Widok

Przedszkole SMYK na Rotmance

Pruszcz Gdański Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy dziecko którejś z Pań/Panów uczęszcza? Poproszę o opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nasza córka chodziła, jest bardzo dobrze,mała grupa ,indywidualne podejście
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
jest w moim bloku, z tego co widze naprawde dzieci zadowolone, rzeczywiscie małe grupy a panie miłe ;)
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje dziecko tam jest zapisane. Jestem wyjątkowo zadowolona zreszta tak samo jak mój synek. Grupki sa małe, jest indywidualne podejście i pełen profesjonalizm. Mam pewność że zostawiam dziecko w dobrych rękach:) Moge śmiało polecać! ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tam jest jedna grupa i wszystkie dzieci od 2 do 6 lat razem!!! To jest straszne dla dzieci gdy nie ma podziału wiekowego!! A na dodatek tylko jedna Pani nauczycielka więc to pseudo przedszkole to poraszka!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
no słyszałam też że wszyscy razem bez podziału i że to przechowalnia ale dziecka tam nie dawałam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Grupa mieszana wiekowo - rewelacja !!! Tak przecież pracuje się w najbardziej ekskluzywnych przedszkolach montessoriańskich. Gdy dzieci w różnym wieku przebywają razem, w naturalny sposób uczą się od siebie nawzajem, nabywają też umiejętności społecznych i emocjonalnych. Jest to szczególnie istotne w naszych czasach, gdy większość dzieci to jedynaki. Nigdzie indziej cztero - pięciolatek nie ma możliwości funkcjonować jako "Starszak". W domu jest przecież jedynym, najmłodszym dzieciątkiem. Tylko w przedszkolu może się nauczyć odpowiedzialności, dbania o siebie i innych, nabrać pewności siebie i wiary w swoje możliwości. A przecież o to nam chodzi, gdy wychowujemy dzieci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam! A ja uważam, że Przedszkole SMYK to rewelacja. Mój synek tam chodzi już drugi rok. I nieprawda, że brak podziału wiekowego to porażka (przez "ż" oczywiście-zasady ortografii :). Dla mnie to duży plus, ponieważ dzieci uczą się od siebie nawzajem: starszaki uczą się jak się opiekować młodszymi, z kolei młodsze chcą być jak starszaki i robią wszystko tak jak one, więc dużo się uczą.
Widzę po moim synku, jak po tych dwóch latach zrpbił ogromny postęp: jest otwarty, odważny, lubi pomagać młodszym kolegom, super się wypowiada, jest bardzo kreatywny, ma mnóstwo pomysłów, a to dlatego, że Panie Przedszkolanki są profesjonalnie przygotowane do tej funkcji. Dodatkowo opieka logopedyczna na odpowiednim poziomie, mój synek korzysta i tu też jest rewelacja.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
spokojnie mogę polecić to przedszkole. Moja córka chodzi do niego bo oboje z żoną pracujemy po 8-9 godzin/dobę. Córka (3 latka) robi duże postępy, jesteśmy o nią spokojni, na pewno są przynajmniej dwie panie. poza tym są zajęcia dodatkowe z innymi osobami. Dzieci są szczęsliwe a co najważniejsze: CÓRECZKA CHCE DO TEGO PRZEDSZKOLA CHODZIĆ!
(W większych rodzinach też nie ma podziału na grupy wiekowe i jakoś dzieciaki są szczęśliwe).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
a od jakiego wieku przyjmują tu dzieci?
od 2 roku życia
wszystkich zainteresowanych zapraszamy na nasza stronę internetową:
http://www.smyk-rotmanka.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja pociecha chodzi do tego przedszkola i jesteśmy bardzo zadowoleni. Panie mają odpowiednie podejście i na pewno nie można nazwać Smyka "przechowywalnią".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córka chodzi do Smyka, jestem bardzo zadowolona, nie sądziłam że będzie to tak dobre przedszkole. Jeśli ktoś zastanawia się nad wyborem przedszkola - polecam, małą grupa pomaga w szybkiej adaptacji, zróżnicowanie wieku jest dobrą lekcją dla przygotowania pociech w roli starszego rodzeństwa. Polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Fajne gry (planszowe, zręcznościowe) dla 5-7-latków (88 odpowiedzi)

Dziewczyny - może napiszecie jakie gry sprawdzają się w przypadku Waszych dzieci? Po które często...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (116 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

do góry