Widok

Przekłuwanie uszu

Hej hej. Czy są na forum dziewczyny, które stosunkowo późno (mam na myśli po skończeniu 20 roku życia) przekłuły uszy?
W kwietniu kończę 23 lata, nigdy nie miałam żadnego kolczyka i nagle coś mnie wzięło, żeby przekłuć uszy (tak klasycznie, po jednej dziurce w każdym uchu).
Jak bardzo bolesne jest przekłuwanie? Czy gojenie się uszu również jest bolesne, czy ból towarzyszy tylko samemu przekłuwaniu? Jak przebiega proces gojenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przekułam uszy na początku stycznia. W tym roku kończę 25 lat Miałam wcześniej trzykrotnie przebijane przez kosmetyczkę i powiem tyle: nigdy w życiu, za żadne skarby tam nie idź. Byłam u piercera, poszło szybko. Miałam lekko spuchnięte jedno ucho przez 4 dni i tyle. Na ten moment nic się z tym nie dzieje. Przemywałam patyczkiem do uszu namoczonym w soli fizjologicznej. Od piercera dostałam kartkę z instrukcją dbania o dziurki i namiary, bo jeśli cokolwiek by się działo, to miałam się kontaktować. Wszystko robione było przy pomocy wenflonu.
Mam absurdalnie niski próg bólu, przeżyłam i już myślę o tym, żeby dorobić kolejną dziurkę.

No i polecam kupić sobie kolczyki ze złota jak tutaj:
https://www.marko.pl/kolczyki-z-diamentami

Odradzam kupowanie ze sztucznych materiałów.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

Tabletki Cum on opinie (3 odpowiedzi)

Jakie macie opinie na temat tabletek na zwiększenie wytrysku cum on? Czy rzeczywiście poprawiają...

jaki krem na noc +30 ?? (209 odpowiedzi)

Witam! Od dłuższego czasu szukam kremu dla siebie. Mam cerę mieszaną. Jeżeli już myślę, ze w...

Mój rozwód z adwokat Genowefą Noszka-Kruminis (37 odpowiedzi)

Adwokat Genowefa Noszka- Kruminis z Gdyni to specjalista pierwszego gatunku. Zniszczyła mojego...

do góry