Widok

Protest spoleczny

Blokujemy Stacje Paliw. Akcje zacznijmy od Stacji Orlen w oliwie w kierunku Gdańska ta przy Toyota serwis, jednocześnie Orlen na przeciwko przy serwis Skoda, Lotos na Elbląskiej na przeciw KFC, Orlen na ul 3 mają przy placu zebrań ludowych, Lotos przy stadionie GKS Wybrzeże. Te stację zablokują też ciągi komunikacyjne. Zaczynamy akcje o 16 :00, puszczamy tylko Karetki i StrażPozarna, jak ktoś ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wypowiadam się o rządach Litwy czy Holandii

W większości krajów dużo dużo niższa niż w Polsce. Kto za to odpowiada, opozycja?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

Przypominam iż inflacja ok. 8-10% była już przed wojna. Tak więc wojna uratowała PiS jest na co zrzucić winę.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ta placi mi w zlotych sztabach.

Argument godny bezmozgowca .
Ludzie zacznijcie myśleć
samodzielnie a nie idziecie jak barany na rzeź.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na kanale jest też droga dla pieszych

Niektórzy o tym zapomnieli :)
dlatego szanujmy się wzajemnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inflacja bazowa 8%

Bazowa nie uwzględnia tylko bezposredniego wzrostu cen energii (to co płacisz za prąd czy benzynę). Jeżeli energia jest wykorzystywana do produkcji innego dobra to jej wzrost dalej jest liczony do inflacji bazowej.
Żebyś zrozumiał: inflacja bazowa uwzględnia wzrost ceny chleba, ale jest ślepa na to że ten wzrost wynika z podwyżki ceny gazu.

Bez wojny i covid, rzeczywista inflacja byłaby 2.5-4%
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jrzzzzi brutto? Serio takie grosze?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierniczę. Będę bojkotować Orlen. Już wolę tankować

Na tych ruskich stacjach. Nie ma nic gorszego jak władza, która gnębi własnych obywateli.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Blokady stacji ?

W czasach mojej młodości wyszliśmy na ulicę i zablokowaliśmy Rząd ! A was stać tylko na Stację ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mozemy isc pieszo?

Nie stać mnie juz na paliwo...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

zablokowane myślenie

zakładam ze wszyscy którzy będzie blokować stacje to albo jesteście resortowi albo na ekonomi znacie się tak jak kacapy na demokracji i pewnie macie kredyty i nie wiedzieliście że stopy % mogą się zmienić. Teraz pewnie płacz i zgrzytanie zębami.
Lepiej byście ambasadę ruskich kacapów pojechali blokować.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

O kurna, jak przeżyć za taką pensję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mówisz o tym społeczeństwie, które dało się zmanipulować, a teraz my wszyscy płacimy za przywileje rzekomych przywódców strajków, którzy de facto albo byli łamistrajkami (jedyny tramwaj wyjeżdżający z zajezdni, gdy inni strajkowali stanął nie dlatego, że ktoś się raczył zbuntować, a dlatego, że prąd odcięli ;)) lub podstawionymi marionetkami komuny (towarzysz co to zamiast przyznać "podpisałem lojalkę jak gro ludzi, którzy mięli jakiekolwiek układy, bo chroniłem rodzinę" idzie w zaparte, że jego własny podpis był podrobiony (to nic, że udowodniono, że to oryginalny podpis!) i pluje na kraj dzięki któremu zasłynął "kąsa rękę, która go karmi"). Gdybyśmy mięli takie społeczeństwo jak teraz, to gro z tych rzekomych twórców upadku komunizmu dziś by po prostu siedziała/ poszliby w zapomnienie, tak jak to zrobiono w cywilizowanych krajach - zawiniłeś, ponoś karę, a nie idź na piedestał i korzystaj z gloryfikacji. Takie bojkoty z reguły mają drugie dno, które wychodzi po czasie! Mają być spontaniczne, a okazują się ustawkami politycznymi (nieważne której z grup). Przychodzisz bojkotować, a okazuje się, że stajesz się osłem, który dał się zmanipulować! Gdy pojawia się hasło bojkot, po cichu coś się odwala - tak jak podwyżki dla posłów, tak jak przejęcia firm czy choćby fuzja o której się milczy. Nie zauważyłeś, że 2 lata gadano tylko o covidzie, a teraz oskarża się naiwne owieczki, że same są sobie winne, bo nie leczyły innych chorób (nie mając dostępu do świadczeń za które każdy z nas płacił!). Jakoś każdy kraj przewidywał co się stanie, ludzie się szykowali, tylko u nas nikt nie chciał dostrzec tego co nieuniknione. Teraz to samo się robi pod pretekstem wojny - wmawiają nam, że to przez cudzy konflikt są problemy, ale nie mówią, że podpisuje się kontrakty, które są niekorzystne, mimo, że wszyscy wokół nas znajdują metody na obejście problemów. Mentalnie jesteśmy po prostu tak samo naiwni jak kiedyś tylko tematyka do robienia nas w wała się zmieniła.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry