Widok
Prowork opieka nad osobami starszymi opinie forum
Witam. Niedawno złożyłem aplikacje na stanowisko opiekuna osób starszych w Wlk Brytanii. Nie wiem czy ktoś z was pracował z tą firmą jako opiekun, ale ustosunkujcie się do tych stawek:
6Ł brutto za godzinę, ok 40h tygodniowo plus pokój 80Ł tygodniowo. przy założeniu że dostanę na rękę 5 Ł za godzinę to wychodzi 200 Ł - 80 za pokój - 40 wyżywienie =80 Ł oszczędzone. WOW. 1600 zł miesięcznie. Nie wydaje wam się to trochę dziwne?
Praca jest poza Londynem a stawka za pokój jest podobna do tych w stolicy. 1600 to ja mogę sobie mogę zarobić po odliczeniu wyżywienia w Polsce.
Pracownicy mieszkają w pomieszczeniach pracowniczych więc oni chyba sobie na tym zarabiają. Pytanie kieruję do osób które już tam są lub były: czy są jakieś nadgodziny do wyrabiania? bo bez tego to totalnie nie opłaca się jechać, inne agencje może i oferują najniższą stawkę ale nie trzeba tyle płacić za zakwaterowanie.
co wy na to?
6Ł brutto za godzinę, ok 40h tygodniowo plus pokój 80Ł tygodniowo. przy założeniu że dostanę na rękę 5 Ł za godzinę to wychodzi 200 Ł - 80 za pokój - 40 wyżywienie =80 Ł oszczędzone. WOW. 1600 zł miesięcznie. Nie wydaje wam się to trochę dziwne?
Praca jest poza Londynem a stawka za pokój jest podobna do tych w stolicy. 1600 to ja mogę sobie mogę zarobić po odliczeniu wyżywienia w Polsce.
Pracownicy mieszkają w pomieszczeniach pracowniczych więc oni chyba sobie na tym zarabiają. Pytanie kieruję do osób które już tam są lub były: czy są jakieś nadgodziny do wyrabiania? bo bez tego to totalnie nie opłaca się jechać, inne agencje może i oferują najniższą stawkę ale nie trzeba tyle płacić za zakwaterowanie.
co wy na to?
pracowałam dla christiescare 4 lata temu płaca 340-570 za tydzien pracy. praca- mieszkanie z dana osoba- tydzien , dwa potem zmiana na zasadzie łancuszka. wyzywienie i mieszkanie gratis .jak chcesz oferty prywatne to szukaj na gumtree stawki sa powyzej 8 funtów. kolezanka tak znalazla i pracuje juz 2 rok z ta samą Babcia. teraz chyba najnizsza stawka na reke to 5,75
bez, na miejscu jest kurs medyczny, pokazuja urzadzeia, jakich w polsce nie zobaczysz hoisty, deski - banany, łózka , które szpitalne możesz zobaczysz u podopiecznych- 4 dni. sa dwa testy z bhp (przechowywanie zywnosci, o urzadzenia) oraz dotyczace zachowania w domu poodopiecznego, praca na zasadzie dzialalnosci gospodarczej, ja tak pracowałam podczas wakacji 3 lata na studiach. Wczesniej opiekowałam sie moja Babcia, jak z nami mieszkała. miescilam sie w wakacje w limicioe kwoty wolnej od podatku, a zarobi zalezne od tego czy klient socjalny czy prywatny. warunki niekiedy domowe, jaku dziadkow, sa osoby mlode - porusszajace sie na wózkach, ale sa tez stulatki... jesli sa jakies pytania to na maila, chetnie odpowiem