Widok
Przepełniona PKM
Od 13 grudnia poranny kurs PKM z Kartuz do Gdańska Wrzeszcza odjazd ok. 5:47 realizuje dwuczłonowy pojazd PESA, zamiast dotychczasowego trzyczlonowego Newagu. Efekt brak miejsc. O ile w okresie świątecznym rozumiem, o tyle dzisiaj to jakiś armagedon.
więcej
więcej
Akurat to głównie wina urzędników marszałka i Polregio.
Marszałek odpowiada za ten beznadziejny rozkład jazdy, daje też większość pojazdów używanych przez Polregio na liniach PKM. Polregio...no cóż, firma niereformowalna. Nie radzi sobie z przewozami, informacją dla pasażerów (infolinia to jakiś żart), pojazdach tłok i brud. Aby do wiosny, wracam na skuter.
Pkm
PKM... Co z tymi PKM się dzieje, dzieci jeżdżą do szkoły PKM która jest nie przystosowana dla podróżnych, duchota, gorąco brak miejsc, ludzie mdleją przepełnienie ..czekają na tragedię..czemu nikt z tym nic nie robi...jak tak można to nie ludzkie traktowanie...za bilety się płaci na gapę się nie jeździ więc chyba też coś można wymagac
PKM potrafi budować
To pokazali, w 2015 roku oddali linie na czas, teraz również nie sparaliżowali linii jak to potrafi chociażby PKP. Ale rozumienia przewozów u nich brak. Ciekaw jestem ilu pracowników dojeżdża pociągiem do pracy, czy prezesi i kierownicy odpowiedzialni za ruch korzystają z tego co fundują ludziom.
granda
Nie rozumiem czy nie można zwiększyć składów? Chyba lepiej by ludzie jeździli komunikacją miejską do Gdańska a nie w pojedynkę samochodem - przecież to powoduje ogromne korki - ale miasto to nic nie obchodzi.
Ja mam problem z moimi dziećmi bo już dwa razy córka mi zasłabła w tym ścisku więc teraz ją staramy się wozić samochodem i czeka ponad godzinę na zajęcia ale czy tak to powinno wyglądać!!!!
Ja mam problem z moimi dziećmi bo już dwa razy córka mi zasłabła w tym ścisku więc teraz ją staramy się wozić samochodem i czeka ponad godzinę na zajęcia ale czy tak to powinno wyglądać!!!!
Do przemyslenia
Jeśli władze samorządowe, bo to one są odpowiedzialne za zapewnienie transportu, nie potrafią go zorganizować, to trzeba je zmienić i dać szanse innym, którzy mogliby przynajmniej spróbować. Przestańmy narzekać i dajmy szansę innym. Głosowanie na ten sam układ polityczny, niezależnie od wszystkiego, rodzi patologiczne lenistwo. I to by było na tyle.