant-xtc-alliance-carbon-deore-xt-rock-shox-mavic-i5209305851

Nie namawiam, tylko sugeruję.
Polecam Canyon np :https://www.canyon.com/pl/mountainbikes/series/grand-canyon-al-29.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
allegro.pl/giant-anthem-advanced-xtr-fox-crossmax-carbon-i5197505533

Za mniejszą kasę można fulla kupić na doskonałym osprzęcie.
Spytaj w sklepie, jak chcesz kupić nowego Scotta, dlaczego teraz dają gwarancję 2 lata, a jeszcze niedawno była dożywotnia na ramy.
Sądzę, że w tym Aspekcie po jednym sezonie będziesz chciał więcej wymienić części na lepsze, niż w używanym.
Jeszcze jedna uwaga. Rower '29 słabo radzi sobie np na wąskich singlach między drzewami, w lesie wiele fajnych tras jest takich. Jeśli jednak nowy, to może szukać 27.5?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
zawróciłeś mi w głowie tym Canyon-em,mam pytanie gdzie je można zobaczyć naocznie i kupić bo znalazłem tylko sprzedaż wysyłkową
Canyony są sprzedawane wyłącznie wysyłkowo bezpośrednio przez producenta - omijaja dystrybucję zeby było taniej. Dzięki temu ich rowery są tańsze od innych rowerów tej samej klasy lub za tą samą cenę masz lepsze parametry.
dzięki za info,ja jednak wolę kupować namacalnie,obejżeć, dotknąć sprawdzić
dorzucam 3 grosze z :
http://na-rower.com/jaki-nowy-rower-kupic/
Ja też wychodziłem z tego założenia. Jednak po objechaniu rowerowych w 3mieście + Tczew (Trek) doszedłem do wniosku, że Canyon jest nie do pobicia (stosunek jakość/cena). Serwis Canyon jest w Szczecinie, proponuję zadzwonić i rozwiać wszystkie wątpliwości związane z wysyłką. Ja po 2 tyg miałem rower u siebie.

Aspect 910 nie jest złym rowerem ale za tą cenę można mieć rower naprawdę przyzwoity i bez porównania lepszy.
Jak się zdecydujesz to mogę podjechać i pokazać. Wszystkie rowery przychodzą do sklepów w kartonie wysyłkowo, Canyon wyśle rower do Ciebie bez pośrednika. Trzeba tylko założyć kierownicę i przednie koło i gotowe. W kartonie są też narzędzia i pompka do amortyzatora powietrznego.
Dziwny ten artykuł, wybrane 2-3 modele opisane po łebkach.. na zasadzie te czesci fajne te czesci niefajne..
Ile km przjechałeś na dużym kole. że wystawiasz mu taką opinię?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Żaden rower nie jest uniwersalny, dlatego należy mieć kilka.
Jeden na szosę, jeden na miasto, jeden na górki i lasy, jeden do szalonych zjazdów. Gorzej, jeśli chcę pojechać do Kościerzyny, przejechać przez miasto i zanurzyć się w leśnych ostępach. Muszę wsiąść na szosówkę, a na plecy zabrać holendra, mtb i jakiegoś fulla :)

No oczywiście, że istnieją uniwersalne, tylko nie są one najlepsze do poszczególnych zadań. Rower uniwersalny to kompromis i dobiera się go do tego, jak się jeździ najczęściej, a jak wcale. Dlatego "uniwersalny" nie jest uniwersalny dla wszystkich, stąd kłótnie o to, czy najbardziej uniwersalny jest mtb, cross, trekingowy, czy przełaj. Taki uniwersalnie uniwersalny rower dla każdego nazywa się "zwykły rower" i ludzie dotknięci cyklozą patrzą nań z obrzydzeniem, a niektórzy twierdzą wręcz, że nie istnieje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A gdzie ostre?
najuniwersalniejszy jest przełajowy - śmigniesz szosą i miastem, las łykniesz w biegu, a i wieksze wertepy niestraszne jak się ma technikę ;)
a nie, bo...
itd. itd.
do góry