Widok

Przepełniona PKM

Od 13 grudnia poranny kurs PKM z Kartuz do Gdańska Wrzeszcza odjazd ok. 5:47 realizuje dwuczłonowy pojazd PESA, zamiast dotychczasowego trzyczlonowego Newagu. Efekt brak miejsc. O ile w okresie świątecznym rozumiem, o tyle dzisiaj to jakiś armagedon.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam

Jechaliście po mnie jak po burej s...

Tłok

Jest ok, oczywiście denerwują opóźnienia, częściej PKM zatrzymuje się na mojej stacji.A co do tłoku,to chyba nie wiecie co to znaczy,jeżeli jesteś w stanie wsiąść i jeszcze przeglądać telefon,to nie tlok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do przemyslenia

Jeśli władze samorządowe, bo to one są odpowiedzialne za zapewnienie transportu, nie potrafią go zorganizować, to trzeba je zmienić i dać szanse innym, którzy mogliby przynajmniej spróbować. Przestańmy narzekać i dajmy szansę innym. Głosowanie na ten sam układ polityczny, niezależnie od wszystkiego, rodzi patologiczne lenistwo. I to by było na tyle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obywatelu przesiądź się na komunikację miejską.

Tylko ciężko się gada z szefem kiedy spóźniłeś się do pracy. No ale to pociąg się spóźnił szefie a nie ja. XD

polregio

A może redaktor z www.trojmiasta poprosiłby o komentarz polregio dlaczego składy są tak małe i czy nie mogą zwiększyć liczby wagonów oraz dostosować rozkładu do natężenia ruchu/zapotrzebowania, godzin szkolnych i czy to jest niemożliwe do wykonania?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

granda

Nie rozumiem czy nie można zwiększyć składów? Chyba lepiej by ludzie jeździli komunikacją miejską do Gdańska a nie w pojedynkę samochodem - przecież to powoduje ogromne korki - ale miasto to nic nie obchodzi.
Ja mam problem z moimi dziećmi bo już dwa razy córka mi zasłabła w tym ścisku więc teraz ją staramy się wozić samochodem i czeka ponad godzinę na zajęcia ale czy tak to powinno wyglądać!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadza się SA 136 kursują na odcinku Tczew-Chojnice zabrali z PKM pojemne składy.

A to ciekawe

Bo z moich obserwacji teraz obsługa liczy dwie osoby - jedna sprzedaje bilety, a druga zajmuje się sprawdzaniem biletów i koordynacją odjazdów.
Dla SKM taki patent był nie do pomyślenia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Potwierdzam. Byłem tym pociągiem.

Zgadzam się dużo osób podróżuje beż biletu.

polregio

Jak przewozy na PKM przejeło Polregio to jest dramat krótkie pociągi.Wieczna kolejka do kierownika pociągu,aby kupić bilet.Dużo osób jeździ za darmo bo nawet nikt nie kontroluje biletów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Problem jest w tym, że pociągi, przekazane przez marszałka do obsługi linii PKM nie muszą tam jeździć.

Polregio niektóre swoje szynobusy serii SA133 i SA137 ściągnęło z regionu do obsługi PKM, a w ich miejsce wysłali SA136, które dzierżawią od urzędu marszałkowskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Akurat to głównie wina urzędników marszałka i Polregio.

Marszałek odpowiada za ten beznadziejny rozkład jazdy, daje też większość pojazdów używanych przez Polregio na liniach PKM. Polregio...no cóż, firma niereformowalna. Nie radzi sobie z przewozami, informacją dla pasażerów (infolinia to jakiś żart), pojazdach tłok i brud. Aby do wiosny, wracam na skuter.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marszałek obiecywał, że jak będzie jeden przewoźnik , to bedzie lepiej.

Mniej opóźnień, większe pociągi. Niestety, ale widzę, że jest dużo gorzej.

PKM Potrafi budować

Bo od tego jest. Od bałaganu w rozkładzie jazdy i małych pociągów nie są. Rozkład jazdy to urząd marszałkowski, a opóźnienia to polregio.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam. Byłam w tym pociągu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

PKM potrafi budować

To pokazali, w 2015 roku oddali linie na czas, teraz również nie sparaliżowali linii jak to potrafi chociażby PKP. Ale rozumienia przewozów u nich brak. Ciekaw jestem ilu pracowników dojeżdża pociągiem do pracy, czy prezesi i kierownicy odpowiedzialni za ruch korzystają z tego co fundują ludziom.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry