Widok

Przedszkole Megamocni, Gdańsk Chełm - pytanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dzień dobry!
Chciałam się zapytać, czy ktoś z Państwa zapisał dziecko do przedszkola MegaMocni na Chełmie w Gdańsku, które będzie otwarte 1 września 2015 r.?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeżeli chodzi o grupę żłobkową młodszą (co prawda ktoś tu pisał, że miejsc na razie nie ma, ale tak na przyszłość dla mam ;)):

uważam, że Panie są naprawdę super. Może ciężko w to uwierzyć, ale nawet po 10 miesięcznym dziecku widać, że przychodzi tam z wielką ochotą! Wydaje mi się, że raczej by się nie cieszył na widok Pani Opiekunki, jeśli coś by mu nie pasowało ;)
Panie dbają o maluszki pod względem pielęgnacyjnym, reagują na np. odparzenia, to wiem z autopsji.
Czasem, jak przychodzę po malca, słychać zza drzwi, jak Panie śpiewają dzieciom :) Za każdym razem, gdy wchodzę, Panie się bawią z dziećmi, nie są zostawione same sobie, macie zabawki i się bawcie.
Opiekunki dbają tez o to, żeby żadna rzecz nie zaginęła, wszystko na bieżąco odkładają do odpowiednich szafeczek, jeszcze nic nam się tam nie zapodziało, nawet mąż przyprowadził małego ze wszystkimi rzeczami ;)
Dzieci są przebierane za każdym razem, gdy się pobrudzą, jeszcze nigdy do tej pory nie odbierałam dziecka z choćby jedna plamą na bluzce ;)
Panie reagują również na to, gdy dziecku jest za gorąco, często odbieram młodego przebranego w lżejsze rzeczy, wiadomo, teraz z rana dość zimno, a tam środku jest fajnie cieplutko ;)

Są takie małe minusy, jak np. dojście do wejścia... przechodzi się przy dostawach, jak już wcześniej ktoś wspomniał. Jest to trochę uciążliwe, jeśli się odprowadza dziecko pieszo, samochodem można podjechać praktycznie pod drzwi, więc nie jest to jakieś bardzo niewygodne.

Na razie nie ma placu zabaw, a szkoda. Co prawda na razie mojemu malcowi zapewne to nie przeszkadza ;) ale przedszkolaki na pewno chętnie by się pobawiły ;)

Opóźnienia związane z uruchomieniem kuchni zostały zrekompensowane obniżeniem stawki żywieniowej.

Jedna wtopa co do podwieczorków - kiedyś dostaliśmy jabłko, po którym nawet bez ugryzienia widać było, że będzie kwaśne, no i się nie myliłam- nawet mnie skręciło ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marta myślę, że dobrze jakby Twój maluch też się wietrzył. Przedszkolaki wychodzą poza obiekt.
Obniżenie stawki żywieniowej to nieco ponad 30 zł za miesiąc, co to jest...
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sylwiaagnieszka, nie chodziło mi o wychodzenie, tylko o sprzęty na placu zabaw ;)

jeżeli chodzi o obniżenie stawki żywieniowej, to ok, nie są to duże kwoty, ale nie pozostało to ze strony placówki "olane", że obiecali kuchnię, miała być, a nie z ich winy tak naprawdę, jej nie ma
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ciekawski - może po prostu nie chciała, aby rozpoczęła się zbędna dyskusja nt opinii? ;)
Jak mnie ktoś pyta, co sądzę, to odpowiadam, i koniec kropka, chyba, że chcę podyskutować, to ok ;)

może 10 miesięcy doświadczenia, to nie 3 lata, ale nie musicie się martwić, nie trzymać dziecka w zamknięciu i je "wietrze" ;)
Marta ja w żaden sposób nie chciałam na Ciebie naskoczyć, jeśli tak to odebralas to przepraszam. Przedszkolaki mogą się przejść poza obiekt ale z dziećmi ze żłobka już gorzej. Poza tym obiecali, że będzie to i to, a wyszło jak wyszło. Pani Ewelina na zebraniu 9 września mówiła ze kuchnia będzie od następnego tyg....Żądanie zniżki wyszło od rodziców.
Mam nadzieję, że szybko uporają się z brakami zwłaszcza z kuchnią.
Do ciekawskiego: kto jest ciekawy, niech włoży nos do kawy :-)
a widzisz, to nie wiedziałam, że taka inicjatywa wyszła od rodziców...

ogólnie to sama nie wiem, jak mam sytuację braku kuchni traktować, nie jestem raczej z tych, co mówią 'halo, halo, obiecaliście, to ma być!', bo rozumiem, że zdarzają się sytuacje, które nie zależą od nas, chociaż bardzo byśmy chcieli...
Tak, ja też nie jestem z tych ale nie jeśli chodzi o moje dzieci.
Synek nie za bardzo chce jeść w przedszkolu więc czekam z utęsknieniem na kuchnię. Dzieci jedzą plastykowymi sztućcami, które się łamią.
imageimage
no, w żłobku była mała 'afera' o te sztućce, jednak miało to być chwilowe, więc nie było co się burzyć. mam nadzieję, że kuchnia będzie jak najszybciej ;)
Zgadzam się, że od strony wejścia jest niebezpiecznie. Dostawy do sklepu i rodzice parkujący przed samym wejściem, czasami też za szybko jeżdżą, a dziecko może wybiec z przedszkola jak już wychodzimy do domku. ( jest tam dosyć wąsko).
Pani Ewelina mówiła 9 września, że zarząd się zmienił i cofneli im pozwolenie na gaz i czekają. A wszystko juz jest gotowe. to było na zebraniu, a o którymś tam tygodniu września to było w mejlu który Pani Ewelina napisała pod koniec sierpnia. Wiec nadal czekamy...
Nie ma pkacu zabaw? Parking z ciezarowkami? Nie ma kuchni? Plastikowe sztucce? Kto im to odebral? Sanepid? Co to za przedszkole, ktore dziala na pol gwizdka od miesiaca?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7
W moim panstwowy tez sa obecnie plastikowe sztućce, bp jest catering. Nie wyrobili sie z remontem kuchni. Dzieci żyją i maja sie dobrze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
no i właśnie :) zwłaszcza, że to chwilowe. chwila co prawda się deczko przedłuża, ale co mają biedni zrobić, nie ich wina z tym pozwoleniem...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
aaaaaah, czyli dziewczyny pracujące w megamocnych zarabiają świetne pieniądze?! Noooo to ekstra!

nie, nie wierzę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój syn chodziłdo morskiego i byłam zadowolona z opieki, wyrzywienia. Nie wiem tylko jak cenowo się kształtuje w stosunku do Niemamocni
mogę prosić o jakieś nowe opinie o tym przedszkolu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój syn chętnie tam chodzi to jest dla mnie najlepsza rekomendacja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
nie mogę dziś się do panelu zalogować czy ktoś jeszcze ma z tym problem??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mój syn z chęcią chodzi do przedszkola Megamocni na Chełmie. W skrócie, plusy: przestronne sale, dwóch nauczycieli na grupę, wlasna kuchnia, duża sala gimnastyczna, zabezpieczony taras z placem zabaw, panie bardzo pilnują komu wydają dziecko. Moim zdaniem jest super! A najlepszą rekomendacją jest zadowolenie mojego dziecka! :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry