Widok

Protestsong Balewicza

Zgroza, okropność, za każdym krzakiem
czai się jakiś pisior z pisiakiem.

Jątrzy i bruździ, bredzi, spiskuje,
wciąż za plecami waaadzy coś knuje.

zamiast dziękować, kij w szprychy wpycha
i wypomina Rycha i Zdzicha.

I dołki kopie, świnię podkłada,
zgnoić, utopić wstrętnego gada.

I waaadzę wpędza w ciągłe kłopoty
bo wszędzie węszy jakiś nepotyzm.

Waaadzy urąga, zamiast okadzać,
wszystkich ich wreszcie trzeba powsadzać.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
I jest! Stało się! Mamy cud na podorędzie!
Mów do nas wodzu, głoś prawdę wszędzie!

Myśli ogarniaj niczym alchemika dłonią
Niebiosa Twej mocy się pokłonią!
Będą śpiewać dzieci i tworzyć wieszczowie
Wszystko, by przypodobać się Tobie!

O wielki!
Porzuć smutek wszelki!

Będzie dobrze...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
@ KiK

Już panu komunikowałem, że nie odnosi się pan do meritum, a ponadto jedynie podczepia pod cudze wątki - a to się nazywa "free riding", określenie niezbyt pochlebne w kulturze anglosaskiej.

Może coś tak od siebie ? Bo nie mogę sobie wyobrazić, że można być tak wypróżnionym z wlasnych przekonań i żyć tylko żywotem pożyczonym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W rzeczy samej KK odniósł się do meritum - tak bardzo, że bardziej się już nie dało^^
Cóż ty zetjoto możesz wiedzieć o kulturze anglosaskiej? Hm? o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Szanowny Panie Zetjocie, ja egzystuje tylko żywotem pożyczonym od Pana bujnej osobowości. Jestem platońskim cieniem Pana bytu realnego. Jest Pan bowiem moim idolem. Mówiąc w skrócie : ja Pana kocham i Bóg mi świadkiem, że nie przestane. Jest to miłość nieporadnego ucznia wobec słynnego mistrza. Czysta niczym intelektaulna ejakulacja Pana dokonań ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
@ KiK

Typowa inflacja systemowego słowotoku, indywidualna aproksymacja oficjalnej polityki miłości, rodem z PO i Orwella.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Absolutnie nie! To spolaryzowana i uwektoryzowana manifestacja konfukcjonistycznego pojmowania realiów niematerialnych bytów!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Halewicz nie umie wierszyków układać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia została zablokowana przez moderatora
Koprofagia i black metal! ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Zetjot:

Pisz prozę, czyli jak zwykle.
Będzie się to jak zwykle ciężko czytało - ale jest to nieporównywalnie lepsza twórczosć od Twojej poezji :)
@ życzliwy

Gdzie pan tu widzisz jakąkolwiek poezję ? - to czysta, pardon, brudna, zafajdana proza życia.

Ciężko czytało ? Co by na to powiedział Adrian Zieliński czy jego brat ?
Nie wspominając już, co by powiedział Dawid z EZO Tv i Zdzisław Borkowski!! Dawid zapewne by odciął i sprawa byłaby załatwiona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Intryguje mnie fakt, że nadal nie wiem jakie Zeti-San ma poglądy;)

Chciałbym tez ponowić pytanie do Mistrza: jakich polityków i gdzie poznał, skoro tak dziarsko o tym mówił w jednym z wątków a wyrwany do odpowiedzi zniknął ;)

( Pratchet pisze, że trolom często zdarza się zasnąć i zamienić się w skały nawet w połowie własnego zdania, wiec może to by tłumaczyło ów zawikłany fenomen? )
Poglądy zetjoty uplasowałbym gdzieś pomiędzy Starą Baśnią, a Dziadami - taka hybryda romantyczno-wiedźminowska, gdzie w ponurym, tysiącletnim borze czai się bestia, a rycerz z orłem na tarczy wyzywa ją na pojedynek. A setki lat później, sędziwy dziad siedzi przy zimowych ognisku przy trzaskającym mrozie i opowiada zmarzniętym dziatkom opowieści starej baśni o wolskich rycerzach-dziewicach i krwiopijczych bestiach zza Buga.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
@ KiK

Ależ z pana intrygant, tak się moimi poglądami intrygować. Koń jaki jest każdy widzi, kto umie czytać. Rozumiem,ze pan konia nie widzi , a w mediodajni nie zapodali jak rozumieć zetjota. Dosłownie, drogi panie, dosłownie. I bez podpierania się cytatami.

A co do moich znajomości, to śpieszę donieść, że były takie czasy jak lata 1980-1989 i były takie miejsca, gdzie dzisiejszych (bądź wczorajszych) polityków nie dało się nie spotkać i to bez ochrony.
Zetjoto, a jakich znasz osobiście polityków? Bo jak ognia unikasz odpowiedzi na to pytania - KK zadał je już kilkukrotnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No właśnie to ciekawe, odpowiedz nam Zeti kogo tak świetnie znasz. I uprzedzam: bard Jaskier (znany również jako Julian Alfred Pankratz wicehrabia de Lettenhove) odpada...
@ KiK

Dojść panowie szukacie ? Limit wyczerpany.
Zetjoto, to znasz, czy kłamałeś że znasz, aby dodać sobie animuszu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ponownie przeczytawszy twoją twórczość muszę przyznać, że jednak żywisz do mnie głębokie uczucia...nikt jeszcze nie pisał wierszy zainspirowany moją skromną osobą:)

Inne tematy z forum Polityka

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...

Karol Nawrocki vel Tadeusz Batyr (12 odpowiedzi)

Niedawno w ogólnopolskich mediach toczyła się i toczy dyskusja dotycząca osoby niejakiego Karola...

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...

do góry