Widok

Prywatne Domowe Przedszkole w Gdyni Orłowo/Redłowo.

Kobieta Orłowo Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana Temat dostępny też na forum:
Prowadzę wstępną satystykę czy istnieje potrzeba powstania nowego prywatnego domowego przedszkola o wysokim standardzie w Gdyni Orłowo-Redłowo? Czesne miesięczne podstawowe to 850 zł plus j. obcy 40 zł oraz komitet rodzicielski 10 zł.
Opieka obowiązuje od godziny 7:30 do 16:30, ale istnieje również możliwość przedłużenia godzin do 10 bądź 11 (+>50zł/miesięcznie). Oferujemy rónież opiekę wieczorną lub weekendową, gdy rodzice chcą np. gdzieś wyjść, za dodatkową opłatą (5-10zł/h)
Posiłki (śniadanko, obiadek, podwieczorek) wliczone w cene czesnego- Tak jak zajęcia gimnastyczne, plastyczne oraz muzyczne:)
W grupie max.8 dzieci.
Jedyne podstawowe koszty jakie Państwo ponoszą to 850zł miesięcznie.

Czy zechcieliby Państwo udzielić mi informacji i osobistych uwag dotyczących założenia ów przedszkola. Proszę odpowiedzieć na poniższe pytania:
1.) Czy wysokość czesnego jest adekwatna do standardu przedszkola?
2.) Czy szukali Państwo przedszkola dla Swojej Pociechy? jeśli TAK to jaki był tego skutek i w jaki rejonie znajdowało się ów przedszkole?
3.) Czy zaufaliby Państwo i oddaliby Swoją Pociechę pod opiekę przedszkola domowego?
4.) inne uwagi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z kolei uważam, że posiłki powinny być opłacane oddzielnie. Wówczas nie musiałabym jako rodzic płacić za jedzenie w dniach kiedy moje dziecko nie mogloby pójśc do przedszkola. z doświadczenia wiem też, że niekttórzy rodzice dzieci z problemami alergicznymi wola sami im przygotowac posiłek. Także konieczność płacenia za posiłki niezjedzone to wg mnie spory minus. Lepiej ustalić dzienną stawkę za jedzenie.
serdecznie dziękuję za wypowiedź
Czekam na więcej tego typu uwag:)
Pozdrawiam, kikula175
Witam:)
1)Dla mnie standard przedszkola, to np. wyposażenie, stan techniczny obiektu w jakim przebywają dzieci, place zabaw, jakość posiłków, jakość kadry i klimat panujący w przedszkolu, tego czynnika nie da się ocenić na podstawie takiego opisu
(inne przedszkola to podobny koszty ok 650+ posiłek + dodatkowe godziny + dodatkowe zajęcia, a opieka od 6:30-16:30)

2) Przedszkole znalazłam na Pustkach Cisowskich, ostatecznie zrezygnowałam, z powodów nie mających niczego wspólnego z ta placówką.

3) Tak, ale z pewnością zachowała bym czujność

4) nie mam uwag