Widok
Prysznic - jakiś pomysł na ulepszenie..??
Zrobilam lazienke z prysznicem za zaslona i "wglebieniem" w podlodze z kratka odplywowa (bez brodzika) Ale chyba jest za plytko i woda po zaslonie wycieka "na zewnatrz" na podloge lazienki. Wymyslilam, ze trzeba by bylo jakies wyzsze obrzeze zrobic !! ale zupelnie nie mam pojecia z czego i jak to polaczyc z kafelkami na podlodze ;-/
Najlepsza będzie pełna cegła gdyż łatwiej ją pociąć w odpowiednie kawałki.Następnie odrysować kształt planowanego brodzika i przykleić cegły na klej do glazury najlepiej elastyczny.Po związaniu zaprawy na drugi dzień nakleić kątowniki aluminiowe a jeżeli ma kształt łuku plastikowe a następnie całość otynkować.W ten sposób powstanie murek.Można pokusić się i przed położeniem płytek wysmarować murek folią w płynie.Następnie okleić go mozaiką wy fugować i wysilikonować narożniki.Jest tylko jeden mały problem musisz mieć miłego sympatycznego wyrozumiałego sąsiada który przez kilka dni pozwoli Ci korzystać ze swojej łazienki ;)
Po co podawać pomysł , sam pomysł nie starczy musi być do tego odpowiedni wykonawca , tu wypowiadają się ludzie bez podstawowego pojęcia o tego typu pracach , zamiast poradzić i pomóc szkodzą podając wyimaginowane bajki .
Chcesz konkretnej pomocy , porady i wykonania ?
Mogę podać numer telefonu , ale usługa kosztuje .
Chcesz konkretnej pomocy , porady i wykonania ?
Mogę podać numer telefonu , ale usługa kosztuje .
~pol
prysznic jest OK tylko trzeba dbac o niego ;-)). Ja po KAZDEJ kapieli wietrze albo wyciag wlaczam, zamykam kabine zeby wyschla. A fugi co jakis czas "jade" szczotka do zebow z wybielaczem ;-)) podejrzewam ze "cilit" tez moze byc, i raz na 3-4 tyg myje kafelki i scianki kabiny.
I od 22 lat mam czysciutki POWODZENIA!!
prysznic jest OK tylko trzeba dbac o niego ;-)). Ja po KAZDEJ kapieli wietrze albo wyciag wlaczam, zamykam kabine zeby wyschla. A fugi co jakis czas "jade" szczotka do zebow z wybielaczem ;-)) podejrzewam ze "cilit" tez moze byc, i raz na 3-4 tyg myje kafelki i scianki kabiny.
I od 22 lat mam czysciutki POWODZENIA!!