Widok

Proszę o poradę

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam w domku 5 dniowego synka i niestety nie mogę karmić piersią:( Mały jest prawie ciągle głodny co mniej więcej trzy godziny zjada 40 albo 50 ml czy to nie za dużo? proszę o poradę doświadczonych mam bo martwię się bardzo a do lekarza trzeba czekać na wizytę:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niech je tyle ile potrzebuje. Nie patrz na ilości, każde dziecko jest inne. Dopiero potem można stwierdzić, czy nie za dużo przybiera na wadze :-) Moja córcia na początku też jadła duże ilości mleczka, nie przejmuj się, nie pęknie z przejedzenia :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję chociaż jedne dobre słowa tak każdy w rodzinie mnie straszy, że żołądek mu przerośnie i może dojść do tragedii :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jezeli masz obawy mozesz zadzwonic do pediatry nie trzeba chodzic. ew nawet sama przejsc sie . na NFZ nie robia zadnych problemow. lepiej wiedziec za duzo niz za malo.
jezeli pediatra cie ofuka - poprostu zmien bo ja sie nie spotkalam z czyms takim. nie boj sie pytac chodzic i dociekac.
glowa do gory , jezeli mocno nie ulewa to dziecko sie nie przeje.
Przyznam rację poprzedniczkom. Każde dziecko jest inne i rozwija się w swoim indywidualnym tempie. Niech je tyle ile potrzebuje. Dziecko samo instynktownie wie co jest dla niego najlepsze. A "dobre rady" rodziny i znajomych puszczaj mimo uszu. Po prostu "wsłuchaj się" w dziecko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka na druga dobe zjadala 60 mln mleka , bedac w szpitalu nikt nie mial przeciwko temu. Jadla tyle ile potrzebowala ( tez mm )
Po tygodniu bylo juz 90 , jak skonczyla miesiac okolo 150 , do 5 miesiaca jadla 150 , teraz jako 7miesiecniak je 210 .

Nie masz sie czym martwic ;-) To jeszcze nie czas na zamartwianie sie.
Pozniej maluszek sam sobie wyreguluje :)

Z ytego co pamietam gdy bylam na 17 dobe z corka u lekarki , powiedxiala gdyby mala wypila litr mleka mam zadzwonic .

Powodzenia !
nie pamiętam dokładnie ile ale na pewno nasz synek zjadał więcej i częściej niż 3 godziny :) nic się nie przejmuj mi powiedzieli że noworodka karmić na żądanie:)
Bardzo dziękuję za porady i słowa otuchy :)
nie martw się że je za dużo, lepiej że je więcej i robi te 3 godzinki przerwy niż miałby co godzinę krzyczeć o 20 ml :)

zadzwoń do przychodni niech przyjdzie do Ciebie położna - i tak musi przyjść a możesz poprosić żeby przyszła wcześniej, zapytaj ją o wszystko co sie trapi - na pewno Ci pomoże
image
noworodek może jeść co 2, 3 godziny nawet co godzine jak chce karmi sie na żądanie moja mała juz kilka dni po porodzie jadła 60 ml a na pierwszym ważeniu miała nawet za duzo ale potem juz sie to uregulowalo za to teraz pije za mało i jest z tych najlżejszych dzieci
zawsze możesz zadzwonić do szpitala na noworodki się zapytać.

Inne tematy z forum Św. Wojciech - Lipce

Nowe Południe (6 odpowiedzi)

Nowe Południe powstaje pomiędzy ulicami Starogardzką, Borkowską oraz Kazimierza Wielkiego....

Gdzie kupić mieszkanie?? (36 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

do góry