Widok

Przedszkole - Pruszcz gdański, które wybrać?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jakie przedszkole polecacie w Pruszczu Gdańskim? Chcę od stycznia składać dokumenty. Na publiczne średnio mam szansę, więc polećcie jakieś dobre prywatne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Byle NIE Jedyneczka i Przedszkole im. J.Korczaka!! Polecam "promyczek" - kadra i dyrektorka na poziomie + miła domowa atmosfera.
Ja polecam Artusia na granicy Pruszcza i Juszkowa. Moja mała tam chodzi i jesteśmy bardzo zadowoleni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja córka chodzi do Bajeczki i jest bardzo zadowolona. Ja tez nie narzekam, panie bardzo sympatyczne i "pomocne" przy dziecku z problemami zdrowotnymi (układ moczowy i nerki)
A ja właśnie polecam przedszkole Korczaka na ulicy Żwirki i Wigury. Najlepsze ;)
My też polecamy Artusia, Panie bardzo zaangażowane w opiekę i rozwój maluchów, i np nie robią pod górę alergicznym dzieciom - ogólnie super.
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
Radosna Iskierka.
Wesola nutka rotmanka bardzo przyjazne wszystkia panie dyrektorka aniol
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
A co powiecie na temat przedszkola " Nad rzeczką"? Do tego mielibyśmy najbliżej, ale cena też mnie przeraża. 670 + 400 wpisowe +170 wyprawka
Przerażające ceny ! My w przedszkolu w Juszkowie płacimy max 600 zł /miesiąc bez dodatkowych opłat. Żadnego wpisowego nie płaciliśmy, tylko ubezpieczenie 35 zł.
Magda A w Juszkowie zn w Artusiu czy Zielonych Zabkach?
No właśnie ceny są przerażające, a przecież prawie w każdym przedszkolu jest to samo. Słyszałam' że w Bajeczce są często przedstawienia i dyrektorka ludzka. Czy ktoś to potwierdzi? Słyszałam to od jednej z mam, która ma tam synka.
Ania32 niedaleko od przedszkola nad rzeczką jest przedszkole Korczaka. Czesne jest u nas 398zł/miesiąc plus 6 zł za jedzenie dziennie. Jak dziecka nie ma to w następnym miesiącu stawka za jedzenie jest odejmowana. Na początku września tylko dodatkowo ubezpieczenie, wyprawka (płatna w dwóch ratach) i książki.
Madlenna69, pisałam o Zielonych Żabkach. Stawka żywieniowa 8zł ale nie korzystają z cateringu tylko sami gotują. No i też za nieobecność dziecka zwracane są pieniądze.
Artuś mój synek tam chodzi, polecam.
Opłaty w Bajeczce to ok 550zł/m-ąc już z wyżywieniem 5zł/dzień. Jeśli dziecka nie ma to w następnym miesiącu jest zwrot za wyżywienie. We wrześniu wywieszane są listy z wyprawkami dla każdej grupy, rodzice sami kupują i przynoszą do przedszkola.
Slyszalam ze w Bajeczce jest jedna pani na grupe!!!! Bursztynek prowadzi osoba, ktora nie wie co zrobic z pieniedzmi, a jest bardzo chytra. W Artusiu panie wydaly mi sie troche nawiedzone... Chyba lepiej wybrac cos w Rotmance lub Straszynie... po drodze jak jedzie obwodnicą....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mimi nie wiem skąd słyszałaś o jednej Pani w grupie w Bajeczce ale ja tego nie potwierdzę. Moja córka właśnie kończy drugi rok uczęszczania do tego przedszkola i na grupę są dwie panie. A w tej najmłodszej grupie to nawet czasami są trzy panie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry