Widok
jak czytam te wszystkie wpisy to śmiać mi się chce. Droga babciu jestem matką córki która jest bardzo wrażliwym dzieckiem. Chodzi do tego przedszkola juz drugi rok i nie powiedziała o nim jeszcze nic złego, a ja słucham uważnie swoje dziecko i często z nią rozmawiam, wypytuję. Gdyby spotkała ją najmniejsza przykrość na pewno bym o tym wiedziała. Tak więc pozdrawiam wszystkie Panie tego przedszkola, byłą i obecną Panią Dyrektor jesteście super
to bardzo proszę opisz ze szczegółami co widzialas, slyszalas....
co masz do zarzucenia i komu?
podaj konkrety, bo takie ogolne gadanie, to każdy sobie może uskuteczniać.... tylko nie wiem po co.....
moje dzieci chodza do tego przedszkola i nigdy zlego słowa od nich nie slyszalam, ze zle się dzieje, ze się boja czy ze ktoś ich zle traktuje
co masz do zarzucenia i komu?
podaj konkrety, bo takie ogolne gadanie, to każdy sobie może uskuteczniać.... tylko nie wiem po co.....
moje dzieci chodza do tego przedszkola i nigdy zlego słowa od nich nie slyszalam, ze zle się dzieje, ze się boja czy ze ktoś ich zle traktuje
Pani "Gosieńko" to nie jest ranking przedszkoli tylko wyrażane opinie o danym przedszkolu. A hardcore ma również pozytywne odniesienia. Jeżeli chodzi o przedszkole na Stogach to może ono jest tylko dla bardzo, bardzo posłusznych dzieci i być może zastraszonych. Byłam tam tylko raz i uwierzcie mi nie było to miejsce, w którym chciałabym zostawić swoje dziecko.
A ja życzę wszystkim pracownikom tego przedszkola zdrowia i wszystkiego najlepszego, starają się bardzo aby nasze pociechy były zadowolone, najedzone, kiedy trzeba przebrane,bo jak widać po wpisach ta praca wcale nie jest taka wdzięczna jeśli chodzi o rodziców, moje dzieci chodzą do tego przedszkola i nie narzekają wręcz przeciwnie -codziennie mam problem aby szybko się pożegnać bo nie chcą iść do domu
Często przechodzę obok przedszkola i słyszę jak jedna z pań wrzeszczy na dzieci niemiłosiernie. Ostatnio wydzierała się bo dzieci przewróciły bałwanka . Stały tam maluszki i trochę starsze a gdy pani tak wydzierała się to one stały zesztywniałe, dziwna reakcja tak małych dzieci. Starsi chłopcy porządnie umordowali się by tego bałwanka podnieść i nie widziałam by opiekunka pomogła . Może instytucje nadzorujące to przedszkole powinny przyjrzeć się ZZA PŁOTU zachowaniu opiekunek bo w trakcie wizytacji zapowiedzianej to zawsze wszystko gra .
Pierwsze slysze, zeby cos takiego dzialo sie w tym przedszkolu. Moj starszy syn chodzil do niego 4 lata, mlodszy w tej chwili chodzi 3 rok i nic takiego nigdy sie nie wydarzylo. Zaden z nich nie skarzyl sie na panie ani na zle traktowanie. Wedlug mnie atmosfera jest przyjazna, zawsze mialam dobry kontakt z opiekunkami.
Ja nie mam zadnych zastrzezen i szczerze polecam!
Ja nie mam zadnych zastrzezen i szczerze polecam!
Wiem, że to stary wątek, ale muszę wyrazić swoją opinię. Po prostu tragedia w traktowaniu dzieci. Tam jeżeli dziecko jest troszeczkę "nie grzeczne" to zaraz stosowane są kary w postaci wyprowadzania dziecka do łazienki. Natomiast innym dzieciom mówi się, żeby z tym dzieckiem się nie bawić. Moje wnusię mówiło również, że nie lubi Pań przedszkolanek, a Pani dyrektor to najchętniej wysyłałaby takie dzieci do psychologa lub innego specjalisty i to wskazanego gabinetu prywatnego. To dla niej najlepsze wyjście, ale czy to jest pedagogiczne podejście, a gdzie praca pedagoga przedszkolnego, gdzie praca z dzieckiem Pań Przedszkolanek. Rodzice proszę Was reagujcie na sygnały swoich pociech, to jest bardzo ważne, dziecko nie wie jak powiedzieć ale obserwujcie je i dużo pytajcie. Ja siedząc z wnukiem w domu krzyknęłam nieświadomie na niego, a on wtedy powiedział "babciu ale ja nic złego nie zrobiłem", innym razem znów podczas zabawy rozsypały się karty, a jego odpowiedź "to moja wina, czy mam już iść do łazienki". Czy to nie daje wiele do myślenia. Młodzi rodzice bądźcie czujni. Do napisania tej opinii skłoniła mnie rozmowa z inną mamą, która potwierdziła moje przemyślenia. Te same treści będę pisała również na innych forach, a może w innych mediach.
Rozgoryczona babcia
Rozgoryczona babcia