Widok
To pewnie byłam ja :). Przedszkole fajne, minusem jest to, że na pierwszym pietrze i nie mają własnego placu. Plac miał powstać, ale ja juz się nie doczekałam. Cały czas mydlili nam oczy z tym placem, panowie prezesi, panie się nie wypowiadały. Naprawdę oprócz tych dwóch rzeczy nie znajduję minusów.
szczerze odradzam przedszkole, ja swoje dziecko zabrałam, pomimo zmiany kosztów na znacznie większe
minusem o którym rodzice wiedzą są schody - przedszkolaki idąc na sapcer muszą wchodzić i schodzić, a są to dość wysokie stopnie. Brak placu zabaw, który nie powstanie, ponieważ żaden teren nie zostanie udostępniony. okolica do spacerowania - w zasadzie nie ma gdzie iść.
a teraz obserwacje od strony mamy przedszkolaka:
- dzieci jedzą na plastikowych talerzykach, papierowych tackach, do śniadania kubeczki białe jednorazowe z cienkiego plastiku, obiadki z cateringu podawane tak jak przyjadą na steropianowych trójdzielnych tackach - nie wygląda to ani ładnie,ani apetycznie
- dzieci bardzo rzadko wychodzą na dwór, zawsze są jakieś wymówki, potrafią wyjść raz na dwa tygodnie
- dzieci mają bardzo dużo wolnego czasu, który nie jest organizowany przez panie opiekunki, praktycznie potrafią 1,5-2h obijać się od ściany do ściany
- ilość wykonywanych prac plastycznych/artystycznych - bardzo mała ( porównuję z drugim starszym dzieckiem które też chodziło do przedszkola)
- w grupie najmłodszej brak jakichkolwiek przedstawień np. dla babci, dziadka, mamy itd.
- ilość wierszyków czy nauczonych piosenek - praktycznie znikoma
- bardzo słabe wyposażenie sali w zabawki, na zdjęciach wszystko wyglądało znacznie lepiej
- oglądanie bajek na laptopie - bardzo często się zdarza, przynajmniej 1-2 w tygodniu
jeżeli jeszcze mi się coś przypomni, to napiszę,
teraz w nowym przedszkolu jest ogromna różnica, widzę po zachowaniu dziecka. wcześniej dziecko nie chciało chodzić, twierdziło że mu się nudzi i były problemy. obecnie chodzi bardzo chętnie, praktycznie codziennie chwali się nową "pracą"- brak miejsc do powieszenia w domu jest miłym akcentem.
jako przedszkole szczerze odradzam, wiem, bo nauczyłam się na swoich błędach.
jedyną osobą bardzo dobrze prowadzącą grupę w tym przedszkolu jest Pani Weronika - ta grupa naprawdę ma ładnie zorganizowany czas, dużo ciekawych zajęć - takiej opiekunki można pozazdrościć.
minusem o którym rodzice wiedzą są schody - przedszkolaki idąc na sapcer muszą wchodzić i schodzić, a są to dość wysokie stopnie. Brak placu zabaw, który nie powstanie, ponieważ żaden teren nie zostanie udostępniony. okolica do spacerowania - w zasadzie nie ma gdzie iść.
a teraz obserwacje od strony mamy przedszkolaka:
- dzieci jedzą na plastikowych talerzykach, papierowych tackach, do śniadania kubeczki białe jednorazowe z cienkiego plastiku, obiadki z cateringu podawane tak jak przyjadą na steropianowych trójdzielnych tackach - nie wygląda to ani ładnie,ani apetycznie
- dzieci bardzo rzadko wychodzą na dwór, zawsze są jakieś wymówki, potrafią wyjść raz na dwa tygodnie
- dzieci mają bardzo dużo wolnego czasu, który nie jest organizowany przez panie opiekunki, praktycznie potrafią 1,5-2h obijać się od ściany do ściany
- ilość wykonywanych prac plastycznych/artystycznych - bardzo mała ( porównuję z drugim starszym dzieckiem które też chodziło do przedszkola)
- w grupie najmłodszej brak jakichkolwiek przedstawień np. dla babci, dziadka, mamy itd.
- ilość wierszyków czy nauczonych piosenek - praktycznie znikoma
- bardzo słabe wyposażenie sali w zabawki, na zdjęciach wszystko wyglądało znacznie lepiej
- oglądanie bajek na laptopie - bardzo często się zdarza, przynajmniej 1-2 w tygodniu
jeżeli jeszcze mi się coś przypomni, to napiszę,
teraz w nowym przedszkolu jest ogromna różnica, widzę po zachowaniu dziecka. wcześniej dziecko nie chciało chodzić, twierdziło że mu się nudzi i były problemy. obecnie chodzi bardzo chętnie, praktycznie codziennie chwali się nową "pracą"- brak miejsc do powieszenia w domu jest miłym akcentem.
jako przedszkole szczerze odradzam, wiem, bo nauczyłam się na swoich błędach.
jedyną osobą bardzo dobrze prowadzącą grupę w tym przedszkolu jest Pani Weronika - ta grupa naprawdę ma ładnie zorganizowany czas, dużo ciekawych zajęć - takiej opiekunki można pozazdrościć.
Przedszkole pozytywka Gdańsk
Jeśli chodzi o plac zabaw to się zgadzam z przedmówcą. Gdy dziecko trafi do grupy pani Weroniki nie trzeba się martwić. Zawsze dziecko ma zorganizowany czas i bardzo się rozwija. Jeśli chodzi o spacery to nie ma czego oczekiwać, gdyż nie ma tam terenów do spacerowania. Wybierając przedszkole kierujemy się także lokalizacją by nam było bliżej do pracy czy domu. Jeśli chcemy by dziecko chodziło na spacery do parku czy lasu musimy wybrać przedszkole w obrębie takich miejsc a nie w centrum miasta.
Polecam przedszkole.
Polecam przedszkole.
Nie zgodzę się z "mamą". Może dzieci jedzą na plastikowych talerzykach i piją z plastikowych kubkach, przecież to nic strasznego. Co do nauki: moja córka akurat bardzo dużo piosenek i wierszyków się nauczyła. Śmieliśmy się, że zna wierszyk na każdą okoliczność. Na spacery wychodzili często. W przedszkolu są kamery i zawsze można sprawdzić co się dzieje i co robią dzieci.
Schody... tak te były problem zwłaszcza dla mnie jak musiałam wnieść wózek, który zostawał w przedszkolu.
Tylko, tak jak pisze MAXI2, my trafiliśmy do pani Weroniki, a ona naprawdę jest super.
Schody... tak te były problem zwłaszcza dla mnie jak musiałam wnieść wózek, który zostawał w przedszkolu.
Tylko, tak jak pisze MAXI2, my trafiliśmy do pani Weroniki, a ona naprawdę jest super.
Dużym plusem jest to, że są kamery i podgląd na to, co robią dzieci. Panie niektóre są fantastyczne, bardzo miłe, ze świetnym podejściem do dzieci i utrzymujące kontakt z rodzicami, bardzo ciepłe, wspaniałe kobiety, panie przedszkolanki z powołania (p. Weronika, P. Karolina, p. Patrycja). Ogólnie opieka bardzo dobra.