Widok

Przedszkola przyjazne dzieciom - Gdańsk Południe

Ujeścisko Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chciałabym krótko opowiedzieć o niezwykłym, Baśniowym Przedszkolu, do którego uczęszcza moje dziecko. Mały punkt mieszczący się przy ul.Baśniowej 10 w Gdańsku, gdzie dzieci mają szansę wszechstronnie rozwijać swą wiedzę i umiejętności na pierwszym etapie edukacyjnym. Sama na co dzień pracuję w oświacie i w oparciu o wiedzę, rozmowy z innymi matkami i ojcami, mam pewną skalę porównawczą. W opisywanym przeze mnie punkcie dzieci przede wszystkim - odżywiają się zdrowo ( posiłki nie są przesolone, a za to bogate w witaminy i minerały i mimo, że są z cateringu - mój syn niejadek je aż mu się "uszka trzęsą" :). Panie ... zaangażowanie na medal!...widać - chociażby dzięki częstej fotorelacji i krótkim filmikom -że w tym przedszkolu nie ma wypalonej kadry. Nauczycielki kreatywne, korzystają z wszelkich możliwych materiałów, by zachęcić dzieci do zajęć plastycznych - a proszę mi wierzyć...w domu trudno mi maluszka przekonać do zbyt dużej aktywności w tym zakresie. Zajęcia muzyczne i rytmika idealnie wpasowują się w gusta mego dziecka, które od niemowlaka obcuje z muzyką. Gimnastyka sportowa z elementami judo - zajęcia, przy których mój ruchliwy brzdąc ma szansę spożytkować nadmiar energii. Trener zdecydowany, konkretny, potrafi dotrzeć do dzieci, a przede wszystkim skłonić do aktywnego udziału. Mój synek wbiega do przedszkola po uprzednim zadzwonieniu i tak szybko wpada do środka, że nawet nie zdąży mi pomachać!!!. Ciekawe w ofercie są zajęcia TUS dla maluszków oraz angielski poprzez zabawę. Z tego co wiem, na chwilę obecną jest go nieco więcej niż w innych podobnych placówkach. I zdecydowanie ważnym atutem tego miejsca jest stały kontakt z naturą - ogródek przy domu.
Przedszkole z sercem, w którym mój maluch pozbawiony rodzeństwa, ma okazję obcować z dziećmi w różnym wieku - grupa mieszana. Wcześniej mój synek miał kontakt ze Żłobkiem "Horyzoncik", po którym zraziłam się nieco do placówek. Baśniowa Akademia miło mnie zaskoczyła. Mam nadzieję, że nasza przygoda z tą placówką potrwa jak najdłużej.
Rodzice....zachęcam do dzielenia się opiniami na temat placówek, bo z mojego oświadczenia wynika, że warto przekazywać sobie swoje zdanie, byśmy mieli możliwość wybrać dla naszego szkraba to, co najlepsze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje dziecko również uczęszczało do Baśniowej Akademii. Było to jedno z siedmiu przedszkoli, które miał szansę poznać i jedyne, do którego często wraca wspomnieniami. Uwielbiał tam chodzić, nigdy nie chciał wyjść, musiałam przychodzić krótko przed zamknięciem. Ciocie zaangażowane, dużo animacji, zajęć dodatkowych, częste wyjścia do ogrodu, nakierowanie na naturę. Polecam z całego serca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (3 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Szkoła podstawowa nr 47 Gdańsk opinie zerówka pierwsza klasa (29 odpowiedzi)

Witam, moje dziecko chodzi teraz do przedszkola ale za kilka miesięcy będzie dylemat zerówka...

do góry