Widok

Przedszkole Megamocni, Gdańsk Chełm - pytanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dzień dobry!
Chciałam się zapytać, czy ktoś z Państwa zapisał dziecko do przedszkola MegaMocni na Chełmie w Gdańsku, które będzie otwarte 1 września 2015 r.?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jest ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiecie może gdzie kupić pościel 200x90 do wyprawki do tego przedszkola?
W Jysku i w Ikei na przykład. Jak sobie wyguglujesz, to wyskakuje całkiem sporo miejsc.
A Wasze maluchy do której grupy się dostały? Mój do starszej. Docelowo ma być w niej 25 dzieci, ale chyba faktycznie jest mniej, bo w skrzynce znalazłam ulotkę Megamocnych. Znaczy ciągle rekrutują ;-)
A jak będzie u Was wyglądała adaptacja? Na ile godzin będziecie zostawiać dzieci?
Boję się tego września jak cholera ;-)
mój do młodszej, bo jeszcze nie ma roczku ;)
mam plan, aby zostawiać Małego na jakieś dwie godzinki pierwszy tydzień, a potem zobaczymy ;)
też się boję, ale myślę, że będzie dobrze :)
najważniejsze, żeby dziecku nie pokazać, że my się boimy jako rodzice, bo kaplica :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakoś nie mogę znaleźć pościeli 200x90.
Mój 3 latek idzie do gr z językiem angielskim.
Ciekawa jestem czy uda im się otworzyć 1 września. Jakoś w to wątpię widząc plac budowy a gdzie Jeszcze wykończenie, odbiory budowlane itp.
no ja też jakoś powątpiewam w otwarcie od 1 września ;) chociaż ponoć mieli już wchodzić robić środek jakoś z miesiąc temu, babeczka mi mówiła, z którą umowę podpisywałam. niby z dnia na dzień coraz lepiej to wygląda :)
a jakie znalazłaś pościele? ja bym nie latała nie wiadomo ile za tą pościelą. rozumiem prześcieradło, musi być w wymiarze. ale ja mam zapasową kołdrę dla synka, leży w domu i tylko zawadza, to po co będę kupować nową? nawet nie mierzę jej ;) jaka będzie, taka będzie, ważne, że Młodego zakrywa ;)
A tu zobacz:

http://jysk.pl/sypialnia/przescieradla/z-gumka

http://www.smyk.com/monster-high-przescieradlo-90x200-cm,p1098445050,swiat-niemowlaka-p

To mamy dzieci w różnych grupach :-)

A widziałyście ogłoszenie o otwarciu?

http://kultura.trojmiasto.pl/Oficjalne-Otwarcie-Przedszkola-MegaMocni-Chelm-imp408978.html

Ja też planuję zostawiać Młodą na godzinę - dwie na początku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzwonilam kilka dni temu , Pani kierownik przedszkola potwierdziła otwarcie przedszkola 1 września , niestety nie bedzie dni adaptacyjnych w sierpniu jak to wczesniej mówiono nam
Byłam i widziałam, przedszkole jest wykańczane od środka, na pewno się wyrobią na 1 września.
Kadrę też już znam i jest spora- bardzo fajne, młode panie, mega talenty plastyczne i muzyczne, a w żłobku nawet położna z 20letnim stażem- ciesze się, że nam się udało dostać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
1 września to tam będzie niezły młyn :-)

Pocieszyłaś mnie z tą kadrą - dla maluchów to miłe panie są najważniejsze.
Piszą o pościeli 200 x 90 bo ma być złożona na pół, jako materac i jako przykrycie, bez żadnych przecieradeł
Mój syn będzie w najmłodszej grupie przedszkolaków, też martwiłam się o kadrę więc mnie pocieszyłaś. Co do wykończenia, to widzę że pracują nawet w weekend i wieczorami więc "praca wre"
W najmłodszej grupie będzie megafajna wychowawczyni i jej pomoc- dziewczyna, która tańczyła taniec ludowy, kocha historię Gdańska i kaszub i świetnie o tym opowiada. W ogóle kadra jest mega... nie to, co w państwowym p-szkolu mojej starszej córki...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Żłobkowicze mają mieć tak: "pościel: poduszka, kołdra wraz z poszwami (120x90) oraz prześcieradło na materac (120x60)". Coś się wymyśli :-)
A wiecie coś więcej o paniach w starszej grupie żłobkowej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
W grupie dwujęzycznej? Bo do takiej zapisałam synka. I czy wiadomo jak duża będzie grupa? Tzn ile jest dzieci na chwilę obecną? Wiem że max może być 25
I tak pewnie na początku będą jakieś zawirowania, jeśli nie kadrowe, to organizacyjne. Trzeba się na to przygotować ale jednocześnie być optymistą. Zawsze wychodzą jakieś "kwiatki" po drodze. Oby tylko nasze dzieci były zadowolone
o znasz całą kadrę? ciekawe. to opowiedz o niej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Prześcieradła to znalazłam gorzej z reszta
Witam. Mam pytanie dotyczące treści umowy zawieranej ze żłobkiem. Są tam jakieś "haczyki" w przypadku wypowiedzenia umowy? Kara za odstąpienie od umowy? Proszę o odpowiedź.
do góry